![]() |
3 Sarmalli Dna Uretildi.
3 sarmallı DNA üretildi
DNA’ya üçüncü sarmalı eklemeyi başaran bilimadamları, daha önce varolmayan yapay canlı üretimi ve genetik hastalıkların ortadan kaldırılması için ilk adımı attı. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg ntvmsnbc Güncelleme: 15:27 TSİ 04 Ağustos. 2009 Salı İSTANBUL - Tüm organizmaların ve bazı virüslerin canlılık işlevleri ile biyolojik gelişmeleri için gerekli olan genetik talimatları taşıyan DNA, birbirine paralel iki iplikçi bir yapıdan oluşuyor. Genetik bilgi bu iki iplikçik arasında sıralanan organik bazlarda saklanıyor. Bilimadamları, DNA’ya özgü bu bilgi saklama özelliğine sahip bir polimer melekül (molekül dizisi) üretmeyi başardılar. Danimarka’nın Kopenhag Üniversitesinden Prof. Dr. Peter E. Nielsen ve ekibinin 15 yıllık çalışmalarının ürünü olan bu polimer meleküle PDA (Peptide nucleic acid-Peptid Nükleik Asit) adı verildi. Çalışma sonuçlarının yayınlandığı makalede PDA molekülünün, DNA’nın hücrede üstlendiği genetik kodların saklanması ve çoğaltılması işlevini gördüğü açıklandı. |
3 Sarmalli Dna Uretildi.
Alıntı: DNA’ya üçüncü sarmalı eklemeyi başaran bilimadamları, daha önce varolmayan yapay canlı üretimi ve genetik hastalıkların ortadan kaldırılması için ilk adımı attı. Yanı sıra daha dirençli bireyler oluşturulmasında da etkili olur o zaman. Ben mi felaket senaryosu yazmaya meraklıyım bilmiyorum ama çevre şartlarına ekstra dirençli insan modeli savaşlarda kullanılırsa vay halimize. |
3 Sarmalli Dna Uretildi.
Alıntı: Orjinal Mesaj Sahibi aldacı Yanı sıra daha dirençli bireyler oluşturulmasında da etkili olur o zaman. Ben mi felaket senaryosu yazmaya meraklıyım bilmiyorum ama çevre şartlarına ekstra dirençli insan modeli savaşlarda kullanılırsa vay halimize. Zaten bu araştırmaların temel amacı da o. İnsan kopyalamak, direnci yüksek bir ırk yaratmak filan çok uzak ihtimal değil. |