![]() |
Kusurlu Testi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kusurlu TestiSelamün Aleyküm, Bayağıdır yazmıyordum bu sitede ![]() ![]() Allah'a emanet olunuz ![]() Slm ve Dua ile ![]() ![]() sevgili dostlar > insanlari elestirmekten sevmeye firsat ve zaman birakmadigimiz > zamanimizi aydinlatan cumleler umarim hosunuzagider > sevgilerimle > > > KUSURLU TESTİ > > Çin'de bir adam, her gün boynuna dayadığı kalın sopanın iki ucuna > astığı testilerle dereden su taşırmış evine ![]() ![]() > Bu testilerden birinin yan kısmında çatlak varmış ![]() ![]() ![]() > kusursuz ve çatlaksızmış; > ve her seferinde bu kusursuz testi adamın doldurduğu suyun tümünü > taşır, ulaştırırmış eve ![]() ![]() > boynunda taşıdığı testilerden çatlak olanı eve yarım; diğeri dolu > olarak varırmış ![]() > İki sene her gün bu şekilde geçmiş ![]() > > doldururmuş ama evine vardığında sadece 1,5 testi su kalırmış ![]() ![]() > > Tabi ki kusursuz, çatlaksız testi vazifesini mükemmel yaptığı için çok > gururlanıyormuş ![]() > Fakat zavallı çatlak olan testi, çok utanıyormuş ![]() > > sadece yarısını eve ulaştırabildiği için de çok üzülüyormuş ![]() > > > İki yılın sonunda bir gün, görevini yapamadığını düşünen çatlak > testi,ırmak kenarında adama şöyle demiş: > 'Kendimden utanıyorum ![]() > > gidene kadar akıp gidiyor ![]() ![]() > Adam gülümseyerek dönmüş testiye;'Göremedin mi? Yolun senin > tarafında olan kısmı çiçeklerle dolu ![]() > yok ![]() ![]() ![]() > > tarafına çiçek tohumları ektim ![]() ![]() > suladın ![]() ![]() ![]() ![]() > olsaydın,o çatlağın olmasaydı evime böyle güzellik ve zarafet veremeyecektim' > > diye cevap vermiş ![]() > KUSURLU TESTİ > > Aslında hepimiz birer çatlak testiyiz ![]() > kusurları vardır ![]() > Fakat sahip olduğumuz bu kusurlar ve çatlaklardır hayatlarımızı ilginç > > yapan, mükafatlandıran, renklendiren ![]() ![]() > > > Etrafınızdaki her kişiyi,oldukları gibi kabullenin ![]() ![]() > Onlardaki kusurları değil, içlerindeki güzellikleri görün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|