ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Maklube - Osmanlı Mutfağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391258)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:02 AM

Maklube - Osmanlı Mutfağı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler
  • Dana Eti................ 750 Gr
  • Patates................. 500 Gr
  • Soğan................... 3 Adet
  • Pirinç.................... 750 Gr
  • Garnitür................ 1 Adet
  • Yoğurt.................. 500 Gr
Salata için;
  • Domates............... 6 Adet
  • Salatalık............... 4 Adet
  • Marul................... 1 Adet
  • Maydanoz............. 1 Adet
  • Havuç.................. 3 Adet
Hazırlanışı


Eti kuşbaşı olarak doğrayın. Düdüklüde haşlayın.
Patatesleri soyun ve halka halka kesin.
Halka patatesleri kızartın. Soğanları da halka halka doğrayın.
Pirinci tavada kavurun.


Büyük bir tencereye önce biraz yağ koyuyoruz.
Tencerenin en altına halka soğanları tencerenin dibi gözükmeyecek şekilde bir kat koyuyoruz.
Soğanların üzerine etleri bir kat koyuyoruz.
Etlerin üzerine pirinç koyuyoruz.
Pirinç üzerine kızarmış patates ve garnitürden bir kat koyuyoruz.
Tencerenin üzerinden iki parmak kalana kadar etin suyundan koyacağız pirinç pişsin diye.
Eti,pirinci,patatesi sırasıyla koyuyoruz.
En üstü pirinç ile kapatıyoruz ve et suyunu ekleyoruz.
45 dakika içinde pişer. Soğan kokusu gelmeye başlarsa pişiyor demektir.


Pişen yemeği büyük bir tencereye dikkatli bir şekilde ters çeviriyoruz.
Tencereyi kaldırmayın.Boş kalan yerlere salatayı ve arasına yoğurt koyuyoruz.
Salata ile yoğurt karışmasın.Tencereyi kaldırıyoruz servise hazır.

Afiyet Olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.