![]() |
Sac Kavurma 'Kebabı'
Sac Kavurma 'kebabı'
http://4.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...ac+Tabakta.jpg Malzemeler: 500 gr. Koyun Eti 1 Adet Soğan 2 Adet Domates 2 Adet Sivri Biber 2 Yemek Kaşığı Sıvı yağ 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Pul Biber 1 Çay kaşığı Kekik Tuz Ön Hazırlık: Koyun eti kuşbaşı doğranacak. Soğan soyulacak, yarım ay doğranacak. Sivri biberler halka doğranacak. Domatesler küp doğranacak. Sac kebabı malzemeleri http://3.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...alzemeleri.jpg Etler ocak üzerinde http://1.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...c+Uzerinde.jpg Etler kavurulurken http://4.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...vurulurken.jpg Etler kavurulmuş http://1.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...ulmu%C5%9F.jpg Soğanlar ve biberler ilave edilmiş http://4.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...iber+ilave.jpg Domatesler ilave edilmiş http://2.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...ates+ilave.jpg Sac kebabı pişerken http://4.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...C5%9Ferken.jpg Sac kebabı servise hazır http://2.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...Haz%C4%B1r.jpg Maharetini Göster: Kavurma sacı içerisine 2 Yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ konulacak, ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı etler ilave edilecek ve yüksek ısı da etlerin bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavurulacak. Bu kavurma işlemi yaklaşık 10 dakika sürer. Süre sonunda etin görünümü resimde ki gibi pembemsi olacak. Etin orta yerinden yer açılacak ve soğanlar ilave edilecek, diriliği gidinceye kadar kavurulacak. Üzerine sivri biberler ilave edilecek, kavrulacak. Domatesler ilave edilecek, karıştırılacak. Normal ısı da domateslerin bıraktığı su, buhar olup uçuncaya kadar kavurulacak. Kavurulma işlemi sona erdikten sonra, kavurma üzerine tuz, pul biber ve kekik ilave edilecek, karıştırılacak. Sonrası malum. 'Kolay Gelsin' klasiktatlar sitesinden alıntıdır.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.