Meyve Ve Sebze Nasıl Seçilir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyve Ve Sebze Nasıl Seçilir![]() Domates: Ağır, kırmızı ve kabuğu ince olanı tercih edilmeli En lezzetli domates, güneşte olgunlaşan ve yaz aylarında toplanan domatestir Olgun ve iyi domatesin tepe kısmının çevresinde hafif yeşil çizgiler olur ![]() Salatalık: İyisi kısa, parlak ve kalem gibi dümdüz olmalıdır Ne kadar büyürse o kadar yumuşar, tatsızlaşır Pütürlü salatalık iyi değildir Sapı yeşilse salatalık tazedir ![]() Ayva: Sapsarı olmalı ve kokusunu dışarıya vermeli Koklanarak seçilebilir ![]() Patlıcan: Simsiyah olmalı ve tutulduğunda ele renk vermemeli Dışa renk vereni ilaçlanmıştır![]() ![]() Üzüm: Sapı mutlaka yeşil olmalı Beyaz üzüm biraz sarımsı görünmeli, siyah üzüm de simsiyah olmalı Üzümün sapı yeşil değilse taze değildir ![]() Armut: İyi armudun rengi tam sarıdır ve serttir ![]() Kayısı: Kalitelisi serttir, kızarıktır ve ele alındığında ağır olduğu hissedilir ![]() Çilek: Çileğin iyisi, düzgün görünümü olanıdır Olgunlaşmış çilek yenilmelidir Olgunlaşmamış çileğin aroması azdır ve serttir Çileğin güneşte az duranı makbuldür ![]() Portakal: Kabuğu ince ve parlak olanı tercih edilmelidir ![]() Kavun: Ağır olanı seçilir Arkasına basılarak yumuşaksa yetişmiş demektir Ağır ise kavun tatlıdır ![]() Karpuz: Kabuğuna tırnağını sürttüğün zaman kazılıyorsa tam kıvamında demektir Tatlı olanı seçmek istersen hafif olanı seçeceksin![]() |
|
|
|