ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Biftekli Güveç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391207)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:10 AM

Biftekli Güveç
 

Biftekli Güveç






Malzemeler
  • 6 dilim biftek
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 2 adet patlıcan
  • 3-4 adet sivri biber
  • 5-6 diş sarmısak
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber Yeni bahar


Yapılışı

Biftekler sıvı yağ ile teflon tavada kızartılır. Geniş bir güveç kabına alınır. Etlerin üzerine yemeklik doğranmış soğanlar ve alacalı soyulup küp doğranmış patlıcan yerleştirilir. İri doğranmış sivri biber, domates ve doğranmış sarımsaklar sebzelerin üzerine yerleştirilir. 1/2 su bardağı su eklenip güvecin ağzı alüminyum folyo ile kapatılır. Ağır ateşte 1 saat pişmeye bırakılır.



Afiyet olsun...



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.