Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dna, sarmalli, uretildi

3 Sarmalli Dna Uretildi.

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

3 Sarmalli Dna Uretildi.

3 sarmallı DNA üretildi

DNA’ya üçüncü sarmalı eklemeyi başaran bilimadamları, daha önce varolmayan yapay canlı üretimi ve genetik hastalıkların ortadan kaldırılması için ilk adımı attı

ntvmsnbc
Güncelleme: 15:27 TSİ 04 Ağustos 2009 Salı

İSTANBUL - Tüm organizmaların ve bazı virüslerin canlılık işlevleri ile biyolojik gelişmeleri için gerekli olan genetik talimatları taşıyan DNA, birbirine paralel iki iplikçi bir yapıdan oluşuyor Genetik bilgi bu iki iplikçik arasında sıralanan organik bazlarda saklanıyor
Bilimadamları, DNA’ya özgü bu bilgi saklama özelliğine sahip bir polimer melekül (molekül dizisi) üretmeyi başardılar Danimarka’nın Kopenhag Üniversitesinden Prof Dr Peter E Nielsen ve ekibinin 15 yıllık çalışmalarının ürünü olan bu polimer meleküle PDA (Peptide nucleic acid-Peptid Nükleik Asit) adı verildi
Çalışma sonuçlarının yayınlandığı makalede PDA molekülünün, DNA’nın hücrede üstlendiği genetik kodların saklanması ve çoğaltılması işlevini gördüğü açıklandı

Alıntı Yaparak Cevapla

3 Sarmalli Dna Uretildi.

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

3 Sarmalli Dna Uretildi.

Alıntı:

DNA’ya üçüncü sarmalı eklemeyi başaran bilimadamları, daha önce varolmayan yapay canlı üretimi ve genetik hastalıkların ortadan kaldırılması için ilk adımı attı

Yanı sıra daha dirençli bireyler oluşturulmasında da etkili olur o zaman Ben mi felaket senaryosu yazmaya meraklıyım bilmiyorum ama çevre şartlarına ekstra dirençli insan modeli savaşlarda kullanılırsa vay halimize

Alıntı Yaparak Cevapla

3 Sarmalli Dna Uretildi.

Eski 08-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

3 Sarmalli Dna Uretildi.

Alıntı:

Orjinal Mesaj Sahibi aldacı

Yanı sıra daha dirençli bireyler oluşturulmasında da etkili olur o zaman Ben mi felaket senaryosu yazmaya meraklıyım bilmiyorum ama çevre şartlarına ekstra dirençli insan modeli savaşlarda kullanılırsa vay halimize

Zaten bu araştırmaların temel amacı da o İnsan kopyalamak, direnci yüksek bir ırk yaratmak filan çok uzak ihtimal değil

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com