![]() |
Lale Usulü İtalyan Eriği (Anjelika) Hoşafı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lale Usulü İtalyan Eriği (Anjelika) Hoşafıİtalyan Eriği (Anjelika) Hoşafı Bugün ilk defa erik hoşafı yaptım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yemek yapmaya meraklı olduğumdan, öğrendiğim çok fazla yemek türü vardr, hoşaf demek ki bugüne kadar hiç ilgi alanıma girmemiş ![]() ![]() Kırmızı erik türüne Antalya'da İtalyan Eriği Anjelika derler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi gelelim malzemelerimize (Hazırlama ve pişme süresi yaklaşık yarım saat)
![]() ![]() Hoşafı yapıp, tadına baktıktan sonra içine çubuk tarçın koymamın ne kadar iyi bir fikir olduğunu anladım ![]() ![]() Erikler yıkandı ve beklemede ![]() Erikler süzgeçten alınıp, hoşafı yapacağım tencereye aktarıldı ![]() Şeker,karanfil ve çubuk tarçın ilave edildi ![]() Suyu ilave edildikten sonra da ocakta kaynamaya bırakıldı ![]() 20 dakika sonra hoşaf olmuş durumda ![]() ![]() Buzdolabına koyup, buz gibi olduğunda kaşıklamayı bile beklemiyerek, tepenize dikeceğiniz garantilidir Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|