![]() |
Maklube - Osmanlı Mutfağı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler
Eti kuşbaşı olarak doğrayın. Düdüklüde haşlayın. Patatesleri soyun ve halka halka kesin. Halka patatesleri kızartın. Soğanları da halka halka doğrayın. Pirinci tavada kavurun. Büyük bir tencereye önce biraz yağ koyuyoruz. Tencerenin en altına halka soğanları tencerenin dibi gözükmeyecek şekilde bir kat koyuyoruz. Soğanların üzerine etleri bir kat koyuyoruz. Etlerin üzerine pirinç koyuyoruz. Pirinç üzerine kızarmış patates ve garnitürden bir kat koyuyoruz. Tencerenin üzerinden iki parmak kalana kadar etin suyundan koyacağız pirinç pişsin diye. Eti,pirinci,patatesi sırasıyla koyuyoruz. En üstü pirinç ile kapatıyoruz ve et suyunu ekleyoruz. 45 dakika içinde pişer. Soğan kokusu gelmeye başlarsa pişiyor demektir. Pişen yemeği büyük bir tencereye dikkatli bir şekilde ters çeviriyoruz. Tencereyi kaldırmayın.Boş kalan yerlere salatayı ve arasına yoğurt koyuyoruz. Salata ile yoğurt karışmasın.Tencereyi kaldırıyoruz servise hazır. Afiyet Olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.