![]() |
Cevizli Gelin Tatlısı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Cevizli Gelin Tatlısı Malzemesi:
• Öncelikle şerbet için; toz şekerle suyu tencereye koyup karıştıralım. • Şeker eriyip, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyelim ve bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alalım. • Daha sonra derin bir yoğurma kabının içine; margarin, tahin, pekmez, kabartma tozu ve ceviz içini koyup, elimizle karıştıralım. • Yavaş yavaş unu ekleyerek sert kıvamlı bir hamur elde edinceye dek yoğuralım. • Hamurun üzerini örterek 20 dakika dinlendirelim. • Yağlanmış dikdörtgen cam kabın içerisine hamuru elimizle bastırarak yayalım ve baklava dilimi formunda keselim. • Sonra da 175 dereceli fırında 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya dek pişirelim. • Fırından çıkardığımız sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirip, en az 30 dakika şerbeti çekmesini bekleyelim ve sonra da servise sunalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.