![]() |
Kaybetme Korkusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaybetme KorkusuKaybetme Korkusu ![]() Bazı insanlara karşı kendimizi bağımlı hissederiz ![]() Bu sevgilimiz olabilir ![]() ![]() Kendimizi o kişiyle öylesine özdeştiririz ki sanki onsuz asla yaşayamayız ![]() Sanki hayatımızda o olmazsa sorunların altından kalkamayız, sanki o olmazsa sevinçleri bu kadar güzel yaşayamayız, sanki o olmazsa kendimizi yarım hissederiz, sanki o olmazsa sinemaya gidemeyiz, sanki olmazsa alışverişlerimize karar veremeyiz, sanki o olmazsa toplum içinde kendimizi iyi ifade edemeyiz ![]() Aslında işin bu boyutu bağımlılıktır ![]() Kurtulmak isteriz ama bir türlü başaramayız ![]() Oturup bir düşünsek onun bana katkısı nedir? Hangi noktada kendimi ona bağımlı hissediyorum? Neleri ben tek başıma yapamam? Hele karşımızdaki kişi bu bağımlılığımızı hissederse bizi daha da bağımlı hale getirebilir ![]() Bütün bunlardan kurtulmak için kendimizi iyi tanımamız gerekli ![]() Ondan vazgeçemememizin altında yatan korkular nelerdir? Belki de yalnızlık korkusudur ![]() Belki de kendine güvenmeme korkusudur ![]() Bunları bilince bu korkulardan kurtulmak daha kolaydır ![]() Bu korkuların üstüne gidince diğerine olan bağımlılığınızın ortadan kalktığını göreceksiniz ![]() Bence bir tane güzel korku var ![]() ![]() Bence var ![]() Bağımlılık derecesinde olmayan kaybetme korkusu ![]() Sevdiklerimizi kaybetme korkusu ![]() Ama bu ölümle ilgili değil ![]() Onun sevgisini kaybetme korkusu ![]() Eğer bu duyguyu yüreğimizde hissetmezsek sevdiğimizin değeri kalmaz ![]() Bizi birbirimize bağlayan en büyük his kaybetme korkusudur ![]() Bu duygunun dışa vurumu da SEVGİ’dir ![]() Buradaki korku onsuz yaşayamama korkusu değil ![]() Sadece birlikte olmaktan keyif almak ![]() Birine aşık olduğumuzda onu kaybetmemek için onun hoşuna giden her şeyi yapmak ve onu mutlu etmek isteriz ![]() Bu kaybetme korkusu ona verdiğimiz değeri gösterir ![]() Sürekli onu düşünür ve onunla birlikte olma yollarını ararız ![]() Onun sevgisine ihtiyacımız vardır ![]() Bu kaybetme korkusunu yendiğimiz zaman ona olan ilgimiz azalmıştır artık ![]() Eskisi kadar onu kaybetmekten korkmuyoruz demektir ![]() Yani hayatımızdan bir yıldız kaymıştır ![]() Belki de korkunun içinden geçmişizdir ![]() (Tülay Bilin) |
![]() |
![]() |
|