![]() |
Çökertme Kebabı (Bodrum Kebabı)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler * Bonfile........... 500 Gr * Patates......... 5 Adet * Tereyağı...... 2 Yemek Kaşığı * Pulbiber....... 1 Tatlı Kaşığı * Yoğurt......... 1 Su Bardağı * Sarımsak.... 3 Diş * Zeytinyağı.. 1 Çay Bardağı * Ayçiçekyağı Marine için * Soğan............ 1 Adet * Süt................. 1 SuBardağı * Madensuyu...1 Şişe * Zeytinyağı .. 2 YemekKaşığı * Kimyon........ 1 TatlıKaşığı * Kekik............1 YemekKaşığı * Karabiber... 1 TatlıKaşığı * Tuz.............. 1 Tatlı Kaşığı Hazırlanışı Etlerimizi Julian (Julyan;uzun ince) doğruyoruz. Çukur bir kapta marine malzemelerini karıştırıyoruz. Etlerimizi ilave edip buzdolabında en az 6 saat dinlendiriyoruz. Yoğurdumuzu az miktarda tuz, zeytinyağı ve dövülmüş sarımsakla birlikte çırpıyoruz. Patateslerin kabuklarını soyup rendeliyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz. Suyunu süzdükten sonra, kızgın yada kızartıyoruz. Kızarmış patateslerin yağını süzerek servis tabağına döşüyoruz ve üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz. Dinlenmiş etleri ızgara veya tavada pişiriyoruz ve yoğurdun üzerineyerleştiriyoruz. Tereyağı ve pul biberi birlikte pişirip yoğurdun üzerinde gezdiriyoruz. Maydanoz ve biraz domatesle süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet Olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.