![]() |
Derslerden Ne Kadar Etkilenebiliriz!!!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Derslerden Ne Kadar Etkilenebiliriz!!!!(Lütfen sabırla okuyunuz) Birinci Ders: Okuldaki ikinci ayımda, hocamız test sorularını dağıttı ![]() öğrencilerinden biriydim ![]() çakıldım kaldım ![]() Son soru şöyleydi : 'Her gün okulu temizleyen hademe kadının ilk adı nedir ?' Bu her halde bir çeşit şaka olmalıydı ![]() her gün görüyordum ![]() ![]() olmalıydı ![]() kağıdı teslim ettim ![]() dahil olup olmadığını sordu ![]() 'Tabii, dahil' dedi, Hocamız ![]() ![]() ![]() 'İş yaşamınız boyunca insanlarla karşılaşacaksınız ![]() insanlar ![]() ![]() Onlara sadece gülümsemeniz ve 'Merhaba' demeniz gerekse bile ![]() ![]() ![]() Bu dersi hayatım boyunca unutmadım ![]() ![]() ![]() ![]() Dorothy idi ![]() İkinci Ders : Bir gece vakit gece-yarısına doğru Alabama Otoyolunun kenarında duran bir zenci kadın gördüm ![]() bozulan arabasının dışında duruyor ve dikkati çekmeye çalışıyordu ![]() her arabaya el sallıyordu ![]() ![]() zenciye, hem de Alabama'da, yardıma kalkışması pek olağan şeylerden değildi ![]() ![]() ![]() Ayrılırken ille de adresimi istedi, verdim ![]() ![]() bir konsol televizyon indiriyordu adamlar ![]() ![]() ![]() ![]() 'Geçen gece otoyolda bana yardımınıza teşekkür ederim ![]() sadece elbiselerimi değil, ruhumu da sırılsıklam etmişti ![]() yitirmek üzereydim, siz çıka geldiniz ![]() kocamın yatağının baş ucuna zamanında ulaşmayı başardım ![]() verdi ![]() yardım eden herkesi kutsasın ![]() ![]() ![]() En İyi Dileklerimle, Bayan Nat King Cole ![]() Üçüncü Ders : Size Hizmet Edenleri Hep Hatırlayın ![]() ![]() ![]() Bir pastanın üç otuz paraya satıldığı günlerde 10 yaşında bir çocuk pastaneye girdi ![]() ![]() ![]() ![]() 'Çikolatalı pasta kaç para ?' '50 Cent ![]() Çocuk cebinden çıkardığı bozukları saydı ![]() 'Peki, Dondurma Ne Kadar ?' '35 Cent ![]() ![]() ve kız hepsine tek başına koşuşturuyordu ![]() geçirebilirdi ki ![]() ![]() ![]() Çocuk parasını bir daha saydı ve 'Bir dondurma alabilir miyim, lütfen ?' dedi ![]() Kız dondurmayı getirdi ![]() öteki masaya koştu ![]() ![]() ![]() kız masayı temizlemek üzere geldiğinde, gözleri doldu, birden ![]() akan gözyaşları temizleyecekti ![]() bıraktığı 15 Cent'lik bahşiş duruyordu ![]() ![]() Dördüncü Ders : Yolumuzdaki Engeller ![]() ![]() ![]() Eski zamanlarda bir kral, saraya gelen yolun üzerine kocaman bir kaya koydurmuş, kendisi de pencereye oturmuştu ![]() gözlüyor ![]() ![]() ![]() görevlileri birer birer geldiler, sabahtan öğlene kadar ![]() etrafından dolasıp saraya girdiler ![]() ![]() Halkından bu kadar vergi alıyor, ama yolları temiz tutamıyordu ![]() Sonunda bir köylü çıkageldi ![]() ![]() küfeyi yere indirdi, iki eli ile kayaya sarıldı ve ıkına sıkına itmeye başladı ![]() çekti ![]() Tam küfesini yeniden sırtına almak üzereydi ki, kayanın eski yerinde bir kesenin durduğunu gördü ![]() Açtı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Bu altınlar kayayı yoldan çeken kişiye aittir ![]() ![]() Köylü, bügün dahi pek çoğumuzun farkında olmadığı bir ders almıştı ![]() 'Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır ![]() Beşinci Ders : Önemli Olan Vermektir ![]() ![]() Yıllar önce hastanede çalışırken, ağır hasta bir kız getirdiler ![]() şansı, beş yaşındaki kardeşinden acil kan nakli idi ![]() hastalıktan mucizevi bir şekilde kurtulmuş ve kanında o hastalığın mikroplarını yok eden antikorlar oluşmuştu ![]() oğlana anlattı ve ablasına kan verip vermeyeceğini sordu ![]() an duraksadı ![]() 'Eğer kurtulacaksa, veririm kanımı' dedi ![]() Kan nakli yapılırken, ablasının gözlerinin içcine bakıyor ve gülümsüyordu ![]() Kızın yanaklarına yeniden renk gelmeye başlamıştı, ama küçük çocuğun yüzü de giderek soluyordu ![]() ![]() ![]() Gülümsemesi de yok oldu ![]() 'Hemen mi öleceğim ?' Ufaklık, doktoru yanlış anlamıştı, ablasına vücudundaki bütün kanı verip, öleceğini düşünüyordu ![]() Gönderenin Notu : Eğer burada anlatılanlar sizi hiç bir şekilde etkilemediyse malesef içinizdeki bazı duyguları kaybetmişsiniz demektir ![]() Saygılarımla ______alintidir_________ |
![]() |
![]() |
|