![]() |
Bir Rumeli Klasiği | Büryan (Rumeli Yemeği) | Büryan Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Rumeli Klasiği | Büryan (Rumeli Yemeği) | Büryan TarifiBir Rumeli Klasiği Büryan (Rumeli Yemeği) ![]() Malzemeler: * 1,5 kg ![]() * 3 su bardağı pirinç * 1 adet orta boy soğan * 2 adet büyük boy domates * 5,5 su bardağı et suyu * 1/2 su bardağı sıvı yağ * Tuz Yapılışı 1 – İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip,yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() 2 – Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() Soğana,yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin ![]() ![]() 3 – Pirinci,orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın ![]() ![]() ![]() 4 – Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|