Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çeşitleri, kebap, patlıcan, tarifleri, yanında, yat, yeme

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri














- Kebapta kullanılan etin cinsi, dinlenmiş olması,terbiye ediliş şekli ve kebabın cinsine göre doğru et seçimi çok önemlidir

- Kıymalı kebapların cinsine göre et ve yağ oranı iyi ayarlanmalıdır

- Kuşbaşı kebap,şişe saplandıktan sonra bekletilirse ve kurur El içine alınacak su ile etler ıslatılmalıdır

- Kebabın kurumaması lezzetli olmasını sağlar

- Kebaplardan simit ve sebzeli kebaplara karabiber konmalıdır

- Kebaplarda terbiye için pul biber yerine toz kırmızı biber konmalıdır

- Kebaplarda bir çok terbiye şekilleri bulunmaktadır Bu malzemeler, zeytinyağı süt, yoğurt, soğan, sarımsak, karışımlı baharatlar ve hatta sirkedir

- Özellikle kuşbaşı kebapta kullanılan bu malzemelerin çoğu kebabın tadını değiştirir

- Bazı kebaplarda kullanılan toz kırmızı biber, salçalar, kimyon, sarımsak, soğan,kuru nane,ve zeytinyağı gibi malzemeler ,ölçüsünde kullanılmalıdır

- Kebapta kullanılacak kuşbaşı etin sert olduğu düşünülüyorsa geceden yoğurt ile marine edilmelidirE rtesi gün arzu edilen terbiye yapılarak kebap pişirilir

- Kebaplık kıyma eti mümkünse zırhta veya önce iri dişli makinede çekilip sonra yeniden zırhta çekilmelidir

- Kebap yapılacağı zaman, et buzdolabında ise, önceden çıkarılıp oda sıcaklığına bekletilir


Konun devamı için




Alıntı Yaparak Cevapla

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri








Mesaj 3 : Alinazik, Üçlü Yenidünya Kebabı

Mesaj 4 : Belikırık Patlıcan Kebabı, Acılı Kıyma Kebabı

Mesaj 5 : Patates Püreli Tas Kebabı, Sarımsak Kebabı

Mesaj 6 : Alinazik Kuşbaşı, Firik Tandır

Mesaj 7 : Sahan Kebabı, Urfa Kebabı

Mesaj 8 : Patlıcan Kebabı, Arap Kebabı

Mesaj 9 : Bostan Kebabı, Vali Kebabı

Mesaj 10 : Çağ Kebabı, İskender Kebap

Mesaj 11 : Adana Kebabı, Minekop Kağıt Kebabı

Mesaj 12 : Yoğurtlu Kebap, Keme Kebabı

Mesaj 13 : Somon Kebabı, Balık Kebabı

Mesaj 14 : Zeytin Kebabı, Oruk Kebabı

Mesaj 15 : Manisa Kebabı, Simit Kebabı

Mesaj 16 : Lavaşta Çöp Şiş kebabı, Piti Kebabı

Mesaj 17 : Çeltik Kebabı, Yufkada Çardak Kebabı

Mesaj 18 : Bahçivan Kebabı, İslim Kebabı

Mesaj 19 : Tepsi Kebabı, Patlıcan Şaşlık

Mesaj 20 : Bıldırcın Kebap, Papara

Mesaj 21 : Bonfile Kebabı, Büeryan Kebabı

Mesaj 22 : Bahar Kebabı, Testi Kebabı

Mesaj 23 : Beşi Bir Yerde Kebabı, Çingene Kebabı

Mesaj 24 : Kanarya Kebabı, Alinazik Kıymalı Kebab

Mesaj 25 : Zamane Kebabı, Kuskuslu Kebap

Mesaj 26 : Çöp Şiş, Kuzu Şiş

Mesaj 27 : Enginarlı Yuva Kebabı, Beykoz Kebabı

Mesaj 28 : Terbiyeli Şiş, Antep Kebabı

Mesaj 29 : Altı Ezmeli Tike Kebabı, Kemeli Kıyma Kebabı

Mesaj 30 : Şam Kebabı, Kırkağaç Kebabı

Mesaj 31 : Fıstıklı Kebap, Geleli Kebabı

Mesaj 32 : Kabak Kebabı, Macar Gulaş

Mesaj 33 : Sütlü Kuzu Kebabu, Abant Kebabı

Mesaj 34 : Hünkar Beğendi, Çökertme Kebabı

Mesaj 35 : Ciğer Kebabı, Orman Kebabı

Mesaj 36 : Sandal Sefası, Gelin Kebabı

Mesaj 37 : Püreli Kebab, Püreli Çiftlik Kebabı

Mesaj 38 : Çanak Kebabı, Avcı Kebabı

Mesaj 39 : Kaburga Kebabı, İncik Kebabı

Mesaj 40 : Beyti Kebabı

Alıntı Yaparak Cevapla

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Ali Nazik


Malzemeler

Beğendisi için;
  • 600 gr patlıcan(3-4 adet orta boy)
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, Karabiber
Kıyması için;
  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 1Adet soğan
  • 1Adet domates
  • 1 Adet yeşil biber
  • 3-4 kaşık sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası(silme)
Hazırlanışı

Kıymayı ve yağınızı kavuracağınız tavanıza alın,yemeklik doğranmış soğanla hafifçe kavurunArdından doğranmış yeşil biber ve küp doğranmış domateslerinizi ekleyin,domatesler su salınca biber salçanızı ekleyin,tuz ve karabiberini ayarlayın

Patlıcanlarınızı bildiğiniz yöntemle közleyin(gerçek tadına uygun közde nefis oluyor,derin dondurcudan yaz patlıcanı)),kabuklarını soyup,küçük küpler halinde doğrayın,diğer yandan ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın,yanmaz tavanıza aldığınız patlıcanları ılıtın,ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırarak,birbirine iyice geçmesini sağlayın,tuz karabiber ekleyin

Servis için beğendiyi servis tabağına alın ,üzerine sıcak kıymadan ekleyinEğer kıymanız yağsız ise tereyağ ve pul kızdırıp ,üzerine gezdirinDomates ve yeşilbiberlerle süsleyin,(tercihe göre közlenmiş)Afiyet olsun









Üçlü Yenidünya Kebabı
Malzemeler
  • 200 gr az yağlı kıyma
  • 400 gr yenidünya*
  • tuz, karabiber,su
Hazırlanması
  • Kıymaya tuz ve karabiber atıp yoğurun
  • Yıkanmış yenidünyaların uç kısımlarını bıçakla kesip ortadan ikiye kesin Çekirdeklerini çıkarın
  • Etten cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın, iki parçaya bölünmüş her bir yenidünyanın ortasına bu eti sıkıştırıp dik duracak vaziyette tepsiye sıra sıra dizin (veya kebap şişine geçirin)Tepsinin dibine yarım çay bardağı kadar su koyup 180 derece fırında etler ve yenidünyalar kızarana kadar pişirin
* Meyveyi alırken olgun ve tatlı olanları tercih etmeyin


Alıntı Yaparak Cevapla

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Belikırık Patlıcan Kebabı


Malzemeler
  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • İç harcı için: 500 gr kıyma
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 tutam kıyılmış maydonoz
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
  • Sosu için: 50 gr tereyağı
  • 3 çorba kasığı sıvıyağ
  • 1,5 çorba kaşığı domates salçası
  • Bir miktar ılık su
  • Tuz
Hazırlanışı

-İç harcı için gerekli malzemeler bir kaba alınıp yoğurulurDinlenmesi için buzdolabında bekletilir

-Patlıcanlar çizgili soyulup sonra 1 parmak kalınlığında aralıklarla iyice kesmeden dilimlenirAynı şekilde domatesler de dilimlenir

-Sonra dolapta dinlenmiş iç harç aralıklarla yerleştirilir

- (Arzuya göre ister borcamda ister güveçte deneyebilirsiniz ) Hazırlanılan patlıcan ve domatesler tepsiye yerleştirilir

-Sosu için ayrı bir tavada ilk önce tereyağ ve sıvıyağ kızdırılırDaha sonra salçası konularak karıştırılır, ardından patlıcanların üzerini kaplamayacak miktarda su ilave edilirTuzu konulurSosu piştikten sonra tepsiye ilave edilir

-1 saat 200 derecelik fırında ilk 40 dak üzerinde alüminyum folyo ile kapalı şekilde pişirilirSonraki 20 dakikalık sürede folyosuz pişirilirServis yapılır










Acılı Kıyma Kebabı
Malzemeler
  • 1 kg kıyma
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Kekik (arzuya göre)
  • Çok küçük bir soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı nane
Yapılışı
  • Soğanı çok ince doğrayıp bıçağın ucu ile ezin Sarımsağı ezin
  • Tüm malzemeleri kıymaya katıp yoğurun
  • Birkaç saat ağzı kapalı buzdolabında dinledip şişlere saplayıp mangalda pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Patates Püreli Tas Kebabı

Malzemeler
  • 500 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Püre için:
  • 4 orta boy patates
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 çay bardağı ılık süt
  • Tuz
Hazırlanışı

Kuşbaşı etleri tencereye alın ve kavurun 1 çay bardağı sıcak su ekleyin Suyunu çekene kadar pişirin Etlerin pişmesine yakın yarım halka şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin İri halde doğradığınız biberleri ekleyin Domatesleri rendeleyip, salçayla birlikte ekleyin Tuz ve karabiber ekleyin Etler pişerken diğer taraftan püreyi hazırlayalım Kabuklarını soyup 3-4 parçaya böldüğünüz patatesleri haşlayın Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve çatalla ezin Tereyağı, süt ve tuzunu ekleyin ve blendır ile iyice püre haline getirin

Servis tabağımıza patates püresini koyalım, üzerine tas kebabını koyalım Sıcak servis yapın






Sarımsak Kebabı


Malzemeler
  • 500 gr yağlı kıyma,
  • 500 gr taze baş sarımsak,
  • 1 kahve fincanı nar pekmezi,
  • Karabiber tuz
Hazırlanışı

Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur Etten ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır Sarımsakların başları ayrılmadan ortadan ikiye bölünür Şişe bir köfte bir sarımsak saplanır Mangalda pişirilir Pişirilen kebaplar bir tepsiye dizilir Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Alinazik Kuşbaşı


Malzemeler
  • Yarım kg kuşbaşı et
  • 3 adet patlıcan
  • 1 kase yoğurt
  • Salça
  • Domates - biber
  • Sarımsak-tuz
  • Tereyağı, sıvıyağ
Hazırlanışı

Patlıcan, biber ve domatesler ocakta közlenir Közlenen patlıcanlar poşete konur ve ağızı sıkca kapatılır

Diğer taraftan tereyağı ve sıvıyağla bırlıkte et sotelenir Daha sonra domates rendesi, tuz ve salça ilave edilip et iyice pişirilir Patlıcanlar poşetten çıkartılıp kabukları soyulup, çatal yardımıyla ezilir Üzerine sarımsaklı yoğurt koyulur ve onun da üzerine pişen etimiz koyulur Domates biberle süslenir ve soooonra kepek ekmeği eşliğinde afiyetle yenir







Firik Tandır


Malzemeler
  • 1 bütün kuzu kol
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 diş sarımsak
Yapılışı

Sarımsak dişlerini soyup ikiye kesin ve kesik yüzlerini bütün haldeki kuzu etinin her tarafına sürün Etin her tarafını elinizle ovalayarak sıvıyağla yağlayın Ardından tuz, karabiber ve kekik serpip yine elinizle ovarak ete yedirin Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirinEtin yağlı dış kısmı alta gelecek şekilde büyükçe bir çelik tencereye yerleştirin Hiç su koymadan tencerenin kapağını kapatıp en kısık ateşte 4 saat kadar pişirin Etler tel tel dağılacak yumuşaklığa geldiğinde servise hazırdırEti tencereden alıp geniş bir tepsiye çıkarın Bir çatal yardımı ile porsiyonlara ayırıp pide ekmeği veya pilav üzerinde sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri





Sahan Kebabı



Malzemeler
  • Margarin
  • 1 adet soğan
  • 3 adet Domates
  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet pide
  • 1/2 kahve fincanı etsuyu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 adet şiş kebap
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Dereotu, tuz
Hazırlanışı

Bir çorba kaşığı margarini bir kapta eritin Soğanı piyazlık doğrayıp, yağda kavurun Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte kaba ekleyin 5 dakika pişirin Kebabın üzerine koymak üzere 4 kaşığını ayırın

Tencerede kalan domatesin içine közleyip kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ilave edin 2 dakika pişirip, bir kenara ayırın Pideleri 2 cm büyüklüğünde çapraz doğrayın, 1 tatlı kaşığı margarini eritip, pideleri kızartın Üzerine etsuyunu ekleyin

Tavanın kapağını kapatın 3-4 dakika dinlendirin Pideleri 4 adet bakır sahana bölün Üzerine patlıcanlı harcı yayın Yoğurdu ekleyin Şiş kebapları da yoğurdun üzerine koyun Ayırdığınız 4 çorba kaşığı domates sosu etlerin üzerine dökün, 1 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, yemeğin üzerinde gezdirin Kıyılmış dereotuyla süsleyip servis yapın







Urfa Kebabı


Malzemeler
  • 1-2 adet hazır pide
Kebabı:
  • 1 kg koyun kıyması
  • 1 yemek kaşığı zeytinyaği
  • 1 büyük domates
  • 1 büyük soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı kirmizibiber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 bardak et suyu

Hazırlanışı

1 Iki kere cekilmis koyun kıymasına, kabugu ve cekirdekleri cikarilmis ve küçük parçalara doğranmış domates, rendelenmiş soğan, zeytinyaği, tuz baharat ve kıyılmış maydanozun yarisini katin 30-40 dakika iyice yoğurun

2 Parmak uzunlugunda yapacaginiz kofteleri sislere gecirin Kuvvetli fakat alevsiz komur atesi uzerinde cevirerek pişirin

3 Fırından çıkan pideleri irice parcalar halınde doğrayın Tabaklara dagitin Uzerlerine sicak et suyu gezdirin Kizaran kofteleri sislerden cikarip pidelerin kenarlarina yerleştirin Maydanoz serpip pide üzerinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Patlıcan Kebabı


Malzemeler
  • 3 patlıcan
  • 300 gr yağsız dana kıyma
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 3-4 sivribiber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz, karabiber, fesleğen, kekik
Hazırlanışı

Patlıcanları alacalı soyup iki parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin Domatesleri dilimleyin, biberleri 3-4 parçaya bölün Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun Köfte harcından patlıcan dilimleri büyüklüğünde yassı köfteler hazırlayın Ufak bir fırın tepsisine 1 patlıcan, 1 köfte, 1 dilim domates ve 1 parça biber olacak şekilde yanyana dizin Yarım su bardağı suda salçayı eritip, sıvıyağ ile birlikte ilave edin Üzerine tuz, karabiber, fesleğen ve biraz kekik serpip, alüminyum folyoyla üzerini kapatın Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45 dakika pişirin Kıyılmış maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis yapın






Arap Kebabı


Malzemeler
  • 500 g kıyma
  • 250 g taze biber (kırmızı veya yeşil)
  • 3 orta boy soğan
  • 500 g domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 demet maydanoz
  • Margarin
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı

Kıymayı bir tencere içinde, hafif ateştesuyu çekilinceye kadar kavurun Yağını ve tuzunu arzunuza göre ilave edinJülyen doğranmış soğan ve biberleri kıymaya karıştırarak hafifçe ölmelerini sağlayın Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri ve salçayı ilave ederek karıştırın Orta ateşte pişmeye bırakın Piştikten sonra üzerine karabiberi serpiştirin Servis sırasında ince kıyılmış maydanozları üzerine serpin


Alıntı Yaparak Cevapla

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Bostan kebabı




Malzemeler
  • 6 adet bostan patlıcan
  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 2 adet soğan
  • 100 gr mantar
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 adet sivri biber
  • Tuz, karabiber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yapılışı [*]Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup, tuzlu suda haşlayın Sonra patlıcanları enine 2′ye bölüp ortalarını oyun[*] Diğer yanda etleri iyice haşlayın[*] Soğanları yemeklik bir şekilde doğrayıp sıvı yağ ile kavurun[*] Üzerine, ren*delenmiş domatesleri, haşlanmış etleri, doğranmış mantarları ve salçayı ekleyip tuzunu ayarlayalım Etler yumuşayıp azıcık suyu kalana dek pişirelim[*] Pişen iç malzemesini oyduğunuz patlıcanların içine koyun ve fırın tepsisine yerleştirin[*] Üzerlerini sivri biber ile süsle*yin[*] Fırın tepsisine 1 su bardağı sıcak su koyup, 200 derecede 25 dakika pişirin






Vali Kebabı


Malzemeler
  • Yarım kg kıyma
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet patates
  • Kızartma yağı
  • 4 adet küçük lavaş
  • 2 çorba kaşığı ketçap
Hazırlanışı

Kıyma, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiber yoğrulur Harç dört parçaya ayrılır Her parça Adana kebap gibi şişe takılır, fırında pişirilir Patatesler kızarmalık doğranır ve kızartılır Lavaşların yüzeyine ketçap sürülür, üzerine şiş köfteler konur ve rulo yapılır Rulo 2 santim kalınlığında kesilir Kesilen parçalar servis tabağına yuvarlak şekilde konur Yuvarlağın ortasına kızarmış patates konur Servise sunulur



Alıntı Yaparak Cevapla

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Çağ Kebabı



Malzemeler
  • 1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
  • 1 adet soğan
  • 100 gr yoğurt
  • yeterli miktarda lavaş ekmeği
  • 4 adet domates
  • 6-7 adet yeşilbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı

Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamışolduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın







İskender Kebap



Malzemeler
  • 750 gr kuzu külbastı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı
  • ayçiçeği yağı
  • 4 yemek kaşığı doğranmış
  • frenksoğanı
  • Tuz, karabiber
Sos için
  • 4 yemek kaşığı domatessalçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak bu
  • 30 gr tereyağı
  • 500 gr yoğurt
Yapılışı

Etleri yıkayıp kağıt havlu üzerine alın ve süzülmeye bırakın Sarımsakları soyup ezin Etleri ince şerit şeklinde kesin Ayçiçeği yağını derin bir tavada kızdırıp et, limon suyu ve sarımsağı ekleyin ve et suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin Sıcak su ve karabiberi ekleyip tavanın kapağını kapatın Etler iyice yumuşayana kadar pişirin Kekik ve tuzu ekleyip ocaktan alın Sos için tereyağını tavada eritin Sıcak su, domates ve biber salçalarını ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin Yoğurdu ayrı bir kapta çırpın Pideleri kare parçalara kesip servis tabaklarına alın Üzerlerine sosu gezdirin Eti paylaştırıp üzerine yourdu gezdirin Frenksoğanı ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Adana Kebabı



Malzemeler
  • 1 kilo erkek koyun eti (sinirleri alınmış, zırh ile iyice kıyılmış)
  • 150 gr kuyruk yağı (zırh ile kıyılmış)
  • Acı Toz Biber
  • Tuz
  • 1 kap su
  • Şiş
  • Kebap pidesi
Tarifi

1- Et, kuyruk yağı, acı toz biber ve tuz ile iyice yoğurulur
2- El su ile ıslatılarak etler şişe dengeli bir şekilde saplanır (saplama eti şişe yayma işlemine deniyor)
3- Mangalda kömür kor halini aldıktan sonra şişler mangala konur
4- Et pişerken etin yağları pide üzerine az bastırarak alınır
5- Şişler çevirilerek etin dengeli bir şekilde pişmesi sağlanır
6- Etler piştikten sonra yağlanmış pide üzerine şişten çekerek bırakılır
7- Servis ederken közlenmiş domates, sivri biber ve sumaklı piyazlık soğan konurArzuya göre yanına maydanoz ve havuçta verebilirsiniz





Minekop Kağıt Kebabı




Malzemeler
  • 1kg minekop veya eşkina
  • 2-3 baş soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 3 adet domates
  • 4-5 adet sivri yeşil biber
  • Yeterince tuz, biber, yağlı kağıt
Hazırlanışı

Minekop'a, Kötek Balığı da denir Pulları iri ve cildine yapışık olduğu için balıkçınıza temizletip filetosunu çıkartın Evde filetoları iyice yıkayıp hafifçe tuzlayıp bir kenarda bekletin Soğanları ayıklayıp halka halka ince doğrayın Tuzla iyice soğanları ovun İnce kıyılmış maydanoz ilave edip iyice soğanlara karıştırın

Domatesleri sıcak suya batırıp, yarım dakika beklettikten sonra kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın Halka halka doğrayın Sivri biberleri uzunlamasına üçe bölün İki karış boyunda çift kat, kare şeklinde kesilmiş yağlı kağıtlarınızı hazırlayın (Alüminyum folioda olabilir)

Kağıdın üstünü zeytinyağı ile hafifçe yağlayın Üzerine bir miktar hazırladığınız soğan piyazından koyun, iki adet minekop filetosunu bunun üzerine yerleştirin Tekrar üzerine sırasıyla soğan piyazı, domates dilimi, sivri biber koyup, kağıdı paket halinde katlayın Açılmaması için bir iğne ile iğneleyin

Yağlanmış tepsiye paketleri yerleştirip, 30-40 dakika üstünü ıslatıp kızgın fırında pişirin Pişen paketleri sofrada açıp, üzerine limon sıkıp, sıcak sıcak ikram edin




Alıntı Yaparak Cevapla

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Yoğurtlu Kebap

Malzemeler
  • 2 adet tava ekmeği
  • 400 gr kuşbaşı koyun eti
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Koyu kıvamlı yoğurt
  • Havuç
  • Soğan
  • Maydanoz
  • Sumak
  • Tuz
  • Limon
Hazırlanışı

Kuşbaşı doğranan etleri kısık ateşte kavurun Pişmesine yakın tuz ekleyin Et pişerken tava ekmeğini hazırlayın Et piştikten ve tava ekmeği de hazır olduktan sonra, bir kaba havuçları rendeleyin Ayrı bir kaba yoğurdunuzu hazırlayın Ayrı bir kaba saplarını ayırıp yıkadığınız maydanozları koyun, üzerine yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları koyun, sumak ve tuz ekleyin (burada isteyen maydanozları doğrayabilir ancak ben vitamini kaybolmasın diye doğramadan koydum) Sonra tavada 3 yemek kaşığı salçayı, yaklaşık 1 çay bardağı su ile sulandırarak 1-2 dk kaynatın Yine ayrı bir yerde tereyağını kızdırın

Şimdi tabağımızı hazırlayabiliriz Önce tava ekmeğini küçük küpler halinde doğrayın Tabağın ortasına yerleştirin Üzerine kavrulmuş etinizden bir miktar koyun Üzerine salça sosundan dağıtın Ve kızdırdığınız tereyağını dökün Kenarlarına rendelenmiş havuç, sumaklı soğan ve yoğurt koyun Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın






Keme Kebabı

Malezmeler
  • 1 kg kebaplık zırh kıyması (tuzu eklenmiş)
  • 1 kg ayıklanmış keme
Hazırlanışı

Ayıklanıp iyice temizlenen kemeler ,doğal şekillerine göre ,ceviz büyüklüğünde soyulurÖzel delecekle veya şişi aynı yönde kıvırarak kemeleri tek tek şişe takılacak şekilde delinirAksi halde çatlar ve şişe saplanmaz Şişe bir keme ve aynı büyüklükte koparılan kıyma parçaları sırayla şişe saplanır Mangalın harı tamamen geçince kebaplar aynı yönde çevrilerek pişirilirPişen keme kebapları dürüm ekmeğine konularak üzerine karabiber ve kırmızı pul biber serpilirTaze soğanla yapılan maydanoz piyazı ve ayran ile servis edilir

Not:Keme şişe saplanırken çıkan parçalar kıymanın içine ilave edilirse kebap çok daha lezzetli hale gelir

Alıntı Yaparak Cevapla

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #13
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Somon Kebabı


Malzemeler
  • - 500 gr derisi ve kılçıkları temizlenmiş kuşbaşı kesilmiş somon
  • - 3-4 kabak
  • - cherry domates
  • - zeytinyağı
  • - yarım limon suyu
  • - 2-3 diş sarımsak
  • - tuz, karabiber
Hazırlık[*]Bu tarifin en önemli özelliği somonu marine edeceğimiz sos Genişçe ve derince[*]bir kaba dilediğiniz kadar zeytinyağı, yarım limonun suyunu, küçük küçük[*]doğranmış sarımsak ile tuzu ve karabiberi koyup karıştırıyoruz Kuşbaşı[*]doğranmış somonları bu sosla karıştırıp, 1 saat marine olması için bekletiyoruzHazırlanışı

Başka bir tarafta kabakları soyup küp küp doğruyoruz, cherry domatesleri ise ikiye bölüyoruz Küçük çöp şişlere kabak, cherry domates ve marine edilmiş somonları diziyoruzBu ölçülereden yaklaşık 12 – 14 adet çöp şiş çıkıyor Daha sonra bu şişleri daha önceden yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın
tepsisine diziyoruz Marine sosundan artanı dizdiğimiz şişlerin üzerine gezdiriyoruz Şişleri yaklaşık 180 derece fırında yarım saat
pişiriyoruz








Balık Kebabı

Malzemeler
  • 1 kilo balık
  • Yeterince tuz, karabiber,
  • 1 baş soğan suyu
  • 8 defne yaprağı
  • Yarım fincan zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 limon suyu (üzerine)
Hazırlanışı

1 Bir kilo kılıç balığını (temizlenmiş olarak) kuşbaşından biraz büyükçe ve dört köşeli olmak üzere kesmeli Her bir parçanın bir tarafında derisinin kalmasına dikkat etmeli
2 Tuz, biber ve soğan suyunu karıştırıp kuşbaşı doğranan balıklara döküp karıştırmalı, bir saat kadar öyle bırakmalıdır
3Küçük şişlere parçaların deri tarafından bir balık, bir defne yaprağı saplamak üzere her şişe beş altı parça takmalı, derisiz kalan parçalar varsa onları da aralarına koymalı
4Izgarayı ateşle ıslatıp, zeytinyağlı bir bezle iyice silip, yağladıktan sonra şişleri üzerine yatırmalı
5Bir kase içinde biraz soğan suyu ve bir miktar zeytinyağı ve yarım limon suyunu çalkalayıp, karıştırarak şişleri çevirdikçe bir fırça veya herhangi bir şeyle üzerlerine sürülmeli Balık etleri kızarıp, piştikten sonra şişlerden çıkarıp, defne yapraklarını ayırarak tabağa almalı ve üzerlerine bol limon sıkarak, sıcak olarak yenmeli

Alıntı Yaparak Cevapla

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Zeytin Kebabı


Malzemeler
  • 400 gram kuzu eti (but kısmından)
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 4 adet küçük boy domates
  • 16 adet yeşil zeytin
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1’er tutam tuz ve karabiber
Hazırlanışı

Eti kuşbaşı doğrayın Ekmek dilimlerini küçük küpler halinde kesin Domatesi küp doğrayıp, zeytinin çekirdeklerini çıkarın Daha sonra çöp şişe sırasıyla et, ekmek, domates ve zeytin olacak şekilde dizin Malzemeler bitene kadar işleme devam edin Bir kasede zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın Fırça yardımıyla şişe dizilmiş malzemelerin üzerine sürün Çöp şişleri yapışmaz yüzeyli bir tavada çevirerek pişirin Sıcak olarak servis yapın







Oruk Kebabı


Malzemeler
  • 750 gr yağlı kıyma
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 soğan
  • 1 avuç kuru nane yaprağı
  • 1 kahve kaşığı tuz
  • 1 yumurta
Hazırlanışı

Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, nane ve yumurta iyice yoğrulur Ara sıra su serpilirCevizden biraz daha büyük parçalar alınarak uzun köfteler yapılır Yağlanmış şişlere geçirilir Kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #15
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Manisa Kebabı


Malzemeler
  • 1 kg kuzu kuşbaşı et
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 300 gr mantar
  • 1,5 bardak sıcak su
  • Tuz, pulbiber, karabiber
Krep Hamuru İçin:
  • 3 yumurta
  • 5 bardak süt
  • 2,5 su bardağu un
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
Üzeri İçin:
  • İri dilimlenmiş kaşar peyniri
  • Domates, maydanoz
Hazırlanışı

1 Etleri ve ince doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun

2 Terayağını, yuvarlak doğranmış havucu, iri doğranmış mantarları ve küp küp doğranmış patatesleri de ilave ederek kavurmaya devam edin Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra sıcak su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin

3 Krep için yumurta, un, süt ve sıvıyağı karıştırın Teflon tavayı yağlayın Krep hamurundan 1 kepçe alarak yağlanmış tavaya dökün ve tavayı çevirerek karışımı tavaya yayın İki tarafınıda pişirin Krep harcı bitene kadar aynı işlemi tekrar edin

4 Tüm krepler piştikten sonra kreplerden birini alıp içine kebaptan bir miktar koyarak bohça şeklinde toplayın ve açık yer alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin Diper krepleride aynı şekilde tepsiye yerleştirin

5 Üzerlerine 1 dilim kaşar peyniri koyarak ve etin kalan sosunu da ilave ederek önceden 200 derece ayarlı fırında kaşar peynirleri eriyene kadar ısıtın

6 Servis tabağına aldığınız kebapların üzerine 1 dilim domates ve maydanozla süsleyip sıcak sıcak servis yapın






Simit Kebabı


Malzemeler
  • 500 gr kıyma (orta yağlı)
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım demet maydonoz (ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı laşığı pulbiber
  • 1-2 tutam karabiber
  • Tuz
  • Ayrıca köfteleri takmak için şiş ya da marketlerde satılan çöp şişler olabilir
Tarif
Bulguru 1 çay bardağı su ile ıslatıp 10-15 dakika bekletin Daha sonra tüm malzemeleri birleştirip güzelce yoğurun
Harçtan cevizden büyük parçalar koparıp şişe takın ve elinizle yayarak uzatın ve bastırın Izgarada ya da önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin
Fırına koymadan önce tepsiyi ve köftelerin üzerini bir fırça yardımıyla yağlamayı unutmayın Yanında servis etmek için domates ve sivri biberleri de pişirebilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.