Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anjelika, eridi, hoşafı, italyan, lale, usulü

Lale Usulü İtalyan Eriği (Anjelika) Hoşafı

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lale Usulü İtalyan Eriği (Anjelika) Hoşafı



İtalyan Eriği (Anjelika) Hoşafı


Bugün ilk defa erik hoşafı yaptım Nereden esti derseniz; komşunun ve bizim bahçenin erikleri bir hayli çoktu bu sene Biz onlara, onlar bize derken epey bir paslaştık erik dağıtımında Annem arada mevsimine göre olan meyvelerin hoşafını yapar, ben ve abim ufakken de çok yapardı Hazır meyve suyu yerine onu içerdik

Yemek yapmaya meraklı olduğumdan, öğrendiğim çok fazla yemek türü vardr, hoşaf demek ki bugüne kadar hiç ilgi alanıma girmemiş Ama bundan sonra eminim girecektir

Kırmızı erik türüne Antalya'da İtalyan Eriği Anjelika derler Hatta Anjelika 1, Anjelika 2 diyerek de sınıflandırılır 1 numara daha sulu iken, 2 numara biraz daha kurudur, kışlık yani Çok makbul olan türü de 2 dir Halbuki 1 numarası bence daha güzeldir


Şimdi gelelim malzemelerimize (Hazırlama ve pişme süresi yaklaşık yarım saat)
  • Erik için belirli bir oran vermeyeceğim, ne kadar yapmak isterseniz
  • 6-7 tane karanfil
  • 1 tane çubuk tarçın
  • Kararına göre şeker
  • Su
Annem çubuk tarçın hiç koymaz hoşaflara, ben denemek istedim Çok severim çubuk tarçının o mis gibi kokusunu ve aromasını

Hoşafı yapıp, tadına baktıktan sonra içine çubuk tarçın koymamın ne kadar iyi bir fikir olduğunu anladım Mutlaka ama mutlaka hoşafı yaparken içine bir tane çubuk tarçın koyun, inanın pişman olmayacak ve mükemmel bir tat olduğuna hak vereceksiniz


Erikler yıkandı ve beklemede






Erikler süzgeçten alınıp, hoşafı yapacağım tencereye aktarıldı






Şeker,karanfil ve çubuk tarçın ilave edildi





Suyu ilave edildikten sonra da ocakta kaynamaya bırakıldı





20 dakika sonra hoşaf olmuş durumda Kaynarken eriklerin kabukları soyulduğundan, kaseye koyarken ufak süzgeçle süzerek koydum suyunu, sonra da kaşıkla tanelerini aldım

Buzdolabına koyup, buz gibi olduğunda kaşıklamayı bile beklemiyerek, tepenize dikeceğiniz garantilidir

Afiyet Olsun



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.