![]() |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg - Kebapta kullanılan etin cinsi, dinlenmiş olması,terbiye ediliş şekli ve kebabın cinsine göre doğru et seçimi çok önemlidir. - Kıymalı kebapların cinsine göre et ve yağ oranı iyi ayarlanmalıdır. - Kuşbaşı kebap,şişe saplandıktan sonra bekletilirse ve kurur. El içine alınacak su ile etler ıslatılmalıdır. - Kebabın kurumaması lezzetli olmasını sağlar. - Kebaplardan simit ve sebzeli kebaplara karabiber konmalıdır. - Kebaplarda terbiye için pul biber yerine toz kırmızı biber konmalıdır. - Kebaplarda bir çok terbiye şekilleri bulunmaktadır. Bu malzemeler, zeytinyağı süt, yoğurt, soğan, sarımsak, karışımlı baharatlar ve hatta sirkedir. - Özellikle kuşbaşı kebapta kullanılan bu malzemelerin çoğu kebabın tadını değiştirir. - Bazı kebaplarda kullanılan toz kırmızı biber, salçalar, kimyon, sarımsak, soğan,kuru nane,ve zeytinyağı gibi malzemeler ,ölçüsünde kullanılmalıdır. - Kebapta kullanılacak kuşbaşı etin sert olduğu düşünülüyorsa geceden yoğurt ile marine edilmelidir.E rtesi gün arzu edilen terbiye yapılarak kebap pişirilir. - Kebaplık kıyma eti mümkünse zırhta veya önce iri dişli makinede çekilip sonra yeniden zırhta çekilmelidir. - Kebap yapılacağı zaman, et buzdolabında ise, önceden çıkarılıp oda sıcaklığına bekletilir. Konun devamı için... http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
Ali Nazik Malzemeler Beğendisi için;
Kıymayı ve yağınızı kavuracağınız tavanıza alın,yemeklik doğranmış soğanla hafifçe kavurun.Ardından doğranmış yeşil biber ve küp doğranmış domateslerinizi ekleyin,domatesler su salınca biber salçanızı ekleyin,tuz ve karabiberini ayarlayın. Patlıcanlarınızı bildiğiniz yöntemle közleyin(gerçek tadına uygun közde nefis oluyor,derin dondurcudan yaz patlıcanı)),kabuklarını soyup,küçük küpler halinde doğrayın,diğer yandan ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın,yanmaz tavanıza aldığınız patlıcanları ılıtın,ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırarak,birbirine iyice geçmesini sağlayın,tuz karabiber ekleyin. Servis için beğendiyi servis tabağına alın ,üzerine sıcak kıymadan ekleyin.Eğer kıymanız yağsız ise tereyağ ve pul kızdırıp ,üzerine gezdirin.Domates ve yeşilbiberlerle süsleyin,(tercihe göre közlenmiş)Afiyet olsun.. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Üçlü Yenidünya Kebabı Malzemeler
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Belikırık Patlıcan Kebabı Malzemeler
-İç harcı için gerekli malzemeler bir kaba alınıp yoğurulur.Dinlenmesi için buzdolabında bekletilir. -Patlıcanlar çizgili soyulup sonra 1 parmak kalınlığında aralıklarla iyice kesmeden dilimlenir.Aynı şekilde domatesler de dilimlenir. -Sonra dolapta dinlenmiş iç harç aralıklarla yerleştirilir. - (Arzuya göre ister borcamda ister güveçte deneyebilirsiniz. ) Hazırlanılan patlıcan ve domatesler tepsiye yerleştirilir. -Sosu için ayrı bir tavada ilk önce tereyağ ve sıvıyağ kızdırılır.Daha sonra salçası konularak karıştırılır, ardından patlıcanların üzerini kaplamayacak miktarda su ilave edilir.Tuzu konulur.Sosu piştikten sonra tepsiye ilave edilir. -1 saat 200 derecelik fırında ilk 40 dak üzerinde alüminyum folyo ile kapalı şekilde pişirilir.Sonraki 20 dakikalık sürede folyosuz pişirilir.Servis yapılır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Acılı Kıyma Kebabı Malzemeler
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Patates Püreli Tas Kebabı Malzemeler
Kuşbaşı etleri tencereye alın ve kavurun. 1 çay bardağı sıcak su ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Etlerin pişmesine yakın yarım halka şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin. İri halde doğradığınız biberleri ekleyin. Domatesleri rendeleyip, salçayla birlikte ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Etler pişerken diğer taraftan püreyi hazırlayalım. Kabuklarını soyup 3-4 parçaya böldüğünüz patatesleri haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve çatalla ezin. Tereyağı, süt ve tuzunu ekleyin ve blendır ile iyice püre haline getirin. Servis tabağımıza patates püresini koyalım, üzerine tas kebabını koyalım. Sıcak servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sarımsak Kebabı Malzemeler
Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur. Etten ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır. Sarımsakların başları ayrılmadan ortadan ikiye bölünür. Şişe bir köfte bir sarımsak saplanır. Mangalda pişirilir. Pişirilen kebaplar bir tepsiye dizilir. Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alinazik Kuşbaşı Malzemeler
Patlıcan, biber ve domatesler ocakta közlenir. Közlenen patlıcanlar poşete konur ve ağızı sıkca kapatılır. Diğer taraftan tereyağı ve sıvıyağla bırlıkte et sotelenir. Daha sonra domates rendesi, tuz ve salça ilave edilip et iyice pişirilir. Patlıcanlar poşetten çıkartılıp kabukları soyulup, çatal yardımıyla ezilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt koyulur ve onun da üzerine pişen etimiz koyulur. Domates biberle süslenir ve soooonra kepek ekmeği eşliğinde afiyetle yenir ... http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Firik Tandır Malzemeler
Sarımsak dişlerini soyup ikiye kesin ve kesik yüzlerini bütün haldeki kuzu etinin her tarafına sürün. Etin her tarafını elinizle ovalayarak sıvıyağla yağlayın. Ardından tuz, karabiber ve kekik serpip yine elinizle ovarak ete yedirin. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.Etin yağlı dış kısmı alta gelecek şekilde büyükçe bir çelik tencereye yerleştirin. Hiç su koymadan tencerenin kapağını kapatıp en kısık ateşte 4 saat kadar pişirin. Etler tel tel dağılacak yumuşaklığa geldiğinde servise hazırdır.Eti tencereden alıp geniş bir tepsiye çıkarın. Bir çatal yardımı ile porsiyonlara ayırıp pide ekmeği veya pilav üzerinde sıcak servis yapın. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Sahan Kebabı Malzemeler
Bir çorba kaşığı margarini bir kapta eritin. Soğanı piyazlık doğrayıp, yağda kavurun. Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte kaba ekleyin. 5 dakika pişirin. Kebabın üzerine koymak üzere 4 kaşığını ayırın. Tencerede kalan domatesin içine közleyip kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ilave edin. 2 dakika pişirip, bir kenara ayırın. Pideleri 2 cm büyüklüğünde çapraz doğrayın, 1 tatlı kaşığı margarini eritip, pideleri kızartın. Üzerine etsuyunu ekleyin. Tavanın kapağını kapatın. 3-4 dakika dinlendirin. Pideleri 4 adet bakır sahana bölün. Üzerine patlıcanlı harcı yayın. Yoğurdu ekleyin. Şiş kebapları da yoğurdun üzerine koyun. Ayırdığınız 4 çorba kaşığı domates sosu etlerin üzerine dökün, 1 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, yemeğin üzerinde gezdirin. Kıyılmış dereotuyla süsleyip servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Urfa Kebabı Malzemeler
Hazırlanışı 1. Iki kere cekilmis koyun kıymasına, kabugu ve cekirdekleri cikarilmis ve küçük parçalara doğranmış domates, rendelenmiş soğan, zeytinyaği, tuz baharat ve kıyılmış maydanozun yarisini katin. 30-40 dakika iyice yoğurun. 2. Parmak uzunlugunda yapacaginiz kofteleri sislere gecirin. Kuvvetli fakat alevsiz komur atesi uzerinde cevirerek pişirin. 3. Fırından çıkan pideleri irice parcalar halınde doğrayın. Tabaklara dagitin. Uzerlerine sicak et suyu gezdirin. Kizaran kofteleri sislerden cikarip pidelerin kenarlarina yerleştirin. Maydanoz serpip pide üzerinde servis yapın. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Patlıcan Kebabı Malzemeler
Patlıcanları alacalı soyup iki parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Domatesleri dilimleyin, biberleri 3-4 parçaya bölün. Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Köfte harcından patlıcan dilimleri büyüklüğünde yassı köfteler hazırlayın. Ufak bir fırın tepsisine 1 patlıcan, 1 köfte, 1 dilim domates ve 1 parça biber olacak şekilde yanyana dizin. Yarım su bardağı suda salçayı eritip, sıvıyağ ile birlikte ilave edin. Üzerine tuz, karabiber, fesleğen ve biraz kekik serpip, alüminyum folyoyla üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Arap Kebabı Malzemeler
Kıymayı bir tencere içinde, hafif ateştesuyu çekilinceye kadar kavurun. Yağını ve tuzunu arzunuza göre ilave edin.Jülyen doğranmış soğan ve biberleri kıymaya karıştırarak hafifçe ölmelerini sağlayın. Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri ve salçayı ilave ederek karıştırın. Orta ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra üzerine karabiberi serpiştirin. Servis sırasında ince kıyılmış maydanozları üzerine serpin. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Bostan kebabı Malzemeler
Yapılışı [*]Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup, tuzlu suda haşlayın. Sonra patlıcanları enine 2′ye bölüp ortalarını oyun.[*] Diğer yanda etleri iyice haşlayın.[*] Soğanları yemeklik bir şekilde doğrayıp sıvı yağ ile kavurun.[*] Üzerine, ren*delenmiş domatesleri, haşlanmış etleri, doğranmış mantarları ve salçayı ekleyip tuzunu ayarlayalım. Etler yumuşayıp azıcık suyu kalana dek pişirelim.[*] Pişen iç malzemesini oyduğunuz patlıcanların içine koyun ve fırın tepsisine yerleştirin.[*] Üzerlerini sivri biber ile süsle*yin.[*] Fırın tepsisine 1 su bardağı sıcak su koyup, 200 derecede 25 dakika pişirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Vali Kebabı Malzemeler
Kıyma, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiber yoğrulur. Harç dört parçaya ayrılır. Her parça Adana kebap gibi şişe takılır, fırında pişirilir. Patatesler kızarmalık doğranır ve kızartılır. Lavaşların yüzeyine ketçap sürülür, üzerine şiş köfteler konur ve rulo yapılır. Rulo 2 santim kalınlığında kesilir. Kesilen parçalar servis tabağına yuvarlak şekilde konur. Yuvarlağın ortasına kızarmış patates konur. Servise sunulur. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Çağ Kebabı Malzemeler
Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamışolduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin. Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın. Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İskender Kebap Malzemeler
Etleri yıkayıp kağıt havlu üzerine alın ve süzülmeye bırakın. Sarımsakları soyup ezin. Etleri ince şerit şeklinde kesin. Ayçiçeği yağını derin bir tavada kızdırıp et, limon suyu ve sarımsağı ekleyin ve et suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin. Sıcak su ve karabiberi ekleyip tavanın kapağını kapatın. Etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Kekik ve tuzu ekleyip ocaktan alın. Sos için tereyağını tavada eritin. Sıcak su, domates ve biber salçalarını ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Yoğurdu ayrı bir kapta çırpın. Pideleri kare parçalara kesip servis tabaklarına alın. Üzerlerine sosu gezdirin. Eti paylaştırıp üzerine yourdu gezdirin. Frenksoğanı ile süsleyip servis yapın. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Adana Kebabı Malzemeler
1- Et, kuyruk yağı, acı toz biber ve tuz ile iyice yoğurulur. 2- El su ile ıslatılarak etler şişe dengeli bir şekilde saplanır. (saplama eti şişe yayma işlemine deniyor) 3- Mangalda kömür kor halini aldıktan sonra şişler mangala konur. 4- Et pişerken etin yağları pide üzerine az bastırarak alınır. 5- Şişler çevirilerek etin dengeli bir şekilde pişmesi sağlanır. 6- Etler piştikten sonra yağlanmış pide üzerine şişten çekerek bırakılır. 7- Servis ederken közlenmiş domates, sivri biber ve sumaklı piyazlık soğan konur.Arzuya göre yanına maydanoz ve havuçta verebilirsiniz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Minekop Kağıt Kebabı Malzemeler
Minekop'a, Kötek Balığı da denir. Pulları iri ve cildine yapışık olduğu için balıkçınıza temizletip filetosunu çıkartın. Evde filetoları iyice yıkayıp hafifçe tuzlayıp bir kenarda bekletin. Soğanları ayıklayıp halka halka ince doğrayın. Tuzla iyice soğanları ovun. İnce kıyılmış maydanoz ilave edip iyice soğanlara karıştırın. Domatesleri sıcak suya batırıp, yarım dakika beklettikten sonra kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Halka halka doğrayın. Sivri biberleri uzunlamasına üçe bölün. İki karış boyunda çift kat, kare şeklinde kesilmiş yağlı kağıtlarınızı hazırlayın. (Alüminyum folioda olabilir.) Kağıdın üstünü zeytinyağı ile hafifçe yağlayın. Üzerine bir miktar hazırladığınız soğan piyazından koyun, iki adet minekop filetosunu bunun üzerine yerleştirin. Tekrar üzerine sırasıyla soğan piyazı, domates dilimi, sivri biber koyup, kağıdı paket halinde katlayın. Açılmaması için bir iğne ile iğneleyin. Yağlanmış tepsiye paketleri yerleştirip, 30-40 dakika üstünü ıslatıp kızgın fırında pişirin. Pişen paketleri sofrada açıp, üzerine limon sıkıp, sıcak sıcak ikram edin. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Yoğurtlu Kebap Malzemeler
Kuşbaşı doğranan etleri kısık ateşte kavurun. Pişmesine yakın tuz ekleyin. Et pişerken tava ekmeğini hazırlayın. Et piştikten ve tava ekmeği de hazır olduktan sonra, bir kaba havuçları rendeleyin. Ayrı bir kaba yoğurdunuzu hazırlayın. Ayrı bir kaba saplarını ayırıp yıkadığınız maydanozları koyun, üzerine yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları koyun, sumak ve tuz ekleyin (burada isteyen maydanozları doğrayabilir ancak ben vitamini kaybolmasın diye doğramadan koydum) Sonra tavada 3 yemek kaşığı salçayı, yaklaşık 1 çay bardağı su ile sulandırarak 1-2 dk kaynatın. Yine ayrı bir yerde tereyağını kızdırın. Şimdi tabağımızı hazırlayabiliriz. Önce tava ekmeğini küçük küpler halinde doğrayın. Tabağın ortasına yerleştirin. Üzerine kavrulmuş etinizden bir miktar koyun. Üzerine salça sosundan dağıtın. Ve kızdırdığınız tereyağını dökün. Kenarlarına rendelenmiş havuç, sumaklı soğan ve yoğurt koyun. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Keme Kebabı Malezmeler
Ayıklanıp iyice temizlenen kemeler ,doğal şekillerine göre ,ceviz büyüklüğünde soyulur.Özel delecekle veya şişi aynı yönde kıvırarak kemeleri tek tek şişe takılacak şekilde delinir.Aksi halde çatlar ve şişe saplanmaz. Şişe bir keme ve aynı büyüklükte koparılan kıyma parçaları sırayla şişe saplanır. Mangalın harı tamamen geçince kebaplar aynı yönde çevrilerek pişirilir.Pişen keme kebapları dürüm ekmeğine konularak üzerine karabiber ve kırmızı pul biber serpilir.Taze soğanla yapılan maydanoz piyazı ve ayran ile servis edilir. Not:Keme şişe saplanırken çıkan parçalar kıymanın içine ilave edilirse kebap çok daha lezzetli hale gelir. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Somon Kebabı Malzemeler
Başka bir tarafta kabakları soyup küp küp doğruyoruz, cherry domatesleri ise ikiye bölüyoruz. Küçük çöp şişlere kabak, cherry domates ve marine edilmiş somonları diziyoruz.Bu ölçülereden yaklaşık 12 – 14 adet çöp şiş çıkıyor. Daha sonra bu şişleri daha önceden yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın tepsisine diziyoruz. Marine sosundan artanı dizdiğimiz şişlerin üzerine gezdiriyoruz. Şişleri yaklaşık 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Balık Kebabı Malzemeler
1. Bir kilo kılıç balığını (temizlenmiş olarak) kuşbaşından biraz büyükçe ve dört köşeli olmak üzere kesmeli. Her bir parçanın bir tarafında derisinin kalmasına dikkat etmeli. 2. Tuz, biber ve soğan suyunu karıştırıp kuşbaşı doğranan balıklara döküp karıştırmalı, bir saat kadar öyle bırakmalıdır. 3.Küçük şişlere parçaların deri tarafından bir balık, bir defne yaprağı saplamak üzere her şişe beş altı parça takmalı, derisiz kalan parçalar varsa onları da aralarına koymalı. 4.Izgarayı ateşle ıslatıp, zeytinyağlı bir bezle iyice silip, yağladıktan sonra şişleri üzerine yatırmalı. 5.Bir kase içinde biraz soğan suyu ve bir miktar zeytinyağı ve yarım limon suyunu çalkalayıp, karıştırarak şişleri çevirdikçe bir fırça veya herhangi bir şeyle üzerlerine sürülmeli. Balık etleri kızarıp, piştikten sonra şişlerden çıkarıp, defne yapraklarını ayırarak tabağa almalı ve üzerlerine bol limon sıkarak, sıcak olarak yenmeli. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Zeytin Kebabı Malzemeler
Eti kuşbaşı doğrayın. Ekmek dilimlerini küçük küpler halinde kesin. Domatesi küp doğrayıp, zeytinin çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra çöp şişe sırasıyla et, ekmek, domates ve zeytin olacak şekilde dizin. Malzemeler bitene kadar işleme devam edin. Bir kasede zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Fırça yardımıyla şişe dizilmiş malzemelerin üzerine sürün. Çöp şişleri yapışmaz yüzeyli bir tavada çevirerek pişirin. Sıcak olarak servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Oruk Kebabı Malzemeler
Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, nane ve yumurta iyice yoğrulur. Ara sıra su serpilir.Cevizden biraz daha büyük parçalar alınarak uzun köfteler yapılır. Yağlanmış şişlere geçirilir. Kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Manisa Kebabı Malzemeler
1. Etleri ve ince doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. 2. Terayağını, yuvarlak doğranmış havucu, iri doğranmış mantarları ve küp küp doğranmış patatesleri de ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra sıcak su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 3. Krep için yumurta, un, süt ve sıvıyağı karıştırın. Teflon tavayı yağlayın. Krep hamurundan 1 kepçe alarak yağlanmış tavaya dökün ve tavayı çevirerek karışımı tavaya yayın. İki tarafınıda pişirin. Krep harcı bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. 4. Tüm krepler piştikten sonra kreplerden birini alıp içine kebaptan bir miktar koyarak bohça şeklinde toplayın ve açık yer alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Diper krepleride aynı şekilde tepsiye yerleştirin. 5. Üzerlerine 1 dilim kaşar peyniri koyarak ve etin kalan sosunu da ilave ederek önceden 200 derece ayarlı fırında kaşar peynirleri eriyene kadar ısıtın. 6. Servis tabağına aldığınız kebapların üzerine 1 dilim domates ve maydanozla süsleyip sıcak sıcak servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Simit Kebabı Malzemeler
Bulguru 1 çay bardağı su ile ıslatıp 10-15 dakika bekletin. Daha sonra tüm malzemeleri birleştirip güzelce yoğurun. Harçtan cevizden büyük parçalar koparıp şişe takın ve elinizle yayarak uzatın ve bastırın. Izgarada ya da önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Fırına koymadan önce tepsiyi ve köftelerin üzerini bir fırça yardımıyla yağlamayı unutmayın. Yanında servis etmek için domates ve sivri biberleri de pişirebilirsiniz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.