ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Köfte Sote (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391271)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:14 AM

Köfte Sote
 
Hepimizin bildigi ancak pişirme ve servis yöntemi olarak kendim geliştirdiğim pratik bir yemeği sizlerle paylaşmak istiyorum.


Malzemeler
  • Kıyma
  • Kıyma harcı
  • Yoğurt
  • Sıvıyağ

Hazırlanışı

Baharatları arzuya göre ayarlanmış bildigimiz köfte hamurundan inegöl köfte boyutlarında(yarım parmak) köfteler hazırlanır.
Şekil verilerek hazırlanan köfteler en 2 saat evvelinden soğutucunun dondurucu bölümüne bir tepsi icerisinde yerleştirilir.
Pişirme zamanı geldiğinde donmuş köfteler 2 kaşık sıvı yağ konulup kızdırılan tavaya yerleştirilerek yağda kavrulur.
Efendim "kavurmak fiili" ifade hatası değildir, köfteler gerçekten de pişmeleri beklenerek kızartılmıyor yazdığım gibi tahta bir spatula ile arada bir hafif yer değiştirilerek altlı üstlü renkleri değişene kadar 3 veya 4 dakika çevriliyor.
Bütün köftelerin renkleri kızarık bir hal alınca üzerine önceden dogramış olduğumuz çarliston biberi ve domatesi döküyoruz, tavaya kapak kapatıp yemeğin 15 dakika az ısıda pişmesini sağlıyoruz.
Bu pişirme esnasında arzuya göre fesleğen veya kekik ilavesi de yapılabilir.
Servis tavsiyesi olarak fırında veya microdalgada ısınmış ince pideleri küçük kareler halinde kesiyoruz tabaklara yerlestiriyoruz ve üzerine az sıcak suyla hafif ılıttığımız yoğurttan 3-4 kaşık döküyoruz.
Üzerine de köfte sotemizi güzelce yerleştiriyoruz isteyen kıyılmış maydanozları üzerine serpebilir.

Not:Efendim ayrıntılı yazdığıma bakılmasın eğer köfteler önceden hazırsa iftar saatine sadece yarım saat kala hazırlanabilecek pratiklikte bir yemek oluyor.
Afiyet olsun!


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.