|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilen, kardeşlerim, kuran, olurmusunuz, yardimci |
![]() |
Kur'an Bilen Kardeşlerim Bana Yardimci Olurmusunuz. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an Bilen Kardeşlerim Bana Yardimci Olurmusunuz.Selamün aleyküm ![]() haziran sonu gibi kurana başladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() techid idgam izhar ihfa iklab kalkale sekte den oluşan 8 sayfa var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() şimdi ben hoca söylemeden kurana geçsem olmazmı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hayır hocayada sorabilirim ama saygısızlık olur diye sormaya çekiniyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an Bilen Kardeşlerim Bana Yardimci Olurmusunuz.sn mahsun kul, bunlar tecvit kuralları denen sayfalar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haddime değil ama, Kuran bilen başkası gözetiminde okursanız o 8 sayfayı ezberlemeden, hatalarınızı azaltmaya başlarsınız ![]() ![]() ![]() ![]() Allah kabul etsin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an Bilen Kardeşlerim Bana Yardimci Olurmusunuz.s_ali_h´isimli üyeden Alıntı sn mahsun kul, bunlar tecvit kuralları denen sayfalar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haddime değil ama, Kuran bilen başkası gözetiminde okursanız o 8 sayfayı ezberlemeden, hatalarınızı azaltmaya başlarsınız ![]() ![]() ![]() ![]() Allah kabul etsin ![]() ![]() tamam kardeşim anladım da ama hoca geç demeden bu gün kuranı açtım bakayım okuyabilecekmiyim dedim elim ayağım titredi korkudan ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an Bilen Kardeşlerim Bana Yardimci Olurmusunuz.http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www ![]() ![]() ![]() ![]() “Tecvitsiz Kur’ân okumak boşunadır diyorlar ![]() Kur’ân okumanın hiçbir şekli ve tarzı boşuna olamaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Temel meselemiz, Kur’ân’ı öğrenmek ve okumaktır ![]() ![]() Bahaneler bitmez çünkü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç kuşkusuz, Kur’ân’ı doğru okumak için, başka bir ifadeyle “vahiyle geldiği” şekliyle okumak için “tecvit”i bilmek ve uygulamak şarttır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ın Kitabını öğrenmek aslında hiç de zor olmamakla beraber; feyiz ve fazileti öyle yüksektir ki, eğer zorluk bulunsa bile, bunu göze almaya değer niteliktedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine, Ebû Hüreyre (ra) rivayet etmiştir ki; Resûlullah (asm) şöyle buyurmuştur: “Bir cemaat Allah’ın evlerinden bir evde toplanır, Allah’ın Kitabını okurlar ve aralarında müzakere ve ders yaparlarsa üzerlerine rahmet iner, onları Allah’ın rahmeti kaplar, çevrelerini melekler kuşatır ve Allah (cc) onları kendi katındaki razı olduğu kulları arasında zikreder ![]() Kur’ân bizim her şeyimiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şu halde, Kur’ân üzerine ihtimam göstermek bizim her şeyden önce imanımızın gereğidir ![]() Dipnotlar: 1- Buhârî ve Müslim 2- Buhârî 3- Tirmizî 4- Müslim 5- Sözler, s ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an Bilen Kardeşlerim Bana Yardimci Olurmusunuz.tek başınıza olmamanız,yanınızda bilen birinin olması daha iyi olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CD'ler ise kesinlikle kendinizi kıyaslayacağınız şeyler değil ![]() ![]() ![]() ![]() Selametle ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an Bilen Kardeşlerim Bana Yardimci Olurmusunuz.elifimbenim´isimli üyeden Alıntı http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www ![]() ![]() ![]() ![]() “Tecvitsiz Kur’ân okumak boşunadır diyorlar ![]() Kur’ân okumanın hiçbir şekli ve tarzı boşuna olamaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Temel meselemiz, Kur’ân’ı öğrenmek ve okumaktır ![]() ![]() Bahaneler bitmez çünkü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç kuşkusuz, Kur’ân’ı doğru okumak için, başka bir ifadeyle “vahiyle geldiği” şekliyle okumak için “tecvit”i bilmek ve uygulamak şarttır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ın Kitabını öğrenmek aslında hiç de zor olmamakla beraber; feyiz ve fazileti öyle yüksektir ki, eğer zorluk bulunsa bile, bunu göze almaya değer niteliktedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine, Ebû Hüreyre (ra) rivayet etmiştir ki; Resûlullah (asm) şöyle buyurmuştur: “Bir cemaat Allah’ın evlerinden bir evde toplanır, Allah’ın Kitabını okurlar ve aralarında müzakere ve ders yaparlarsa üzerlerine rahmet iner, onları Allah’ın rahmeti kaplar, çevrelerini melekler kuşatır ve Allah (cc) onları kendi katındaki razı olduğu kulları arasında zikreder ![]() Kur’ân bizim her şeyimiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şu halde, Kur’ân üzerine ihtimam göstermek bizim her şeyden önce imanımızın gereğidir ![]() Dipnotlar: 1- Buhârî ve Müslim 2- Buhârî 3- Tirmizî 4- Müslim 5- Sözler, s ![]() Allah razı olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an Bilen Kardeşlerim Bana Yardimci Olurmusunuz.s_ali_h´isimli üyeden Alıntı tek başınıza olmamanız,yanınızda bilen birinin olması daha iyi olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CD'ler ise kesinlikle kendinizi kıyaslayacağınız şeyler değil ![]() ![]() ![]() ![]() Selametle ![]() ![]() Allah razı olsun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|