![]() |
Türkmen Mantısı
. yumurta ve tuz çok iyi karıştırılır. Kalan malzemelerde ilave edilir ve yoğrulur.
Hamur kulak memesinden daha sert bir kıvamda olacak. Sert olması . haşlanırken dağılmamasına yardımcı oluyor. Hamur iki eşit parçaya bölünür ve üzerine un serpilerek buzdolabı poşetine konur. Bu şekilde buzdolabında en az 5 dk dinlendirilir. Ayrı bir tarafta .harç malzemesi hazırlanır. Soğanlar . bıçak ile . çok ince kıyılır. Çerliston biber çok ufak doğranır. Kıyma .soğan . çerliston biber . tuz . karabiber ve su karıştırılır ve harç hazırlanmış olur. Hamur . çok ince olmıyacak şekilde açılır.Yaklaşık 6 cm eninde kesilir .Bu kesilen parçalar . açılarak uzunlamasına üst üste serilir ve tekrar 6 cm eninde kesilir . Elde edilen karelerin ortasına . harç malzemesi konur ve kenarları su yardımı ile kapatılarak dikdörtgen şekli verilir. Elde edilen dikdörtgenin iki ucu .ortaya parmak koyularak yuvarlanır ve birleştirilir. Kaynayan tuzlu suyun içerisinde haşlanır . Üzerine .eritilmiş tereyağ dökülerek servisi yapılır. Arzuya göre yoğurt ile de servis edilir. Afiyet olsun... http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.