ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sac Kavurma 'Kebabı' (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391263)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:01 AM

Sac Kavurma 'Kebabı'
 
Sac Kavurma 'kebabı'

http://4.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...ac+Tabakta.jpg

Malzemeler:
500 gr. Koyun Eti
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
2 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay kaşığı Kekik
Tuz

Ön Hazırlık:
Koyun eti kuşbaşı doğranacak. Soğan soyulacak, yarım ay doğranacak. Sivri biberler halka doğranacak. Domatesler küp doğranacak.


Sac kebabı malzemeleri

http://3.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...alzemeleri.jpg
Etler ocak üzerinde


http://1.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...c+Uzerinde.jpg
Etler kavurulurken


http://4.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...vurulurken.jpg
Etler kavurulmuş


http://1.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...ulmu%C5%9F.jpg
Soğanlar ve biberler ilave edilmiş


http://4.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...iber+ilave.jpg
Domatesler ilave edilmiş


http://2.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...ates+ilave.jpg
Sac kebabı pişerken


http://4.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...C5%9Ferken.jpg
Sac kebabı servise hazır


http://2.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...Haz%C4%B1r.jpg

Maharetini Göster:
Kavurma sacı içerisine 2 Yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ konulacak, ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı etler ilave edilecek ve yüksek ısı da etlerin bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavurulacak. Bu kavurma işlemi yaklaşık 10 dakika sürer. Süre sonunda etin görünümü resimde ki gibi pembemsi olacak. Etin orta yerinden yer açılacak ve soğanlar ilave edilecek, diriliği gidinceye kadar kavurulacak. Üzerine sivri biberler ilave edilecek, kavrulacak. Domatesler ilave edilecek, karıştırılacak. Normal ısı da domateslerin bıraktığı su, buhar olup uçuncaya kadar kavurulacak. Kavurulma işlemi sona erdikten sonra, kavurma üzerine tuz, pul biber ve kekik ilave edilecek, karıştırılacak. Sonrası malum.

'Kolay Gelsin'

klasiktatlar sitesinden alıntıdır..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.