![]() |
Köfte Sote |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köfte SoteHepimizin bildigi ancak pişirme ve servis yöntemi olarak kendim geliştirdiğim pratik bir yemeği sizlerle paylaşmak istiyorum ![]() Malzemeler
Hazırlanışı Baharatları arzuya göre ayarlanmış bildigimiz köfte hamurundan inegöl köfte boyutlarında(yarım parmak) köfteler hazırlanır ![]() Şekil verilerek hazırlanan köfteler en 2 saat evvelinden soğutucunun dondurucu bölümüne bir tepsi icerisinde yerleştirilir ![]() Pişirme zamanı geldiğinde donmuş köfteler 2 kaşık sıvı yağ konulup kızdırılan tavaya yerleştirilerek yağda kavrulur ![]() Efendim "kavurmak fiili" ifade hatası değildir, köfteler gerçekten de pişmeleri beklenerek kızartılmıyor yazdığım gibi tahta bir spatula ile arada bir hafif yer değiştirilerek altlı üstlü renkleri değişene kadar 3 veya 4 dakika çevriliyor ![]() Bütün köftelerin renkleri kızarık bir hal alınca üzerine önceden dogramış olduğumuz çarliston biberi ve domatesi döküyoruz, tavaya kapak kapatıp yemeğin 15 dakika az ısıda pişmesini sağlıyoruz ![]() Bu pişirme esnasında arzuya göre fesleğen veya kekik ilavesi de yapılabilir ![]() Servis tavsiyesi olarak fırında veya microdalgada ısınmış ince pideleri küçük kareler halinde kesiyoruz tabaklara yerlestiriyoruz ve üzerine az sıcak suyla hafif ılıttığımız yoğurttan 3-4 kaşık döküyoruz ![]() Üzerine de köfte sotemizi güzelce yerleştiriyoruz isteyen kıyılmış maydanozları üzerine serpebilir ![]() Not:Efendim ayrıntılı yazdığıma bakılmasın eğer köfteler önceden hazırsa iftar saatine sadece yarım saat kala hazırlanabilecek pratiklikte bir yemek oluyor ![]() Afiyet olsun! |
![]() |
![]() |
|