|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hanımlarının, kurtarıcısı, makarna, makarnalar, tarifleri |
![]() |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri![]() ![]() Sebzeli Makarna Malzemeler
Makarna istenilen diriliğe gelene kadar haşlanır (çok fazla pişirmemenizi öneririm) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salçalı Soslu Yoğurtlu Makarna Malzemeler
Yoğurdu genişçe bir kapta iyice çırpın,sarmısağı ezin ve karıştırın ![]() Makarnayı tuzlu suda haşlayın, süzün ama çok haşlamayın biraz diri kalsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri![]() Akdeniz Soslu Makarna Malzemeler
Spagettiyi paketin üzerindeki tarife göre haşlayın ![]() ![]() ![]() Yağsız tavada biberleri kavurup domatesleri ekleyerek pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Spagettiyi süzüp servis tabağına alın ![]() ![]() ![]() ![]() Sütlü Makarna Malzemeler
Makarnayı haşlayıp,süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri![]() Ceviz Soslu Makarna Malzemeler
Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarımsağı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Garnitürlü Makarna Malzemeler
Makarnaı bir miktar tuz ile haşlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri![]() Sosisli Makarna Malzemeler
Makarnayı haşlıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fesleğenli Makarna Malzemeler • 1 paket makarna • 1 demet taze fesleğen • 5 diş sarımsak • 1 çay bardağı çam fıstığı • 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri • 3 yemek kaşığı tereyağı • 1 tatlı kaşığı esmer şeker • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı Makarnayı haşlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri![]() Patlıcanlı Makarna Malzemeler
2 adet patlıcanı kenarlarından delerek bir ocağın üzerinde (çıplak açık ateşte) közleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer bir yanda közlenmiş olan patlıcanları ocaktan alın ortadan ikiye bölerek içlerini bir kaşık yardımıyla ayırın ve temiz bir tabağın içine alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tavanın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve üzerine dilimlediğiniz soğanları koyarak altın sarısı renk alana kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köfteli Makarna Tarifi Malzemeler
1 – Soğanı kıyıp 1 çorba kaşığı yağ ve 2 çorba kaşığı su ile hafifçe pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 – Domatesi fesleğenle birlikte 10 dakika pişirin ![]() ![]() 3 – Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri![]() Kabaklı Makarna Malzemeler 1 paket erişte 1 adet taze soğan 2 adet kabak 5 dilim dana jambon 1 bardak chedar peyniri 6 yemek kaşığı un 1 bardak süt 1 yemek kaşığı kabartma tozu ½ bardak sıvıyağ 5 adet yumurta Tuz Karabiber Hazırlanışı Erişteyi haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Renkli Makarna Malzemeler 1 paket renkli makarna 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı mayonez 1 yemek kaşığı ketçap 4 dilim salam Hazırlanışı 1 paket makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün ![]() Tencereye yağ koyup eritin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri![]() Kaymaklı Makarna Malzemeler
Üzeri için:
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Makarna Tora Bora Malzemeler
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün ![]() ![]() Tavuk ciğerini iri parçalar halinde doğrayıp yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() Varsa Frenk soğanıyla süsleyip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri![]() Ton Balıklı Makarna Malzemeler
Yumurtaları katı hale gelene kadar haşlayın, soyup, bekletin ![]() ![]() Bir kapta limon suyu, zeytinyağı, karabiber, tuz ve mayonezi çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Safranlı Ufo Makarna Malzemeler
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün ![]() Tavuk göğüs etini yassılaştırarak uzunlamasına kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri![]() Ispanak Soslu Makarna Malzemeler
Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayarak süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Makarnayı servis tabağına alıp üzerine ıspanak sosunu dökün ![]() ![]() ![]() ![]() Kıymalı Makarna Malzemeler
Orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Salçayı ve 2 su bardağı suyu ekleyip ağır ateşte 30-40 dakika pişirdikten sonra, defne yaprağını çıkarıp atınız, ve ateşi kapatınız ![]() Bu arada makarnayı yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardağı su ile kalan 1 tatlı kaşığı tuzu koyup harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu makarnanın üstüne döküp servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri![]() Enginar Kalpli Makarna Malzemeler
Kaynayan tuzlu suya makarnaları ekleyip, 8-10 dakika haşlayıp süzün ![]() Enginar kalplerini enlemesine 3'e bölün ![]() ![]() Tavaya tereyağ koyun, enginar ve biberi soteleyin ![]() ![]() Sosu makarnaya karıştırıp 5 dakika süreyle pişirin ![]() ![]() ![]() Ispanaklı Ev Makarnası Malzemeler
Ispanağı ayıklayın, yıkayıp süzün ![]() ![]() 5 bardak unu yoğurma kabına alın ![]() ![]() ![]() Hamurdan 3 adet beze yapın ve her birini ince ince açın ![]() ![]() ![]() Kaynayan bol tuzlu suda makarnayı 6 dakika haşlayıp süzün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri![]() Kalamarlı Makarna Malzemeler Yarım paket şekilli spagetti 300 gr kalamar 1 soğan 4-5 dal maydanoz 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı sıcak su Tuz, karabiber Hazırlanışı Makarnayı tuzlu suda haşlayın ![]() ![]() ![]() Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Makarnayı süzüp kalamarlı karışıma ekleyin ve harmanlayın ![]() ![]() ![]() Sebzeli Kepek Makarna Malzemeler
Makarnayı tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Semizotlarını ayıklayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri![]() Tavuklu Çin Makarnası Malzemeler
1- Geniş bir tencerede suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() 2- Haşlanmış tavukları küp küp doğrayın, mantarları 3-4 parçaya bölün ![]() ![]() 3- Wok tavada yağı kızdırın, üzerine soğan, sarımsak ve mantarları atıp 2 dakika soteleyin ![]() 4- Havuç, pırasa ve tavukları ekleyerek havuçlar yumuşayana kadar soteleyin ![]() ![]() 5- Süzdüğünüz makarnayı wok tavaya alın ve 3-4 dakika kadar karıştırarak pişirin ![]() 6- Son olarak susam yağı döküp ateşten alın ve sıcak servis yapın ![]() ![]() Domatesli Demleme Makarna Malzemeler
1- Domatesleri soyup küp küp doğrayın ![]() ![]() 2- Makarnayı pişireceğiniz tencereye yağı, domatesi, biberi ve tuzu alıp domatesler hafifçe eriyinceye kadar kavurun ![]() ![]() 3- Makarnayı domates sosunun üzerine ekleyin ve 2-3 dakika karıştırarak pişirin ![]() 4- Tencereye makarnanın üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ![]() 5-Kısık ateşte ara sıra karıştırarak makarna suyunu çekene kadar pişirin ![]() 6-Suyunu çeken domatesli makarnayı sade ya da rendelenmiş kaşar peyniriyle servis yapın |
![]() |
![]() |
![]() |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri![]() Mantarlı Fırın Makarna Malzemeler
1- Fırın makarnayı ortadan ikiye bölün, derin bir tencerede bol suda çok yumuşamayacak şekilde (8-10 dk) haşlayın ![]() 2- Haşladığınız makarnaları süzgeçe alın soğuk sudan geçirin ve 1-2 dakika süzgeçte bekletin ![]() 3- Beşamel sos için margarini ve unu varsa sosluk yoksa teflon bir tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun ![]() 4- Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da tel çırpıcı ile karıştırın ![]() ![]() 5- Makarnayı haşladığınız tencerede, beşamel sos, 1 su bardağı kaşar peyniri ve mantarı karıştırın ![]() 6- Karışımı borcama ya da porselen fırın kabına alın ![]() 7- Üzerine 2 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ![]() ![]() Keşli Erişte Malzemeler
1- 3 su bardağı erişteyi 1,5 litre suda iyice yumuşayana kadar haşlayın ![]() 2- Erişte haşlanırken keşi rendeleyin ve tereyağı ile birlikte tavaya alarak pembeleşene kadar kavurun (bu aşamada isterseniz yarım su bardağı ceviz ekleyebilirsiniz) ![]() 3- Haşlanan erişteyi servis tabağına alın, üzerine kavurduğunuz keşi serperek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri![]() Toskana Usulü Picci Makarna Malzemeler
1- Maydanozları yıkayıp süzün ince ince kıyın ![]() 2- Mikserinizin haznesine 2 su bardağı unu ve 1 su bardağı suyu koyarak 1 ![]() ![]() 3- İlk karıştırma işlemi bittikten sonra 2 ![]() ![]() 4- Hamur kendini topladıktan sonra (pürüzsüz ama yumuşak bir hamur olacak) hamuru hazeneden çıkartarak ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ![]() 5- Hamur parçalarını mikserin hazenesine geri koyarak kıyılmış maydanozu ekleyin ve düşük devirde 4 dakika daha yoğurun ![]() 6- Hazırladığınız maydamozlu hamuru top haline getirin ve streç filmle hava almayacak şekilde sararak bozdolabında 30 dakika dinlendirin ![]() 7- Hamuru biraz üçgen keserek elinizde yaklaşık 20 cm boyutunda şeritler haline getirin ve unlanmış tepsiye dizin ![]() 8- Hazırladığınız hamurları 2 litre suda 8-10 dakika haşlayın ![]() ![]() Üzerindeki sos: Sosisli Ragu Malzemeler
Kıyılmış sosisleri tavaya alın 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve baharatları ekleyerek sosisler hafifçe gevrekleşene kadar soteleyin ![]() ![]() ![]() Fırında Bezelyeli Makarna Malzemeler
Soğanı yemeklik doğrayın, kıyma ve yağ ile kavurun ![]() Salça ve bezelyeyi de ekleyip karıştırın, baharat ekleyin ![]() Makarnayı haşlayıp süzün ve kıymalı harçla karıştırıp bir fırın kabına alın ![]() Tereyağı eritip unu ekleyin ve kavurun, sütü de ekleyip sürekli karıştırarak pişirin ve makarnanın üzerine alıp biraz karıştırın ![]() 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirdikten sonra kaşar peyniri rendesini de serpip kaşar iyice eriyene kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri![]() Kremalı Makarna Malzemeler Yarım paket makarna 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tutam tuz Sosu için: 2 paket çiğ krema (400 ml) 2 diş sarimsak 1 yemek kaşığı sıvıyağ yada margarin tuz Garnitür için: 1 adet salatalık 1 adet kırmızı tatlı biber 2-3 sap taze soğan 1 tutam maydanoz isteğe göre akdeniz yeşillikleri Hazırlanışı 1- Makarnayı bol suda ve tencerede dağılmayacak şekilde haşlayın (ben neredeyse 12 ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Teflon tavaya sıvıyağ koyarak sarımsakları soteleyin hafif pembeleşince ocağı kapatıp kremayı ekleyin ve iyice karıştırın ![]() 3- Garnitürler yıkayıp istediğiniz ölçülerde ve şekilde dilimleyin ![]() 4- Makarnayı süzün ve servis tabağına alın ![]() ![]() 5- İsteğe göre baharat ve nane yapraklarıda eklenebilir ![]() Not: Sosunuz daha hafif olmasını isterseniz 1-2 yemek kaşığı yoğurt ekleyebilirsiniz ![]() Soya Soslu Midyeli Makarna Malzemeler
Öncelikle makarnalarımızı çok pişirmeden haşlıyoruz ve bir kenara ayırıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|