Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
köfte, sote

Köfte Sote

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Köfte Sote

Hepimizin bildigi ancak pişirme ve servis yöntemi olarak kendim geliştirdiğim pratik bir yemeği sizlerle paylaşmak istiyorum

Malzemeler
  • Kıyma
  • Kıyma harcı
  • Yoğurt
  • Sıvıyağ

Hazırlanışı

Baharatları arzuya göre ayarlanmış bildigimiz köfte hamurundan inegöl köfte boyutlarında(yarım parmak) köfteler hazırlanır
Şekil verilerek hazırlanan köfteler en 2 saat evvelinden soğutucunun dondurucu bölümüne bir tepsi icerisinde yerleştirilir
Pişirme zamanı geldiğinde donmuş köfteler 2 kaşık sıvı yağ konulup kızdırılan tavaya yerleştirilerek yağda kavrulur
Efendim "kavurmak fiili" ifade hatası değildir, köfteler gerçekten de pişmeleri beklenerek kızartılmıyor yazdığım gibi tahta bir spatula ile arada bir hafif yer değiştirilerek altlı üstlü renkleri değişene kadar 3 veya 4 dakika çevriliyor
Bütün köftelerin renkleri kızarık bir hal alınca üzerine önceden dogramış olduğumuz çarliston biberi ve domatesi döküyoruz, tavaya kapak kapatıp yemeğin 15 dakika az ısıda pişmesini sağlıyoruz
Bu pişirme esnasında arzuya göre fesleğen veya kekik ilavesi de yapılabilir
Servis tavsiyesi olarak fırında veya microdalgada ısınmış ince pideleri küçük kareler halinde kesiyoruz tabaklara yerlestiriyoruz ve üzerine az sıcak suyla hafif ılıttığımız yoğurttan 3-4 kaşık döküyoruz
Üzerine de köfte sotemizi güzelce yerleştiriyoruz isteyen kıyılmış maydanozları üzerine serpebilir

Not:Efendim ayrıntılı yazdığıma bakılmasın eğer köfteler önceden hazırsa iftar saatine sadece yarım saat kala hazırlanabilecek pratiklikte bir yemek oluyor
Afiyet olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com