![]() |
Fırıncı Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırıncı BöreğiFırıncı Böreği ![]() Malzemeler: • 1 kg elenmiş un • 50 gr eritilmiş sütü alınmış tereyağı • 8 adet yumurta • 15 gr tuz • 1 fincan küllü su Yapılışı: • Unun içersine, tuz ve yumurtaları ilave edin yoğurun ![]() • Yağı yavaş yavaş yedirerek hamuru elde edin ![]() •Yoğrulmuş hamurdan el ayası büyüklüğünde ince yufkalar açın ![]() • Hangi iç harçtan kullanmak istiyorsanız, böreklerin ortalarına yerleştirin ![]() • Sonra birkaç katmer tabakadan yapılmış, her böreği dört köşesinden poğaça gibi katlanmalıdır ![]() • Tepsilere dizip kızartın ![]() • Bu hamurdan ( burmalı) Rumeli börekleri de yapılır ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|