08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Örgü Böreği (6-8 Kişilik)

Örgü Böreği (6-8 Kişilik)
Malzemeler- Hamuru için
- Üç buçuk su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzeme için- 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 150 gram kıyma
- 2-6 dal maydanoz
- Tuz ve karabiber
Üzeri için- Çörekotu1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
Öncelikle hamur için unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın Yoğurt, sıvıyağ, yumurta, tereyağı ve tuzu katıp, iyice yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15-20 dakika dinlenmeye bırakın Hamuru üç eşit bezeye ayırın ve bir kenara alın
İç malzeme için kıyılmış soğan ve sıvıyağı bir tavaya alıp, hafif kavurun Kıyma, tuz ve karabiber ekleyip, 2-3 dakika daha kavurduktan sonra kıyılmış maydanozu katın Tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Bezelerden birini oklava yardımıyla ince açın Soğumuş iç malzemenin üçte birini yufkanın uç kısmına yayın ve rulo şeklinde sarın Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın ve üç rulonun uç kısımlarını birleştirip, saç örgüsü şeklinde örün Yağlanmış fırın tepsisine alın Sağ örgüsü tepsinize uzun gelirse ikiye kesip, bu şekilde yerleştirin Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Dilimleyip servis yapın
Kaynak: Sofra Dergisi
|
|
|