Türkmen Mantısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkmen Mantısı yumurta ve tuz çok iyi karıştırılır Kalan malzemelerde ilave edilir ve yoğrulur![]() Hamur kulak memesinden daha sert bir kıvamda olacak Sert olması haşlanırken dağılmamasına yardımcı oluyor![]() Hamur iki eşit parçaya bölünür ve üzerine un serpilerek buzdolabı poşetine konur Bu şekilde buzdolabında en az 5 dk dinlendirilir![]() Ayrı bir tarafta harç malzemesi hazırlanır Soğanlar bıçak ile çok ince kıyılır Çerliston biber çok ufak doğranır Kıyma soğan çerliston biber tuz karabiber ve su karıştırılır ve harç hazırlanmış olur![]() Hamur çok ince olmıyacak şekilde açılır Yaklaşık 6 cm eninde kesilir Bu kesilen parçalar açılarak uzunlamasına üst üste serilir ve tekrar 6 cm eninde kesilir Elde edilen karelerin ortasına harç malzemesi konur ve kenarları su yardımı ile kapatılarak dikdörtgen şekli verilir Elde edilen dikdörtgenin iki ucu ortaya parmak koyularak yuvarlanır ve birleştirilir![]() Kaynayan tuzlu suyun içerisinde haşlanır ![]() Üzerine eritilmiş tereyağ dökülerek servisi yapılır Arzuya göre yoğurt ile de servis edilir![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|