Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ballı, buğday, cevizli, ekmeği, kişilik, tam

Ballı Ve Cevizli Tam Buğday Ekmeği (6 Kişilik)

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Ve Cevizli Tam Buğday Ekmeği (6 Kişilik)






Ballı ve Cevizli Tam Buğday Ekmeği (6 Kişilik)


Malzemeler
  • 15 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1/3 su bardağı bal
  • 1 su bardağı un
  • 15 su bardağı tam buğday unu
  • 40 gr Tereyağı, eritilmiş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ¾ su bardağı ceviz içi
Üzeri için
  • Yulaf ezmesi
  • Haşhaş tohumu
  • Susam
  • Ayçekirdeği
Hazırlanışı
Unları,tuzu, mayayı harmanlayın Tereyağı, su ve balı ekleyin ve yoğurun Gerekirse tam buğday unu ilavesi yapın Ceviz içi ekleyin Yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin Üzerini örterek 30 dakika bekletin Üzerine yulaf ezmesi, susam, haşhaş, ayçekirdeği serpiştirip 190 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın



Kaynak: Lezzet Dergisi


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.