Sac Kavurma 'Kebabı' |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sac Kavurma 'Kebabı'Sac Kavurma 'kebabı' ![]() Malzemeler: 500 gr Koyun Eti1 Adet Soğan 2 Adet Domates 2 Adet Sivri Biber 2 Yemek Kaşığı Sıvı yağ 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Pul Biber 1 Çay kaşığı Kekik Tuz Ön Hazırlık: Koyun eti kuşbaşı doğranacak Soğan soyulacak, yarım ay doğranacak Sivri biberler halka doğranacak Domatesler küp doğranacak![]() Sac kebabı malzemeleri ![]() Etler ocak üzerinde ![]() Etler kavurulurken ![]() Etler kavurulmuş ![]() Soğanlar ve biberler ilave edilmiş ![]() Domatesler ilave edilmiş ![]() Sac kebabı pişerken ![]() Sac kebabı servise hazır ![]() Maharetini Göster: Kavurma sacı içerisine 2 Yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ konulacak, ısıtılacak Üzerine kuşbaşı etler ilave edilecek ve yüksek ısı da etlerin bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavurulacak Bu kavurma işlemi yaklaşık 10 dakika sürer Süre sonunda etin görünümü resimde ki gibi pembemsi olacak Etin orta yerinden yer açılacak ve soğanlar ilave edilecek, diriliği gidinceye kadar kavurulacak Üzerine sivri biberler ilave edilecek, kavrulacak Domatesler ilave edilecek, karıştırılacak Normal ısı da domateslerin bıraktığı su, buhar olup uçuncaya kadar kavurulacak Kavurulma işlemi sona erdikten sonra, kavurma üzerine tuz, pul biber ve kekik ilave edilecek, karıştırılacak Sonrası malum![]() 'Kolay Gelsin' klasiktatlar sitesinden alıntıdır ![]() ![]() |
|
|
|