![]() |
İnsanlar Hizmet Beklerken... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsanlar Hizmet Beklerken...İnsanlar hizmet beklerken ![]() ![]() ![]() Musul ulemasından “Feth-i Musulî” hazretlerine, bir gün talebesinden biri gelip; - Efendim, bize zikir, fikir gibi bir vazife vermiyorsunuz, diye arz etti ![]() Büyük veli; - Evet yavrum, bilerek vermiyorum, buyurdu ![]() - Sebebini merak ettim de hocam ![]() Buyurdu ki: - Evladım, zikir, fikir gibi nafile ibadetler, insanlara hizmet etme imkânı olmadığı zaman yapılır ![]() ![]() Ve ilave etti: - Zira bütün nafile ibadetlere verilen sevap, bir insanı sıkıntıdan kurtarmanın sevabı yanında, denizde damla gibi kalır ![]() Gençliğin kıymetini bil Bir gün de, sevdiği bir gence buyurdu ki: - Gençlik çağı kazanç zamanıdır evladım ![]() ![]() Delikanlı sordu: - Ne yapmalıyım efendim? - Önce İslâmiyeti öğren, buyurdu ![]() ![]() ![]() Genç adam; - Efendim, ben ibadeti ihtiyarlayınca yapmayı düşünüyordum, deyince; - İyi ama, ihtiyarlık herkese nasib olmaz ki, buyurdu ![]() ![]() - Yapılamaz mı? Neden? Hastalıklar başlar ![]() ![]() ![]() - Çünkü ihtiyarlıkta gücü kuvveti gider insanın ![]() ![]() ![]() *** Bir gün de sohbetinde; - Dünya ve ahiret saadetlerine kavuşmak için iki şey lazımdır, buyurdu ![]() - Onlar nedir? dediler ![]() - Birincisi, “Doğru îman”buyurdu ![]() ![]() - İkincisi ne? dediler ![]() - İkincisi de “Salih amel”dir ki, bu da ilimle olur, buyurdu ![]() ![]() Şöyle bitirdi: - “Îman” ve “Amel”, iki kanat gibidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|