![]() |
Kulaklarını Tıkarlardı.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kulaklarını Tıkarlardı..Hazret-i Nuh, kavmine der idi ki: (Ey kavmim! < < Beni, Resul olarak gönderdi size Rabbim ![]() < < < Bu putları bırakıp, uyanın bu gafletten ![]() < Vazgeçin bu putlara secde ve ibadetten ![]() < < < İbadet olunacak, tek mabud var ki elbet, < < O da Hak teâlâdır, O&#39;na yapın ibadet ![]() < < < Lakin inanmadılar yine o nasipsizler ![]() < Reisleri gelerek, dedi ki: (Ey Nuh, yeter! < < < < Sen dahi bizim gibi bir insansın nihayet ![]() < Sana uymamız için, var mı lüzum ve hacet? < < < < Senin, bize nazaran yok ki bir üstünlüğün ![]() < Fazla değil hem bizden paran, malın ve mülkün ![]() < < < Aşağı kimselerdir, sana inananlar da ![]() < Gayet sefil ve fakir kimselerdir onlar da ![]() < < < Onları kov yanından, ederiz belki iman ![]() < Ar gelir zira bize, onlarla bulunmaktan ![]() < < < Buyurdu ki: (Ey kavmim, ben tebliğ ediyorum ![]() < Sizden, buna karşılık, bir şey istemiyorum ![]() < < < Sizin sözünüzle de, kovamam onları ben ![]() < Onlar mükâfatlanır, Cennetle Rablerinden ![]() < < < |
![]() |
![]() |
|