![]() |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri![]() ![]() - Kebapta kullanılan etin cinsi, dinlenmiş olması,terbiye ediliş şekli ve kebabın cinsine göre doğru et seçimi çok önemlidir ![]() - Kıymalı kebapların cinsine göre et ve yağ oranı iyi ayarlanmalıdır ![]() - Kuşbaşı kebap,şişe saplandıktan sonra bekletilirse ve kurur ![]() ![]() - Kebabın kurumaması lezzetli olmasını sağlar ![]() - Kebaplardan simit ve sebzeli kebaplara karabiber konmalıdır ![]() - Kebaplarda terbiye için pul biber yerine toz kırmızı biber konmalıdır ![]() - Kebaplarda bir çok terbiye şekilleri bulunmaktadır ![]() ![]() - Özellikle kuşbaşı kebapta kullanılan bu malzemelerin çoğu kebabın tadını değiştirir ![]() - Bazı kebaplarda kullanılan toz kırmızı biber, salçalar, kimyon, sarımsak, soğan,kuru nane,ve zeytinyağı gibi malzemeler ,ölçüsünde kullanılmalıdır ![]() - Kebapta kullanılacak kuşbaşı etin sert olduğu düşünülüyorsa geceden yoğurt ile marine edilmelidir ![]() ![]() - Kebaplık kıyma eti mümkünse zırhta veya önce iri dişli makinede çekilip sonra yeniden zırhta çekilmelidir ![]() - Kebap yapılacağı zaman, et buzdolabında ise, önceden çıkarılıp oda sıcaklığına bekletilir ![]() Konun devamı için ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri |
![]() |
![]() |
![]() |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | TarifleriAli Nazik Malzemeler Beğendisi için;
Kıymayı ve yağınızı kavuracağınız tavanıza alın,yemeklik doğranmış soğanla hafifçe kavurun ![]() ![]() Patlıcanlarınızı bildiğiniz yöntemle közleyin(gerçek tadına uygun közde nefis oluyor,derin dondurcudan yaz patlıcanı)),kabuklarını soyup,küçük küpler halinde doğrayın,diğer yandan ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın,yanmaz tavanıza aldığınız patlıcanları ılıtın,ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırarak,birbirine iyice geçmesini sağlayın,tuz karabiber ekleyin ![]() Servis için beğendiyi servis tabağına alın ,üzerine sıcak kıymadan ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üçlü Yenidünya Kebabı Malzemeler
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri![]() Belikırık Patlıcan Kebabı Malzemeler
-İç harcı için gerekli malzemeler bir kaba alınıp yoğurulur ![]() ![]() -Patlıcanlar çizgili soyulup sonra 1 parmak kalınlığında aralıklarla iyice kesmeden dilimlenir ![]() ![]() -Sonra dolapta dinlenmiş iç harç aralıklarla yerleştirilir ![]() - (Arzuya göre ister borcamda ister güveçte deneyebilirsiniz ![]() ![]() -Sosu için ayrı bir tavada ilk önce tereyağ ve sıvıyağ kızdırılır ![]() ![]() ![]() ![]() -1 saat 200 derecelik fırında ilk 40 dak üzerinde alüminyum folyo ile kapalı şekilde pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Acılı Kıyma Kebabı Malzemeler
|
![]() |
![]() |
![]() |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri![]() Patates Püreli Tas Kebabı Malzemeler
Kuşbaşı etleri tencereye alın ve kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis tabağımıza patates püresini koyalım, üzerine tas kebabını koyalım ![]() ![]() ![]() Sarımsak Kebabı Malzemeler
Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri![]() Alinazik Kuşbaşı Malzemeler
Patlıcan, biber ve domatesler ocakta közlenir ![]() ![]() Diğer taraftan tereyağı ve sıvıyağla bırlıkte et sotelenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Firik Tandır Malzemeler
Sarımsak dişlerini soyup ikiye kesin ve kesik yüzlerini bütün haldeki kuzu etinin her tarafına sürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri![]() Sahan Kebabı Malzemeler
Bir çorba kaşığı margarini bir kapta eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerede kalan domatesin içine közleyip kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() Tavanın kapağını kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Urfa Kebabı Malzemeler
Hazırlanışı 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri![]() Patlıcan Kebabı Malzemeler
Patlıcanları alacalı soyup iki parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arap Kebabı Malzemeler
Kıymayı bir tencere içinde, hafif ateştesuyu çekilinceye kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri![]() Bostan kebabı Malzemeler
Yapılışı [*]Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup, tuzlu suda haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vali Kebabı Malzemeler
Kıyma, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiber yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri![]() Çağ Kebabı Malzemeler
Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İskender Kebap Malzemeler
Etleri yıkayıp kağıt havlu üzerine alın ve süzülmeye bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri![]() Adana Kebabı Malzemeler
1- Et, kuyruk yağı, acı toz biber ve tuz ile iyice yoğurulur ![]() 2- El su ile ıslatılarak etler şişe dengeli bir şekilde saplanır ![]() 3- Mangalda kömür kor halini aldıktan sonra şişler mangala konur ![]() 4- Et pişerken etin yağları pide üzerine az bastırarak alınır ![]() 5- Şişler çevirilerek etin dengeli bir şekilde pişmesi sağlanır ![]() 6- Etler piştikten sonra yağlanmış pide üzerine şişten çekerek bırakılır ![]() 7- Servis ederken közlenmiş domates, sivri biber ve sumaklı piyazlık soğan konur ![]() ![]() ![]() Minekop Kağıt Kebabı Malzemeler
Minekop'a, Kötek Balığı da denir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domatesleri sıcak suya batırıp, yarım dakika beklettikten sonra kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kağıdın üstünü zeytinyağı ile hafifçe yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Yağlanmış tepsiye paketleri yerleştirip, 30-40 dakika üstünü ıslatıp kızgın fırında pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri![]() Yoğurtlu Kebap Malzemeler
Kuşbaşı doğranan etleri kısık ateşte kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi tabağımızı hazırlayabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keme Kebabı Malezmeler
Ayıklanıp iyice temizlenen kemeler ,doğal şekillerine göre ,ceviz büyüklüğünde soyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not:Keme şişe saplanırken çıkan parçalar kıymanın içine ilave edilirse kebap çok daha lezzetli hale gelir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri![]() Somon Kebabı Malzemeler
![]() ![]() ![]() Başka bir tarafta kabakları soyup küp küp doğruyoruz, cherry domatesleri ise ikiye bölüyoruz ![]() ![]() ![]() tepsisine diziyoruz ![]() ![]() pişiriyoruz ![]() ![]() Balık Kebabı Malzemeler
1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri![]() Zeytin Kebabı Malzemeler
Eti kuşbaşı doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oruk Kebabı Malzemeler
Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, nane ve yumurta iyice yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri![]() Manisa Kebabı Malzemeler
1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() Simit Kebabı Malzemeler
Bulguru 1 çay bardağı su ile ıslatıp 10-15 dakika bekletin ![]() ![]() Harçtan cevizden büyük parçalar koparıp şişe takın ve elinizle yayarak uzatın ve bastırın ![]() ![]() Fırına koymadan önce tepsiyi ve köftelerin üzerini bir fırça yardımıyla yağlamayı unutmayın ![]() |
![]() |
![]() |
|