![]() |
Kusurlu Testi
Selamün Aleyküm, Bayağıdır yazmıyordum bu sitede.Aşağıdaki hikayeyideçok beğendiğim için paylaşmak istedim. Allah'a emanet olunuz. Slm ve Dua ile.. sevgili dostlar > insanlari elestirmekten sevmeye firsat ve zaman birakmadigimiz > zamanimizi aydinlatan cumleler umarim hosunuzagider > sevgilerimle > > > KUSURLU TESTİ > > Çin'de bir adam, her gün boynuna dayadığı kalın sopanın iki ucuna > astığı testilerle dereden su taşırmış evine.. > Bu testilerden birinin yan kısmında çatlak varmış... Diğeri ise hiç > kusursuz ve çatlaksızmış; > ve her seferinde bu kusursuz testi adamın doldurduğu suyun tümünü > taşır, ulaştırırmış eve.. > boynunda taşıdığı testilerden çatlak olanı eve yarım; diğeri dolu > olarak varırmış. > İki sene her gün bu şekilde geçmiş. Adam her iki testiyi suyla > > doldururmuş ama evine vardığında sadece 1,5 testi su kalırmış.. > > Tabi ki kusursuz, çatlaksız testi vazifesini mükemmel yaptığı için çok > gururlanıyormuş . > Fakat zavallı çatlak olan testi, çok utanıyormuş. Doldurulan suyun > > sadece yarısını eve ulaştırabildiği için de çok üzülüyormuş. > > > İki yılın sonunda bir gün, görevini yapamadığını düşünen çatlak > testi,ırmak kenarında adama şöyle demiş: > 'Kendimden utanıyorum. Şu yanımdaki çatlak nedeniyle, sular eve > > gidene kadar akıp gidiyor..' > Adam gülümseyerek dönmüş testiye;'Göremedin mi? Yolun senin > tarafında olan kısmı çiçeklerle dolu. Fakat kusursuz testinin tarafında hiç > yok.Çünkü ben başından beri senin kusurunu, çatlaklığını biliyordum.. Senin > > tarafına çiçek tohumları ektim.. Ve hergün o yolda ben su taşırken,sen onları > suladın...2 senedir o güzel çiçekleri toplayıp,masamı süslüyorum. Sen kusursuz > olsaydın,o çatlağın olmasaydı evime böyle güzellik ve zarafet veremeyecektim' > > diye cevap vermiş. > KUSURLU TESTİ > > Aslında hepimiz birer çatlak testiyiz. Her birimizin kendine has > kusurları vardır. > Fakat sahip olduğumuz bu kusurlar ve çatlaklardır hayatlarımızı ilginç > > yapan, mükafatlandıran, renklendiren. . > > > Etrafınızdaki her kişiyi,oldukları gibi kabullenin.. > Onlardaki kusurları değil, içlerindeki güzellikleri görün...- |