![]() |
Meyve Ve Sebze Nasıl Seçilir
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Domates: Ağır, kırmızı ve kabuğu ince olanı tercih edilmeli. En lezzetli domates, güneşte olgunlaşan ve yaz aylarında toplanan domatestir. Olgun ve iyi domatesin tepe kısmının çevresinde hafif yeşil çizgiler olur. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Salatalık: İyisi kısa, parlak ve kalem gibi dümdüz olmalıdır. Ne kadar büyürse o kadar yumuşar, tatsızlaşır. Pütürlü salatalık iyi değildir. Sapı yeşilse salatalık tazedir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Ayva: Sapsarı olmalı ve kokusunu dışarıya vermeli. Koklanarak seçilebilir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Patlıcan: Simsiyah olmalı ve tutulduğunda ele renk vermemeli. Dışa renk vereni ilaçlanmıştır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Üzüm: Sapı mutlaka yeşil olmalı. Beyaz üzüm biraz sarımsı görünmeli, siyah üzüm de simsiyah olmalı. Üzümün sapı yeşil değilse taze değildir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Armut: İyi armudun rengi tam sarıdır ve serttir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kayısı: Kalitelisi serttir, kızarıktır ve ele alındığında ağır olduğu hissedilir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Çilek: Çileğin iyisi, düzgün görünümü olanıdır. Olgunlaşmış çilek yenilmelidir. Olgunlaşmamış çileğin aroması azdır ve serttir. Çileğin güneşte az duranı makbuldür. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Portakal: Kabuğu ince ve parlak olanı tercih edilmelidir. Kavun: Ağır olanı seçilir. Arkasına basılarak yumuşaksa yetişmiş demektir. Ağır ise kavun tatlıdır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Karpuz: Kabuğuna tırnağını sürttüğün zaman kazılıyorsa tam kıvamında demektir. Tatlı olanı seçmek istersen hafif olanı seçeceksin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.