![]() |
Küçük Hafız Kız |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Küçük Hafız Kızİlkokulu bitirip kursa gelmişti ![]() söylemişti ![]() “Fatma ”dedi… Ve ekledi: “ Eğer hafızlık yaptırmazsanız kaydolmak istemiyorum ![]() gösteriyordu ![]() yaparız, hoca da ![]() ![]() ![]() O küçük gözlerinin içi parıldadı birden ![]() hele sen, ille de hafız olacağım der de, baksa bir şey demez ![]() hocasından duymuş ![]() giydirilecekmis demiş herhalde ![]() biz de bu kadar duyduk anladık ![]() ![]() “Tabi teyze ne demek, keşke herkes sizin gibi duyduklarından etkilense de teslim olsa ![]() emanet ![]() ![]() ben onun elini öptüm ![]() ![]() günahlı, asıl sizinkiler öpülmeye layık ![]() ahrette belli olur ![]() Erzurumlu olduğunu öğrendim ![]() buralarda”… Zaman ilerledikçe Fatma’nın edepli tavırları daha da çok etkiledi beni ![]() Azimliydi ![]() kez ![]() ![]() Hocam, hafız olmak için Kur’an-ı bitirmek mi lazım?“ diye sordu ![]() Tabii ki, hepsini ezberleyeceksin ki hafız adını alacaksın ![]() üzülmüş gibiydi ![]() ![]() arkasına gitti ![]() bitmeyeceğini, mutlaka içindekiler uygulamak gerektiğini hatırlatıyordum ![]() Talebelerden biri, “ Hocam” dedi, “Fatma’nın annesi ona abdestli olmayanın hafızlara dokunamayacağını söylemiş, doğru mu? “diye sordu ![]() doğrusu ![]() Hafız’a kıymet verdiklerinden öyle yaparmış” dedim ![]() bu iş ![]() görüyorlardı ![]() ![]() in kelamını ezberliyorlar, onlara fazla görmem bunu… Bu arada Fatma ara sıra rahatsızlanıyor ve revirde yatıyordu ![]() Fatma’nın morali ve sağlığı daha da çok bozuluyordu ![]() aksatınca sordum:” Ne oldu yoksa, anneni mi özledin?” “Hayır” dedi ![]() moralin bozuk? Çok fazlada hasta oluyorsun“ dedim ![]() ki annemi özleyip de gitmek istediğim yok ![]() ![]() çok korkuyorum ![]() şey diyemedim ![]() ![]() O küçük kalpte bu ne imandı Ya Rabbi! ![]() ![]() Onu hayranlıkla izliyordum ![]() ![]() zorunda kaldık ![]() Hoca hanım derhal bu talebeyi ailesinin yanına gönder“ dedi ![]() “Neden?“ diye sordum ![]() talebe kanser…” dedi ![]() “Adeta başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü ![]() sarmıştı ![]() ![]() anlamış gibi bana sorular sorup dikkatimi dağıtmaya çalışıyordu ![]() eğilerek ”Hocam” dedi, “ Azrail insanların canını alırken nasıldır?” Ağlamamak için kendimi zor tuttum, “Güzel bir surettedir, mü’min kullara” dedim ![]() mü’minim” dedi… Simdi anlamıştım, bana önceden sormuş olduğu soruyu ![]() biliyordu Hafız olmak için Kur’an-i bitirmesi gerektiğini söylediğimde, neden üzüldüğünü simdi anlamıştım ![]() başladık ![]() ![]() gerekiyordu ![]() ![]() Eğer söyleseydim belki kursa almazdınız ![]() dedim ![]() ![]() ya, Rabbim seni hafızlar zümresinden yazmıştır insaallah ![]() sarıldı boynuma: “Gerçekten ben simdi hafız sayılırmıyım? Anne bak, duydun değil mi?” Ya Rabbi bu ne aşktı! ![]() ![]() Rabbimin hikmeti tecelli etse de iyi olsaydı su Fatma, ne güzel bir kul olurdu ![]() ![]() ![]() Bir iki hafta sonra ailesi ağırlaştı haberini verdi ![]() ondan iki mektup almıştım ![]() ![]() Rüyalarına bile girdiğini yazıyordu ![]() Bir gün sabah namazından sonra telefon çaldı ![]() ses ![]() ![]() hatim okurmusunuz?” deyince ben de dayanamadım ağlamaya başladım ![]() beni teselli edercesine telefonu kapatmadan,” Size ölmeden önce sunu söylememi istedi” dedi hıçkırarak: “Anneciğim hocama söyle, Azrail söylediğinden de güzelmiş ![]() “-Ey Rabbim; senin kelamın için yanıp tutuşan, yoluna yapışıp kelamına sımsıkı sarılan kulunu, sen son nefesinde yalnız bırakır mısın hiç?” |
![]() |
![]() |
|