![]() |
Hüddam Nasıl Kullanılır ( Anlatim )
Hüddam Nasıl Kullanılır ( ANLATIM ) Ey Talip! Bu hasse ülemanın gizlemis oldugu bir sırdır. Sen bu sırrı iyi muhafaza et. Bu, Cin krallarının sırlarına vakıf olmak içindir. Bu sır icabette seridir. Bu sır, itaatin kendisine benzeri gibi, güzel ahlak ve alemin senin önünde durması gibidir. Hacetin göz açıp yumuncaya kadar süratle yerine gelir. Sana herseyden haber verip, istediklerini yaparlar. Senin istedigin herseyi sana getirirler. Senin için hiçbir perdeye gerek yoktur. Bu ameli yapmak sana eziyet vermez. Sen bu ameli yaparsan basarılara ulasırsın. Ama sen bu sırrı herkesden gizle. Seyh Süleyman Feleki den nakledilen huddam kullanmanın sekli ve sıfatı söyledir: Altın, Gümüs ve Bakırdan birer miskal al. Bu üç madenden bir yüzük yap. Günesin serefinde, su hatemi yapmıs oldugun yüzüge nakset: Yüzüge hatemi naksettikten sonra, yüzügü üç gece yıldızlat. Gündüzleri ise bos ve karanlık bir odada bırak. Asagıda gelecek olan Azimetide üç (3) gün ve üç (3) gece, gece yarısı ve gündüzün ortasında yirmibir (21) defa oku. Huddam sana siyah köle seklinde zahir olur ve ?Hacetin nedir, ne istiyorsun? diye sorar. Sende ona: ?itaat ve hizmeti murat ediyorum, senin üzerine benim hakkım vacib oldu? dersin. O sana: ?Çabuk ol, itaat bendendir? der. Sende ona Azimeti okur ve ?Bu yüzüge naks olunan hakkı için benden bir saat dahi olsa ayrılma, sana emrettigim ve yemin verdigim seyler üzerinde bana muhalefet etme? dersin. Artık senin murat ettigin sey tamamlanmıstır. Bu amelin buhuru ise, yüzügün yıldızlatıldıgı ve Azimetin okundugu vakit, Ud, Amber, Misk, Kavana ve Ummaldır. Bu buhurları gülsuyu ile karıstırıp, hamur haline getir ve nohut büyüklügünde haplar yapıp gölgede kurut. Bundan sonra hacet zamanı geldiginde bunları buhur olarak yak. Anla! _rsad olursun. Yirmibir (21) defa okunacak Azimet budur: Bismillahirrahmanirrahim. Biseyameymusin Sa?yemutasin Henyeavasin Mehyatmeysasin Dedendeknesalesin Bilatalyenusin Seysaynehasin Senhasin Sa?husin Talmahyatasin Encemutasin Encehutasin Hakalan Saktayrunin Seltehunesin elvahan elvahan elacele elacele essaate essaate barakallahü fike ve aleyke Ya Ehlah. [ALINTIDIR] |