ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Türkmen Mantısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=397002)

Prof. Dr. Sinsi 08-05-2012 06:13 AM

Türkmen Mantısı
 
. yumurta ve tuz çok iyi karıştırılır. Kalan malzemelerde ilave edilir ve yoğrulur.

Hamur kulak memesinden daha sert bir kıvamda olacak. Sert olması . haşlanırken dağılmamasına yardımcı oluyor.

Hamur iki eşit parçaya bölünür ve üzerine un serpilerek buzdolabı poşetine konur. Bu şekilde buzdolabında en az 5 dk dinlendirilir.

Ayrı bir tarafta .harç malzemesi hazırlanır. Soğanlar . bıçak ile . çok ince kıyılır. Çerliston biber çok ufak doğranır. Kıyma .soğan . çerliston biber . tuz . karabiber ve su karıştırılır ve harç hazırlanmış olur.

Hamur . çok ince olmıyacak şekilde açılır.Yaklaşık 6 cm eninde kesilir .Bu kesilen parçalar . açılarak uzunlamasına üst üste serilir ve tekrar 6 cm eninde kesilir . Elde edilen karelerin ortasına . harç malzemesi konur ve kenarları su yardımı ile kapatılarak dikdörtgen şekli verilir. Elde edilen dikdörtgenin iki ucu .ortaya parmak koyularak yuvarlanır ve birleştirilir.

Kaynayan tuzlu suyun içerisinde haşlanır .

Üzerine .eritilmiş tereyağ dökülerek servisi yapılır. Arzuya göre yoğurt ile de servis edilir.


Afiyet olsun...



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.