![]() |
Maklube - Osmanlı Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maklube - Osmanlı Mutfağı![]() Malzemeler
Eti kuşbaşı olarak doğrayın ![]() ![]() Patatesleri soyun ve halka halka kesin ![]() Halka patatesleri kızartın ![]() ![]() Pirinci tavada kavurun ![]() Büyük bir tencereye önce biraz yağ koyuyoruz ![]() Tencerenin en altına halka soğanları tencerenin dibi gözükmeyecek şekilde bir kat koyuyoruz ![]() Soğanların üzerine etleri bir kat koyuyoruz ![]() Etlerin üzerine pirinç koyuyoruz ![]() Pirinç üzerine kızarmış patates ve garnitürden bir kat koyuyoruz ![]() Tencerenin üzerinden iki parmak kalana kadar etin suyundan koyacağız pirinç pişsin diye ![]() Eti,pirinci,patatesi sırasıyla koyuyoruz ![]() En üstü pirinç ile kapatıyoruz ve et suyunu ekleyoruz ![]() 45 dakika içinde pişer ![]() ![]() Pişen yemeği büyük bir tencereye dikkatli bir şekilde ters çeviriyoruz ![]() Tencereyi kaldırmayın ![]() ![]() Salata ile yoğurt karışmasın ![]() ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|