![]() |
Ayrılık Bazen Ölümün Yarısıdır... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayrılık Bazen Ölümün Yarısıdır...Etiketsiz bir hüzün; belli belirsiz durgunluk var üzerimde ![]() ![]() ve yüreğimde buruk bir acı ![]() ![]() sebepsiz ![]() ![]() ![]() ![]() ara ara gülümseyişim kendimi kandırmamdan ![]() ![]() Yüreğinin atmaya devam ettiğini farketmek Ve hala her gün saydığın kaldırım taşlarını çiğnemek gibi Her geçişte bakmayı ihmal etmediğin o pencereyi tekrar sanki karşında görmek gibi Uzun zamandır hep taşıdığın bir hasretin birden bire sürpriz yaparak karşına çıkması ile alt üst olması gibi;herşey zihnimde dolaştı ![]() ![]() ![]() Zaman gitmelerin bazen kalmak içinde olabileceğini öğretiyormuş insana Ben en çok dik durduğumu sanmıştım oysa En çok hak tanıdığımı direndiğimi dayandığımı zamana bıraktığımı ![]() ![]() ![]() En çok herşeye rağmen "biz" dediğimiz şeyi korumaya çalıştığımı sanmışım ![]() ![]() Şimdi ise kızıgınım ben ona buna şuna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() koşmak koşmak koşmak nefesim kesilene kadar koşmak ![]() ![]() ![]() Zaman ve mekan kavramını arkamızda kalanları yeni şeyler uğruna eskittiklerimizi tekrar sormadıklarımızı farketmek yeniden ![]() ![]() ![]() Ve unutmak unutulması gerekenleri Sorsan bir şimşekle gecenin karanlığının bir anlık dağılması gibi birbiri ardına sıralanır hatıralar ![]() ![]() ![]() En güzelinden başlanır hemde ![]() ![]() İlk gülüşten heycandan huzurdan kalbın göğüs kafesinde duramayışından ![]() ![]() ![]() Sorsan anlatmaya sevmekten başlanır işte ![]() ![]() Ama yetmiyor ![]() ![]() ![]() Can candan parçalar ayırdığı vakit hatıraları sıralamak "unutmaya yetmiyor" Eksilmeye yüzüne aynı gözlerle bakmaya sustuğunda dahi onu anlamaya yetmiyor ![]() ![]() ![]() Ölümü özlüyorsun zamanlı-zamansız ![]() ![]() ![]() çünkü samimigerçek bi o kalıyor Çünkü kapıyı çarpıp hayatın yüzüne hep sığındığından kaçıyorsun bu defa ![]() ![]() Kapıyı çarpıp sığınaksız olmaya kaçıyorsun ![]() ![]() Seni koruyan elden üstünü örten elden ateşini ölçen elden ![]() ![]() ![]() Yetermi tüm bunlar demiştim kendime? Tüm bunlar kendindende kaçmaya yeter mi? ![]() ![]() ![]() Ve aslında gidiyorum demekle kaçmakla bitmiyor çok şey onu anladım ![]() ![]() ![]() Her gidiş bir kalışmış aynı metro durağında son kez el sallanışları hiç görmemişim aslında ve aslında ben o gün hiç veda niyetiyle çıkmamışım yola ![]() ![]() ![]() zihnimde hala taptaze gülüşler yanımda oturan bayanın elindeki meyveler hala çürümemiş mesela ![]() ![]() ![]() ve arkada oturan çocuk da hiç büyümemiş ![]() ![]() ![]() ve bunu maalesef bugün farkediyorum ![]() ![]() ![]() afedersiniz ![]() ![]() ![]() "farkedemediğim hepiniz ![]() ![]() ![]() -ALINTI- |
![]() |
![]() |
|