ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Meyve Ve Sebze Nasıl Seçilir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391928)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:14 AM

Meyve Ve Sebze Nasıl Seçilir
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Domates: Ağır, kırmızı ve kabuğu ince olanı tercih edilmeli. En lezzetli domates, güneşte olgunlaşan ve yaz aylarında toplanan domatestir. Olgun ve iyi domatesin tepe kısmının çevresinde hafif yeşil çizgiler olur.



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Salatalık: İyisi kısa, parlak ve kalem gibi dümdüz olmalıdır. Ne kadar büyürse o kadar yumuşar, tatsızlaşır. Pütürlü salatalık iyi değildir. Sapı yeşilse salatalık tazedir.



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Ayva: Sapsarı olmalı ve kokusunu dışarıya vermeli. Koklanarak seçilebilir.



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Patlıcan: Simsiyah olmalı ve tutulduğunda ele renk vermemeli. Dışa renk vereni ilaçlanmıştır.



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Üzüm: Sapı mutlaka yeşil olmalı. Beyaz üzüm biraz sarımsı görünmeli, siyah üzüm de simsiyah olmalı. Üzümün sapı yeşil değilse taze değildir.



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Armut: İyi armudun rengi tam sarıdır ve serttir.



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Kayısı: Kalitelisi serttir, kızarıktır ve ele alındığında ağır olduğu hissedilir.




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Çilek: Çileğin iyisi, düzgün görünümü olanıdır. Olgunlaşmış çilek yenilmelidir. Olgunlaşmamış çileğin aroması azdır ve serttir. Çileğin güneşte az duranı makbuldür.



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Portakal: Kabuğu ince ve parlak olanı tercih edilmelidir.







Kavun: Ağır olanı seçilir. Arkasına basılarak yumuşaksa yetişmiş demektir. Ağır ise kavun tatlıdır.



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Karpuz: Kabuğuna tırnağını sürttüğün zaman kazılıyorsa tam kıvamında demektir. Tatlı olanı seçmek istersen hafif olanı seçeceksin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.