![]() |
Bir Rumeli Klasiği | Büryan (Rumeli Yemeği) | Büryan Tarifi
Bir Rumeli Klasiği
Büryan (Rumeli Yemeği) http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: * 1,5 kg. koyun eti * 3 su bardağı pirinç * 1 adet orta boy soğan * 2 adet büyük boy domates * 5,5 su bardağı et suyu * 1/2 su bardağı sıvı yağ * Tuz Yapılışı 1 – İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip,yumuşayıncaya kadar haşlayın. 2 – Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. Soğana,yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak kavurun. 3 – Pirinci,orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın.Üzerine haşlanmış eti yerleştirin.Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin. 4 – Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin.Sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.