Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftekli, güveç

Biftekli Güveç

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biftekli Güveç




Biftekli Güveç






Malzemeler
  • 6 dilim biftek
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 2 adet patlıcan
  • 3-4 adet sivri biber
  • 5-6 diş sarmısak
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber Yeni bahar


Yapılışı

Biftekler sıvı yağ ile teflon tavada kızartılır Geniş bir güveç kabına alınır Etlerin üzerine yemeklik doğranmış soğanlar ve alacalı soyulup küp doğranmış patlıcan yerleştirilir İri doğranmış sivri biber, domates ve doğranmış sarımsaklar sebzelerin üzerine yerleştirilir 1/2 su bardağı su eklenip güvecin ağzı alüminyum folyo ile kapatılır Ağır ateşte 1 saat pişmeye bırakılır



Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.