![]() |
Cevizli Gelin Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Gelin Tatlısı![]() Cevizli Gelin Tatlısı Malzemesi:
• Öncelikle şerbet için; toz şekerle suyu tencereye koyup karıştıralım ![]() • Şeker eriyip, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyelim ve bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alalım ![]() • Daha sonra derin bir yoğurma kabının içine; margarin, tahin, pekmez, kabartma tozu ve ceviz içini koyup, elimizle karıştıralım ![]() • Yavaş yavaş unu ekleyerek sert kıvamlı bir hamur elde edinceye dek yoğuralım ![]() • Hamurun üzerini örterek 20 dakika dinlendirelim ![]() • Yağlanmış dikdörtgen cam kabın içerisine hamuru elimizle bastırarak yayalım ve baklava dilimi formunda keselim ![]() • Sonra da 175 dereceli fırında 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya dek pişirelim ![]() • Fırından çıkardığımız sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirip, en az 30 dakika şerbeti çekmesini bekleyelim ve sonra da servise sunalım ![]() |
![]() |
![]() |
|