![]() |
Mayalı Arnavut Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mayalı Arnavut BöreğiMayalı Arnavut Böreği ![]() Malzemeler
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun ![]() Hamuru 20 dakika dinlendirin ve 6 eşit parçaya bölün ![]() ![]() Sonra hamurları büyük boy servis tabağından daha büyük bir şekilde açın ![]() Aralarına yarı eritilmiş tereyağı sürerek üçerli gruplar halinde üst üste koyun ![]() ![]() Her üçlü grubu da zarf şeklinde katlayın ![]() ![]() Sonra ilk katladığınız hamur grubunu dolaptan çıkarıp büyük boy fırın tepsinize göre açın ![]() Ortasına istediğiniz harcı serin ![]() Diğer hamuru da açıp, iç malzemesinin üzerine serin ![]() Böreğimizi küçük dilimler olacak şekilde dilimleyin ![]() Üzerine yine tereyağı sürüp tepsi mayası gelene kadar bekletin ![]() 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|