![]() |
Meyve Ve Sebze Nasıl Seçilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyve Ve Sebze Nasıl Seçilir![]() Domates: Ağır, kırmızı ve kabuğu ince olanı tercih edilmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Salatalık: İyisi kısa, parlak ve kalem gibi dümdüz olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayva: Sapsarı olmalı ve kokusunu dışarıya vermeli ![]() ![]() ![]() Patlıcan: Simsiyah olmalı ve tutulduğunda ele renk vermemeli ![]() ![]() ![]() Üzüm: Sapı mutlaka yeşil olmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Armut: İyi armudun rengi tam sarıdır ve serttir ![]() ![]() Kayısı: Kalitelisi serttir, kızarıktır ve ele alındığında ağır olduğu hissedilir ![]() ![]() Çilek: Çileğin iyisi, düzgün görünümü olanıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Portakal: Kabuğu ince ve parlak olanı tercih edilmelidir ![]() Kavun: Ağır olanı seçilir ![]() ![]() ![]() ![]() Karpuz: Kabuğuna tırnağını sürttüğün zaman kazılıyorsa tam kıvamında demektir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|