ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391957)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:11 AM

Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Sebzeli Makarna


Malzemeler
  • Yarım paket makarna
  • 3 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 kaç dilim peynir
  • 1 avuç zeytin (yeşil veya siyah doğranmış)
  • 1 demet maydanoz
  • 3-5 tane kornişon turşu(küçük küçük doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı)
  • Üzerine isteğe göre yoğurt, pul biber
Hazırlanışı

Makarna istenilen diriliğe gelene kadar haşlanır (çok fazla pişirmemenizi öneririm). Biraz ılınması beklenir (5dk). Ardından diğer malzemeler eklenir ve güzelce harmanlanır. İstenilirse servis sırasında yoğurt eklenebilir. Afiyet olsun..





http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Salçalı Soslu Yoğurtlu Makarna


Malzemeler
  • 1 paket mantı makarna
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça ( yarısı biber salçası da olabilir)
  • Nane, tuz
  • Biber salçası koymadıysanız biraz pul biber
Hazırlanışı

Yoğurdu genişçe bir kapta iyice çırpın,sarmısağı ezin ve karıştırın.
Makarnayı tuzlu suda haşlayın, süzün ama çok haşlamayın biraz diri kalsın. Yoğurda katıp iyice harmanlayın. Servis tabağına alın. Tavada erittiğiniz tereyağına salçayı katın kavrulsun.Ocaktan indirmeden nane ve pul biberi katın kapatıp makarnanın üstüne dökün. Servise hazır.



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:11 AM

Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Akdeniz Soslu Makarna


Malzemeler
  • 1 Paket Spagetti
  • 4 Domates
  • 5 Sivribiber
  • 200 gr Zeytin
  • 2-3 Diş Sarımsak
  • 1 Kaşık Domates Salçası
  • 3-4 Dal Maydanoz
  • 1 Kase Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz, Kekik
  • Bir Tutam Nane
Hazırlanışı

Spagettiyi paketin üzerindeki tarife göre haşlayın. Domatesleri rendeleyin, biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp ince ince doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, sarımsakları ezin.

Yağsız tavada biberleri kavurup domatesleri ekleyerek pişirin. Suyunu çekince sarımsak, salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Zeytinleri ilave edip ateşten alın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın ve ayrı bir kapta kaşar peyniri ile karıştırın.

Spagettiyi süzüp servis tabağına alın. Üzerine önce domates sosunu ardından peynirli karışımı dökün ve zeytinyağını gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.






http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Sütlü Makarna


Malzemeler
  • Yarım paket makarna(çeşidi fark etmez)
  • 100-150 gram kaşar peyniri (evde kalan peynirleri de kullanabilirsiniz ben biraz tulum biraz kaşar koydum.)
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 kase süt
  • tuz
Hazırlanışı

Makarnayı haşlayıp,süzün. Tepsiye alıp kaşar peynirle veya başka bir peynirle karıştırın. Süt,tuz ve salçayı çırpın. Makarnanın üstüne dökün. 180 derecede 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Makarna tamamen sütle pişiyor ve evdeki peynirlerde değerlenmiş oluyor.



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:11 AM

Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Ceviz Soslu Makarna


Malzemeler
  • Yarım paket makarna
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Sos malzemesi:
  • 1 Su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı süt
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım taze ekmek içi
  • 1 çay kaşığı pul biberi
  • Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı

Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarımsağı. tuzu ve ıslanmış ekmek içini koyarak iyice karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servise sunun.






http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Garnitürlü Makarna

Malzemeler
  • yarım paket küçük düdük makarna
  • yarım kavanoz garnitür
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kase yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • tuz
Hazırlanışı

Makarnaı bir miktar tuz ile haşlayalım. Haşlandıktan sonra suyunu süzerek bir kaba alalım. Üzerine yarım kavanoz garnitürü dökelim ve iyice karıştıralım. İsteyen mısırda ekleyebilir. Başka bir kapta yoğurt, mayonez ve dövülmüş sarmısağı karıştırarak makarnanın üzerine dökelim. Tuzunu da ayarlayarak tekrar karıştıralım. Afiyet olsun…



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:11 AM

Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Sosisli Makarna


Malzemeler
  • 3-4 adet sosis
  • 1/2 paket makarna
  • 1 orta boy soğan
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • Nane
  • Tuz
Hazırlanışı

Makarnayı haşlıyoruz. Sıvı yağımızda küp küp doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. İçerisine uzunlamasına ikiye böldükten sonra ince kıydığımız sosisleri ilave edip sosisleri kavuruyoruz. En son olarak nanesini ekliyoruz. Haşlanan makarna ile karıştırıyoruz. Afiyet olsun.






http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Fesleğenli Makarna

Malzemeler

• 1 paket makarna
• 1 demet taze fesleğen
• 5 diş sarımsak
• 1 çay bardağı çam fıstığı
• 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı esmer şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Makarnayı haşlayalım. Diğer tarafta fesleğeni, sarımsağı, dövdüğümüz fıstığı, parmesan peynirini ve baharatları mikserde ufalayalım. Tencerenin içine tereyağını koyup kızdırdıktan sonra karışımı iyice kavuralım, şekerini ve baharatlarını da ekledikten sonra makarnaya karıştıralım. Sıcak olarak servisini yapalım. Kiraz domatesler ile süsleyelim.


Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:11 AM

Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Patlıcanlı Makarna



Malzemeler
  • Patlıcan (2 adet),
  • Kalem makarna -panne (1 paket),
  • Kırmızı biber (1 adet),
  • Soğan (1 adet),
  • Maydanoz(1/2 demet),
  • Tuz (1 tatlı kaşığı),
  • Limon suyu (yarım adet),
  • Sarımsak (2 diş),
  • Zeytinyağı (2 yemek kaşığı)
Hazırlanışı

2 adet patlıcanı kenarlarından delerek bir ocağın üzerinde (çıplak açık ateşte) közleyin. 2Bir tencerede kaynamakta olan suyun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. İçine 1 paket kalem makarna (perine) yi koyarak 10 dakika boyunca haşlayın.3 Diğer bir yanda közlenmiş olan patlıcanları ocaktan alın ortadan ikiye bölerek içlerini bir kaşık yardımıyla ayırın ve temiz bir tabağın içine alın.

Diğer bir yanda közlenmiş olan patlıcanları ocaktan alın ortadan ikiye bölerek içlerini bir kaşık yardımıyla ayırın ve temiz bir tabağın içine alın. 1 adet soğanı ince ince dilimleyin. 1 adet içi temizlenmiş kırmızı biberi uzun ince dilimleyin. Közlediğiniz patlıcanları ince ince dilimleyin. Yarım demet maydanozu ince ince dilimleyin.
Bir tavanın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve üzerine dilimlediğiniz soğanları koyarak altın sarısı renk alana kadar kavurun. Soğanlar rengini alınca üzerine 2 diş ezilmiş sarımsak ve dilimlediğiniz kırmızı biberleri ilave edin ve karıştırarak sotele-meye devam edin. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra üzerine dilimlediğiniz maydanozu,1 tatlı kaşığı tuzu, dilimlediğiniz patlıcanları ve yarım adet limonun suyunu koyun. Malzemeleri karıştırın. Bu esnada diğer tencerede haşladığınız makarnayı sıcak suyun içinden süzün ve soğutmadan direk tavanın içine aktarın. Tüm malzemeleri beraber karıştırın. 2-3 dakika bu şekilde karıştırdıktan sonra ocaktan indirin ve servis tabaklarına alın. Sıcak olarak servis edin.






http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Köfteli Makarna Tarifi


Malzemeler
  • 2 Çorba Kaşığı Bayat Ekmek İçi
  • 250 gr Dana Kıyma
  • 1 Paket Yumurtalı Spagetti
  • 1 Yumurta
  • 1 Soğan
  • 2 Su Bardağı Domates Ezmesi
  • 2 Çorba Kaşığı Et Suyu
  • 1 Tutam Taze Fesleğen veya Nane, Tuz
  • 2 Çorba Kaşiği Zeytinyağı
  • 3-4 Dal Maydanoz
  • 1 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
Hazırlanışı

1 – Soğanı kıyıp 1 çorba kaşığı yağ ve 2 çorba kaşığı su ile hafifçe pişirin.Et suyunda ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi,kıyılmış maydanoz,yumurta ve peyniri kariştirin.Tuz ve kıymayı ilave edip yoğurun.Fındık büyüklüğünde köfteler yapın.Izgarada kızartın.

2 – Domatesi fesleğenle birlikte 10 dakika pişirin.Tuz,kalan yağ ve köfteleri ekleyip birkaç dakika daha pişirin.

3 – Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzüp domates sosu ve köftelerle karıştırın.Taze fesleğen ya da nane yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:12 AM

Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kabaklı Makarna


Malzemeler

1 paket erişte
1 adet taze soğan
2 adet kabak
5 dilim dana jambon
1 bardak chedar peyniri
6 yemek kaşığı un
1 bardak süt
1 yemek kaşığı kabartma tozu
½ bardak sıvıyağ
5 adet yumurta
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı

Erişteyi haşlayın. İçine ince doğranmış soğan, rendelenmiş kabak, ince kıyılmış jambon, peynir, un, süt kabartma tozu, yağ ve çırpılmış yumurtaları ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Bu karışımı iyice yağlanmış bir kaba dökün. 40 dakika kadar fırında pişirin. Sıcak servis yapın.





http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Renkli Makarna


Malzemeler

1 paket renkli makarna
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı ketçap
4 dilim salam

Hazırlanışı

1 paket makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.

Tencereye yağ koyup eritin. Erittiğiniz yağın içine makarnayı atın, karıştırın. Salamları zar şeklinde doğrayın. Makarnayı mayonez, ketçap ve salamla süsleyip servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:12 AM

Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg




Kaymaklı Makarna


Malzemeler
  • 1 paket makarna
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı hazır çiğ krema veya 2 yemek kaşığı kaymak
  • Tuz

Üzeri için:
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı

Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin, içine krema ilave edip karıştırın. Makarnayı koyup 2-3 dakika karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniriyle süsleyip servis yapabilirsiniz.






http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Makarna Tora Bora


Malzemeler
  • 200 gr. tavuk ciğeri
  • 1 paket midye makarna
  • 4 diş sarmısak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet domates
  • Karabiber
  • Tuz
Hazırlanışı

Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup karıştırın.

Tavuk ciğerini iri parçalar halinde doğrayıp yıkayın. Ciğeri tavaya koyup suyunu bırakıp çekene kadar bekletin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve sarmısağı ekleyip kavurun. Karabiber, tuz ve ince doğranmış domates koyup 10 dakika karıştırarak sosu kaynatıp makarnayla karıştırın.

Varsa Frenk soğanıyla süsleyip servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:12 AM

Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Ton Balıklı Makarna


Malzemeler
  • 1 paket fiyonk makarna
  • 1 kutu ton balığı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı dereotu (kıyılmış)
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 adet limonun suyu
  • Karabiber
  • Tuz
Hazırlanışı

Yumurtaları katı hale gelene kadar haşlayın, soyup, bekletin. Makarnaları kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.

Bir kapta limon suyu, zeytinyağı, karabiber, tuz ve mayonezi çırpın. Doğranmış dereotu, ton balığı ve makarnayı üstüne ekleyip, karıştırın. Haşlanmış yumurtaları doğrayıp servis yapın.







http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Safranlı Ufo Makarna


Malzemeler
  • 4 adet tavuk göğüs eti
  • 1 paket renkli makarna
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı safran
  • 4 diş sarmısak
  • Karabiber
  • Tuz
Hazırlanışı

Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.

Tavuk göğüs etini yassılaştırarak uzunlamasına kesin. Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyun, tavuğu iki taraflı kızartıp kenara alın. Kalan yağa 4 diş dövülmüş sarmısak, kıyılmış maydanoz, safran, karabiber, tuz ve 1 bardak su koyun. Hazırladığınız sos kaynamaya başladığı zaman tavuk parçalarını koyup kısık ateşte 15 dakika pişirin. Makarnayla birlikte servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:12 AM

Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Ispanak Soslu Makarna


Malzemeler
  • 1 paket burgu makarna
  • Yarım kilo ıspanak yaprağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
  • Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı

Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayarak süzün. Tereyağını tencerede eritip içerisine unu ilave edin. Hafif pembeleşince içerisine sütü ilave edin. İspanak yapraklarını yıkayıp ince kıydıktan sonra sütlü sosa ekleyin. 10 dakika devamlı karıştırarak pişirin. İçerisine tuz ve muskat rendesi ilave edin.

Makarnayı servis tabağına alıp üzerine ıspanak sosunu dökün. Kaşar peynirini rendeleyip üzerine serpin. Servis tabağına aldıktan sonra da sıcak olarak servise sunun.







http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kıymalı Makarna


Malzemeler
  • 500 gr Makarna
  • 90 gr Tereyağı (6 Çorba Kaşığı)
  • 1 Büyük Soğan
  • 1 Diş Sarmısak
  • 1 Çorba Kaşığı Kereviz(Rendelenmiş)
  • 1 Çorba Kaşığı Havuç
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Kahve Kaşığı Karabiber
  • 1 Defne Yaprağı
  • 150 gr Dana Kıyması (Yağsız)
  • 3 Çorba Kaşığı Salça
  • 12 Su Bardağı Su
Hazırlanışı

Orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ve sarmısağı ekleyip, arasıra karıştırarak 12-13 dakika kavurduktan sonra, kereviz, havuç, defne yaprağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve biberi katıp 5-6 dakika daha karıştırarak kavurunuz.

Salçayı ve 2 su bardağı suyu ekleyip ağır ateşte 30-40 dakika pişirdikten sonra, defne yaprağını çıkarıp atınız, ve ateşi kapatınız.

Bu arada makarnayı yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardağı su ile kalan 1 tatlı kaşığı tuzu koyup harlı ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp, makarnayı katarak 8-10 dakika makarna iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alınız. Makarnayı kevgirden süzüp üstünden sıcak su geçirerek ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız. Kalan 4 çorba kaşığı yağı ekleyip iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak yağı yediriniz.

Sosu makarnanın üstüne döküp servis yapınız.

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:12 AM

Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Enginar Kalpli Makarna


Malzemeler
  • 1 paket fiyonk makarna
  • 1 kutu enginar kalbi
  • 3 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Maydanoz
Hazırlanışı

Kaynayan tuzlu suya makarnaları ekleyip, 8-10 dakika haşlayıp süzün.

Enginar kalplerini enlemesine 3'e bölün. Kırmızı biberi közleyin.

Tavaya tereyağ koyun, enginar ve biberi soteleyin. Kremayı, parmesan peynirini ve tuzu ilave edin.

Sosu makarnaya karıştırıp 5 dakika süreyle pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapabilirsiniz.






http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Ispanaklı Ev Makarnası


Malzemeler
  • 5 su bardağı un
  • 1 demet ıspanak
  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 dilim beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı

Ispanağı ayıklayın, yıkayıp süzün. Tuz serpiştirip ovaladıktan sonra blenderda ezin.

5 bardak unu yoğurma kabına alın. Ispanak, tuz, karabiber ilave edin, yumurtaları kırıp sert bir hamur tutun. Hamuru naylon torba içinde 20 dakika bekletin.

Hamurdan 3 adet beze yapın ve her birini ince ince açın. Sonra da 10-15 santim genişliğinde kesin. 2 saat kuruması için bekletin.

Kaynayan bol tuzlu suda makarnayı 6 dakika haşlayıp süzün. Eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın. Beyaz peynirle süsleyip servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:12 AM

Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kalamarlı Makarna


Malzemeler

Yarım paket şekilli spagetti
300 gr kalamar
1 soğan
4-5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sıcak su
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Kalamarları halka halka kesip ikiye bölün. Soğanı kıyın, maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kalamarları ekleyip tuz ve karabiber serpin. 2 çorba kaşığı sıcak su ilave edip karıştırın. Kısık ateşte 15-20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.

Makarnayı süzüp kalamarlı karışıma ekleyin ve harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerine maydanoz serpin. Sıcak olarak servis yapın.








Sebzeli Kepek Makarna


Malzemeler
  • 1 bardak kepekli makarna
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 bardak kıyılmış semizotu
  • 8 yemek kaşığı su
  • 1 adet kırmızı biber
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı

Makarnayı tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın. Soğanları ve domatesleri ufak ufak doğrayın. Yağ koymadan 8 yemek kaşığı suyla pişirin. Tuzunu atın. Karabiber ve kekik ilave edin.

Semizotlarını ayıklayın. Dereotu ve maydanozu kıyın. Hepsini birden büyükçe bir kapta karıştırın. Servise hazırlayın. Halka şeklinde kestiğiniz kırmızı biberlerle süsleyin.



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Tavuklu Çin Makarnası


Malzemeler
  • 4 parça yumurtalı noodle (makarna)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • 1 adet ince kıyılmış kuru soğan
  • 1 adet ince kıyılmış taze soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet haşlanmış tavukgöğsü
  • 7-8 adet mantar
  • 1 çay bardağı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı (yoksa önemli değil)
Hazırlanışı

1- Geniş bir tencerede suyu kaynatın. Suya biraz tuz ekleyip makarnaları içine atın. 6-7 dakika kadar haşladığınız makarnayı süzüp soğuk sudan geçirin.

2- Haşlanmış tavukları küp küp doğrayın, mantarları 3-4 parçaya bölün. Havuç ve pırasayı rendeleyin.

3- Wok tavada yağı kızdırın, üzerine soğan, sarımsak ve mantarları atıp 2 dakika soteleyin.

4- Havuç, pırasa ve tavukları ekleyerek havuçlar yumuşayana kadar soteleyin. Soya sosunu ekleyip 1 dakika daha pişirin.

5- Süzdüğünüz makarnayı wok tavaya alın ve 3-4 dakika kadar karıştırarak pişirin.

6- Son olarak susam yağı döküp ateşten alın ve sıcak servis yapın.





http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Domatesli Demleme Makarna


Malzemeler
  • 5-6 adet orta boy domates
  • İsteğe göre 2-3 adet yeşilbiber
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 paket burgu makarna
  • Su
Hazırlanışı

1- Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Kullanacaksanız yeşilbiberleri ince ince kıyın.

2- Makarnayı pişireceğiniz tencereye yağı, domatesi, biberi ve tuzu alıp domatesler hafifçe eriyinceye kadar kavurun. Salçayı domateslerin üzerine ekleyin ve 1dakika daha kavurun.

3- Makarnayı domates sosunun üzerine ekleyin ve 2-3 dakika karıştırarak pişirin.

4- Tencereye makarnanın üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.

5-Kısık ateşte ara sıra karıştırarak makarna suyunu çekene kadar pişirin.

6-Suyunu çeken domatesli makarnayı sade ya da rendelenmiş kaşar peyniriyle servis yapın



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Mantarlı Fırın Makarna


Malzemeler
  • 1 paket fırın makarna
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 litre su
  • tuz
İçi için:
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 su bardağı haşlanıp doğranmış mantar
Üzeri için:
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için:
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
Hazırlanışı

1- Fırın makarnayı ortadan ikiye bölün, derin bir tencerede bol suda çok yumuşamayacak şekilde (8-10 dk) haşlayın.

2- Haşladığınız makarnaları süzgeçe alın soğuk sudan geçirin ve 1-2 dakika süzgeçte bekletin.

3- Beşamel sos için margarini ve unu varsa sosluk yoksa teflon bir tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun.

4- Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da tel çırpıcı ile karıştırın. Sos muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.

5- Makarnayı haşladığınız tencerede, beşamel sos, 1 su bardağı kaşar peyniri ve mantarı karıştırın.

6- Karışımı borcama ya da porselen fırın kabına alın.

7- Üzerine 2 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.






http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Keşli Erişte


Malzemeler
  • 3 su bardağı erişte
  • 1,5 litre kaynar su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş keş
  • İsteğe göre ceviz
  • (haşlamak için bir tutam tuz)
Hazırlanışı

1- 3 su bardağı erişteyi 1,5 litre suda iyice yumuşayana kadar haşlayın.

2- Erişte haşlanırken keşi rendeleyin ve tereyağı ile birlikte tavaya alarak pembeleşene kadar kavurun (bu aşamada isterseniz yarım su bardağı ceviz ekleyebilirsiniz).

3- Haşlanan erişteyi servis tabağına alın, üzerine kavurduğunuz keşi serperek servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Toskana Usulü Picci Makarna


Malzemeler
  • 4 cup çok amaçlı un
  • 1,5 cup su
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 8 dal maydanoz
Hazırlanışı

1- Maydanozları yıkayıp süzün ince ince kıyın.

2- Mikserinizin haznesine 2 su bardağı unu ve 1 su bardağı suyu koyarak 1. kademede çalıştırın, kalan unu ve suyu ekleyerek toplam 8 dakika karıştırın.

3- İlk karıştırma işlemi bittikten sonra 2. kademede 3 dakika karıştırın.

4- Hamur kendini topladıktan sonra (pürüzsüz ama yumuşak bir hamur olacak) hamuru hazeneden çıkartarak ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.

5- Hamur parçalarını mikserin hazenesine geri koyarak kıyılmış maydanozu ekleyin ve düşük devirde 4 dakika daha yoğurun.

6- Hazırladığınız maydamozlu hamuru top haline getirin ve streç filmle hava almayacak şekilde sararak bozdolabında 30 dakika dinlendirin.

7- Hamuru biraz üçgen keserek elinizde yaklaşık 20 cm boyutunda şeritler haline getirin ve unlanmış tepsiye dizin.

8- Hazırladığınız hamurları 2 litre suda 8-10 dakika haşlayın. Pişen makarnaları servis tabağına alın ve sosunu ekleyerek servis yapın.

Üzerindeki sos: Sosisli Ragu


Malzemeler
  • 10-12 adet (sosis ince kıyılmış)
  • 1,5 ölçek beyaz şarap (ben kullanmadım)
  • 1,5 ölçek yoğun krema
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı rezene
  • 1 tutam kırmız biber
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı

Kıyılmış sosisleri tavaya alın 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve baharatları ekleyerek sosisler hafifçe gevrekleşene kadar soteleyin. Geri kalan tüm mazlemeyi ekleyin 1-2 dakika daka pişirip ocaktan alın.



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Fırında Bezelyeli Makarna


Malzemeler
  • 1 adet iri soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 150 gr kıyma
  • 1,5 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 paket makarna
  • tuz-karabiber-kırmızı pulbiber
  • 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
Hazırlanışı

Soğanı yemeklik doğrayın, kıyma ve yağ ile kavurun.

Salça ve bezelyeyi de ekleyip karıştırın, baharat ekleyin.

Makarnayı haşlayıp süzün ve kıymalı harçla karıştırıp bir fırın kabına alın.

Tereyağı eritip unu ekleyin ve kavurun, sütü de ekleyip sürekli karıştırarak pişirin ve makarnanın üzerine alıp biraz karıştırın.

200 derecedeki fırında 10 dakika pişirdikten sonra kaşar peyniri rendesini de serpip kaşar iyice eriyene kadar pişirin.

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kremalı Makarna

Malzemeler

Yarım paket makarna
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tutam tuz

Sosu için:

2 paket çiğ krema (400 ml)
2 diş sarimsak
1 yemek kaşığı sıvıyağ yada margarin
tuz

Garnitür için:

1 adet salatalık
1 adet kırmızı tatlı biber
2-3 sap taze soğan
1 tutam maydanoz
isteğe göre akdeniz yeşillikleri

Hazırlanışı

1- Makarnayı bol suda ve tencerede dağılmayacak şekilde haşlayın (ben neredeyse 12. dk. haşladım). Makarna haşlanırken sarımsakları soyup ince ince dilimleyin.

2- Teflon tavaya sıvıyağ koyarak sarımsakları soteleyin hafif pembeleşince ocağı kapatıp kremayı ekleyin ve iyice karıştırın.

3- Garnitürler yıkayıp istediğiniz ölçülerde ve şekilde dilimleyin.

4- Makarnayı süzün ve servis tabağına alın. Üzerine sosunu ekleyin ve garnitürler ile süsleyerek servis yapın.

5- İsteğe göre baharat ve nane yapraklarıda eklenebilir.

Not: Sosunuz daha hafif olmasını isterseniz 1-2 yemek kaşığı yoğurt ekleyebilirsiniz







http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Soya Soslu Midyeli Makarna


Malzemeler
  • 40 adet kadar midye içi
  • 1 paket makarna
  • 1 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 1/2 demet maydonoz
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • soya sosu
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı

Öncelikle makarnalarımızı çok pişirmeden haşlıyoruz ve bir kenara ayırıyoruz. Soğanımızı rondo yardımıla çektikten sonra tenceremizde biraz ısıttığımız zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üzerine sarımsak ve domatesleri ekliyip biraz daha pişiriyoruz. Domatesler biraz piştikten sonra içine midyeleri atıp tencerenin kapağını kapatıp iyice domatesler suyunu salana kadar kaynatıyoruz. Daha sonra bu karışımın içine karabiber, tuz , soya sosu ekliyoruz. En son makarnayıda ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra makarnamız servise hazırdır. Dilerseniz üzerine kaşarda reddeleyebilirsiniz. Yanına bir kadeh kırmızı şarapla süper olacaktır. Afiyet olsun .




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.