ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bir Rumeli Klasiği | Büryan (Rumeli Yemeği) | Büryan Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391963)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:16 AM

Bir Rumeli Klasiği | Büryan (Rumeli Yemeği) | Büryan Tarifi
 
Bir Rumeli Klasiği
Büryan
(Rumeli Yemeği)



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler:
* 1,5 kg. koyun eti
* 3 su bardağı pirinç
* 1 adet orta boy soğan
* 2 adet büyük boy domates
* 5,5 su bardağı et suyu
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* Tuz


Yapılışı



1 – İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip,yumuşayıncaya kadar haşlayın.

2 – Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin.
Soğana,yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak kavurun.

3 – Pirinci,orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın.Üzerine haşlanmış eti yerleştirin.Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin.

4 – Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin.Sıcak olarak servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.