![]() |
İkindiyi Mekke’De Kılmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İkindiyi Mekke’De Kılmakİmam-ı Süyuti hazretleri “rahmetullahi aleyh”, büyük İslam âlimlerindendir ![]() Yedi yaşına gelmeden Kur’an-ı kerimi ezberledi ![]() İslam ilimlerinin hepsini öğrendi ve Şeyh-ül İslam oldu en nihayet ![]() Çok kerametleri görülmüştür ![]() Ancak bunları gizler, belli etmezdi kimseye ![]() Bir talebesi anlatıyor: Bir gün hocam bize gelmişti ![]() Oturup sohbet ettik ![]() İkindi yaklaşınca, hocam bana dönüp; - Evladım! İkindiyi Mekke'de kılsak diyorum ![]() ![]() Ve ekledi: - Lakin başkası bilmesin ![]() Evimizin önüne çıktık ![]() - Yum gözlerini! dedi ![]() Yumdum ![]() El ele tutuşup, birkaç adım yürüdük ![]() Sonra; - Gözlerini aç! buyurdu ![]() Açınca afalladım ![]() Zira baktım ki, Mekke'de, Mualla kapısının tam önündeyiz ![]() Sahabe-i kiramın kabirlerini gezdik ![]() Birçok yerleri ziyaret ettik ![]() Mescid-i haram'a yürüdük ![]() Kâbe-i şerifi tavaf ettik ![]() Zemzem suyundan içtik, hurmalarından yedik ![]() Yum gözlerini Dönme vakti gelmişti ki, hocam bana; - İstersen Mısır'a benimle gel ![]() ![]() - Sizinle gelmek isterim, diye arzettim ![]() - Pekâlâ, yum gözlerini! buyurdu ![]() Yumdum ![]() Az sonra; - Aç! buyurdu ![]() Açtım ![]() ![]() Tam da evimizin önünde ![]() |
![]() |
![]() |
|