On Yedi Yaşındaydı... |
08-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
On Yedi Yaşındaydı...On yedi yaşındaydı Kutbüddin Bahtiyar Kaki “rahime-hullahü teâlâ”, büyük velilerdendir Delhi’de yaşayıp, orada vefat etti Bir buçuk yaşındayken, babası ayrıldı dünyadan Onun yetişmesiyle annesi meşgul oldu Daha sonra Muinüddin-i Çeşti adında bir evliya zat, bir gün, bir vesileyle oraya gelmişti Kutbüddin, on yedi yaşındaydı o zaman Bu zatı görünce, gayri ihtiyari kalbi meyletti bu büyük veliye Talebesi olmayı istedi Bu niyetle huzuruna gidip yalvardı bunun için O da kalb gözüyle bakıp, Onun yüksek istidadını gördü ve kabul etti bu dileğini O büyük evliyanın feyiz ve himmetiyle tasavvufun yüksek makamlarına yükseldi Bir gün, huzuruna bir genç gelip; - Hocam, “Cehennemde ateş yoktur” deniyor, bu doğru mu? diye sordu bu zata Ona cevaben; - Evet, doğru, buyurdu - Peki ateş yoksa nasıl yanacak bu insanlar efendim? - Herkes ateşini dünyadan götürecek evladım Dünyada işlenilen “küfür” ve “günahlar” var ya, işte bunlar, ahirette “ateş” olup, sahiplerini yakacak - Ya iyi iş ve ibadetler hocam? - Onlar da âhirette birer “Cennet nimeti” olacak sahibine Köşk, huri, ırmak ve ağaç gibi - Anladım efendim HUZURLU OLMAK İÇİN Bir gün de; - Huzurlu olmak için ne yapalım efendim? diye sordular bu zata Cevaben; - Günah işlemeyin! buyurdu - Günah işlememek için ne yapalım efendim? - Ölümü düşünün “Ölüm”ü düşünen, günah işleyemez |
|