![]() |
Dua Etme İhtiyacı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dua Etme İhtiyacıYarın bizi nelerin beklediğini şimdiden kestirme imkanımız yok ![]() başımıza neler gelecek, bilemiyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu meçhuller yığını bizi düşündürmüyormu? Bize ürküntü vermiyormu? Hele sıcak bakışlarıyla ruhumuzu ısıtan evlad-u iyalimizi, sevgililerimizi terkedip gideceğimiz o buz gibi toprağın altında, kapkaranlık kabrin içinde yalnız başımıza ne yapacağız? ![]() ![]() ![]() Birde sorular, hesaplar, başladımı, neye, kime tutunacağız? Kimden yardım isteyeceğiz? ![]() ![]() Bu ortak dertlerimiz karşısında bir çocuk gibi aciz ve çaresiz kalıyoruz ![]() ![]() Hayır, öyle değil ! Çocuk korku ve dehşete kapıldığı zaman, sıkı sıkıya sarıldığı babasının bacağında, anasının kucağında derin bir huzur bulur ![]() analarının sıcak kanatlarının altına sığınırlar ![]() ![]() Ya zavallı bizler kime sığınalım? Evet insana dehşet veren bu bilinmezleri düşündükçe bütün heybetiyle üzerimize abanan hadiselerin bazan tahammül gücümüzü aşan ağırlığını hissettikçe kime, nasıl sığınalım? ![]() ![]() Kur'anı kerimin ilahi sesi bu sorumuza şöyle bir soruyla karşılık veriyor: *Bunalıp darda kalan kimsenin yalvarıp dua ettiğinde imdadına yetişip cevap veren allah'tan başka kimdir ki? ![]() Demekki bizimde tutunacak dalımız, yönelecek allahımız var ![]() *Bana dua edin ki dileğinizi yerine getireyim* diyor ![]() Ama bizim günahımız çok, ona el açacak yüzümüz yok ![]() Bu endişemizi rabbimiz şöyle cevaplandırıyor: *BANA EL AÇIP YALVARANIN DUASINI KABÜL EDERİM ![]() öyleyse mevlamıza dönelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dualarımızın kabül olması ümidiyle ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|