![]() |
Lale Usulü İtalyan Eriği (Anjelika) Hoşafı
İtalyan Eriği (Anjelika) Hoşafı
Bugün ilk defa erik hoşafı yaptım. Nereden esti derseniz; komşunun ve bizim bahçenin erikleri bir hayli çoktu bu sene. Biz onlara, onlar bize derken epey bir paslaştık erik dağıtımında. Annem arada mevsimine göre olan meyvelerin hoşafını yapar, ben ve abim ufakken de çok yapardı. Hazır meyve suyu yerine onu içerdik. Yemek yapmaya meraklı olduğumdan, öğrendiğim çok fazla yemek türü vardr, hoşaf demek ki bugüne kadar hiç ilgi alanıma girmemiş. Ama bundan sonra eminim girecektir. Kırmızı erik türüne Antalya'da İtalyan Eriği Anjelika derler. Hatta Anjelika 1, Anjelika 2 diyerek de sınıflandırılır. 1 numara daha sulu iken, 2 numara biraz daha kurudur, kışlık yani. Çok makbul olan türü de 2 dir. Halbuki 1 numarası bence daha güzeldir. Şimdi gelelim malzemelerimize (Hazırlama ve pişme süresi yaklaşık yarım saat)
Hoşafı yapıp, tadına baktıktan sonra içine çubuk tarçın koymamın ne kadar iyi bir fikir olduğunu anladım. Mutlaka ama mutlaka hoşafı yaparken içine bir tane çubuk tarçın koyun, inanın pişman olmayacak ve mükemmel bir tat olduğuna hak vereceksiniz. Erikler yıkandı ve beklemede http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Erikler süzgeçten alınıp, hoşafı yapacağım tencereye aktarıldı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Şeker,karanfil ve çubuk tarçın ilave edildi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Suyu ilave edildikten sonra da ocakta kaynamaya bırakıldı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 20 dakika sonra hoşaf olmuş durumda. Kaynarken eriklerin kabukları soyulduğundan, kaseye koyarken ufak süzgeçle süzerek koydum suyunu, sonra da kaşıkla tanelerini aldım. Buzdolabına koyup, buz gibi olduğunda kaşıklamayı bile beklemiyerek, tepenize dikeceğiniz garantilidir Afiyet Olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.