Çökertme Kebabı (Bodrum Kebabı) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çökertme Kebabı (Bodrum Kebabı)![]() Malzemeler * Bonfile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 500 Gr * Patates ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 Adet * Tereyağı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 Yemek Kaşığı * Pulbiber ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 Tatlı Kaşığı * Yoğurt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 Su Bardağı* Sarımsak ![]() ![]() ![]() 3 Diş * Zeytinyağı ![]() 1 Çay Bardağı* Ayçiçekyağı Marine için * Soğan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 Adet * Süt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 SuBardağı * Madensuyu ![]() ![]() 1 Şişe * Zeytinyağı ![]() 2 YemekKaşığı * Kimyon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 TatlıKaşığı * Kekik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 YemekKaşığı * Karabiber ![]() ![]() 1 TatlıKaşığı * Tuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 Tatlı Kaşığı Hazırlanışı Etlerimizi Julian (Julyan;uzun ince) doğruyoruz ![]() Çukur bir kapta marine malzemelerini karıştırıyoruz ![]() Etlerimizi ilave edip buzdolabında en az 6 saat dinlendiriyoruz ![]() Yoğurdumuzu az miktarda tuz, zeytinyağı ve dövülmüş sarımsakla birlikte çırpıyoruz ![]() Patateslerin kabuklarını soyup rendeliyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz ![]() Suyunu süzdükten sonra, kızgın yada kızartıyoruz ![]() Kızarmış patateslerin yağını süzerek servis tabağına döşüyoruz ve üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz ![]() Dinlenmiş etleri ızgara veya tavada pişiriyoruz ve yoğurdun üzerineyerleştiriyoruz ![]() Tereyağı ve pul biberi birlikte pişirip yoğurdun üzerinde gezdiriyoruz ![]() Maydanoz ve biraz domatesle süsleyerek servis ediyoruz ![]() Afiyet Olsun |
|
|
|