![]() |
Nasipten Ötesi Yok! (Öykü) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nasipten Ötesi Yok! (Öykü)Nasipten Ötesi Yok Gencin birisi Kâbe'de hep, “Ey doğruların yardımcısı olan Allah'ım, ey haramdan sakınanlarin yardımcısı olan Allah'ım, sana hamdü sena ederim” diye dua eder ![]() Bu durum herkesin dikkatini çeker ![]() Birisi, "Neden hep ayni duayi yapiyorsun, baska bir sey bilmiyor musun?" der ![]() ![]() O da anlatır; 7-8 sene önce yine Kâbe'de iken içi altın dolu bir torba buldum ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sırada birisi “Şöyle bir torba bulan var mı?” diye bağırıyordu ![]() Çağırdım onu, "Nasıl bir torbaydı, içinde ne vardı ![]() ![]() Torbayi tarif etti ve "İçinde bin altin vardı" dedi ![]() ![]() ![]() ![]() Pazara gittim ![]() Temiz yüzlü genç bir esiri överek satıyorlardı ![]() çekti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir iki yıl geçti ![]() Genç çok çalışkan, çok edepliydi ![]() ![]() Bir gün onunla giderken karsidan iki üç kisi geliyordu ![]() Genç bana dedi ki, "Efendim, ben fas emirinin oğluyum ![]() ![]() Beni buldular ![]() ![]() ![]() satar mısın?" dediler ![]() Satarım dedim ![]() ![]() Olmaz dedim ![]() veriyoruz" dediler ![]() Öyleyse gidin pazardan alın dedim ![]() Artıra artıra yirmi bin altına kadar çıktılar ![]() ![]() Çaresiz kabul ettiler ![]() ![]() ![]() Ben o otuz bin altınla işyerleri açtım, ticaret yaptım, daha çok zengin oldum ![]() Bir gün bana arkadaşlar, “Çok zengin bir ailenin iyi bir kızı var ![]() Babası yeni vefat etti ![]() ![]() dedim ![]() ![]() Nikah kıyıldı ![]() ![]() dikkatimi çekti ![]() Kıza, “Bu nedir?” dedim ![]() "İçinde 970 altın var, babam kâbe'de bunu kaybetmiş, bulan gence otuzunu vermiş ![]() ![]() ![]() Demekki buldugum altınlar benim rızkımmış, vermeseydim haram yoldan gelecekti, şimdi helal yoldan yine bana geldi ![]() Bana yardım edip haramlardan koruyan, nice nimetler ihsan eden yüce Rabbime hamd ederim ![]() Takdirden ötesi yok… Nasipten ötesi yok… |
![]() |
![]() |
|