![]() |
Lezzetli Ve Pratik Atıştırmalıklar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lezzetli Ve Pratik AtıştırmalıklarLezzetli Atıştırmalıklar Lezzetli atıştırmalıklar Güneş yüzünü göstermeye başladıkça, ağır ana yemekler yerine küçük atıştırmalıklarla yetinebiliriz ![]() Peynir Köftesi (iki kişilik) ![]() Malzemeler 300 gram beyaz peynir 2 dilim bayat ekmek 6 dal dereotu ve maydanoz 2 adet yumurta Tuz, karabiber Kızartmak için: Sıvıyağ Peynir Köftesi Yapılışı Peyniri geniş bir kaba koyarak çatalla ezin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mantarlı Peksimetler ![]() Malzemeler 1 kg taze mantar 1 adet soğan 2 çorba kaşığı su 2 çorba kaşığı un (silme) Yarım çay bardağı süt 200 ml (1 paket) krema 1 paket tuzsuz peksimet Tuz, karabiber Mantarlı Peksimetlerin Yapılışı Soğanı ince doğrayıp mantarları dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kroket Dolması Tarifi (6 kişilik ) ![]() Malzemeler 3 adet büyük boy patates 15-20 adet mantar 1 adet büyük boy soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy havuç Yarım demet maydanoz 4 çorba kaşığı un 2 adet yumurta Tuz, karabiber Kızartmak için: Sıvıyağ Kroket Dolması Yapılışı Patatesleri haşlayıp ezdikten sonra bir kenara alın ![]() İç malzemeyi hazırlamak için, 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavaya koyup eritin ![]() Yarım ay biçiminde doğradığınız soğanı tereyağda rengi dönene kadar kavurun ![]() ![]() İnce kıyılmış mantarları ekleyip, harlı ateşte 1-2 dakika daha pişirin ![]() ![]() Diğer tarafta ezdiğiniz patateslerin üstüne un, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun ![]() ![]() ![]() Ortasına mantarlı harçtan bir çorba kaşığı dolusu koyun ve kenarlarını toplayıp kapatarak köfte şeklini verin ![]() ![]() Bol kızgın sıvıyağda kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() Mini Sandviçler ( 80 Adet ) ![]() Malzemeler 1 kg un 5 tatlı kaşığı tozşeker 60 gram yaş maya Bir tutam tuz Üç buçuk çorba kaşığı margarin 1 kahve fincanından az sıvıyağ Yarım çay bardağı süt 5 su bardağı su Üzerine: Yumurta sarısı İçine: Krem peynir Peynir, domates, salatalık, jambon ya da köfte Yapılışı TÜM malzemeyi yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bruschetta ( 2-4 Kişilik ) ![]() Malzemeler 4 dilim köy ekmeği 8-10 adet kiraz domates ya da 1 adet domates 2 diş kıyılmış sarmısak 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı 3-4 dal taze fesleğen 1 diş sarmısak Tuz, karabiber Yapılışı Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tako Sandviçleri (Meksika mutfağı ) ![]() Malzemeler 12 adet tako kabuğu 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan 2 adet orta boy domates 2 diş sarmısak 2 su bardağı haşlanmış barbunya 1 çay kaşığı tozşeker Yarım su bardağı sıcak su 2 dal taze soğan 5-6 dal maydanoz Tuz Üzeri için: 1 adet kırmızı biber 6 adet bebek mısır 1 adet portakalın kabuğu Yapılışı Zeytinyağını kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı rengi dönene kadar kavurun ![]() Üzerine, soyulup küp doğranmış domatesleri ve kıyılmış sarımsakları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun ![]() ![]() Üzerine suyu ekleyip, suyunu çekinceye kadar pişirin ![]() ![]() Hazırladığınız harcı tako kabuklarına paylaştırın ![]() ![]() Kırmızı biberi de aynı şekilde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Avokadolu Piknik Kanepe ![]() Malzemeler 1 adet avokado Yarım limonun suyu 2 adet taze soğan 2 diş sarmısak 1 çay kaşığı toz kişniş 1 adet acı biber turşusu 5 dilim tost ekmeği Tuz Süslemek için: Turşu, kiraz domates Yapılışı Çekirdeklerini ayıklayıp kabuğunu soyduğunuz olgun avokadoyu dilimleyerek çukur bir kaba alın ![]() Üzerine limon suyunu gezdirin ![]() ![]() ![]() ![]() Piknikte, üçgen şeklinde ikiye böldüğünüz tost ekmeklerine bolca sürün ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanlı Piknik Kanepe ![]() Malzemeler l3 adet bostan patlıcanı 3 diş sarmısak 2 çorba kaşığı mayonez 1 çay bardağı ceviz içi 5 dilim tost ekmeği Tuz Süslemek için: Mayonez , renkli biber , haşlanmış yumurta Yapılışı Patlıcanları kabukları ile közleyin ![]() ![]() ![]() Soğuduğunda mayonezi ve iri çekilmiş ceviz içini ilave ederek karıştırın ![]() Saklama kabına alarak buzdolabında saklayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeli Lorlu Ekmekçikler ![]() Malzemeler 250 gram lor peyniri Yarım demet maydanoz Yarımşar demet dereotu ve nane Yarım demet taze soğanın yeşil kısımları tuz, pulbiber 2’şer adet domates ve sivri biber 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 paket kepek ekmeği 1 paket krem peynir Yapılışı Lor peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, nane ve taze soğan yeşil kısımlarını bir kasede karıştırın ![]() Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates, ince kıyılmış sivri biber, tuz, pulbiber ve zeytinyağını ilave edip bütün malzemeyi karıştırın ![]() Tatların birbirine karışması için buzdolabında yarm saat bekletin ![]() Kepek ekmeklerinin kenarlarını alın ve üçgen şeklinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Örgü Peynirli Patlıcanlı Kanepeler ![]() Malzemeler Yarım su bardağı ince kıyılmış örgü peynir 3 adet patlıcan 3 adet kırmızı biber 4-5 dal maydanoz 3 diş kıyılmış sarmısak 10 dilim tahıllı ekmek 3-4 çorba kaşığı sıvıyağ 10 adet kiraz domates Tuz, karabiber Yapılışı Patlıcan ve kırmızı biberleri ocakta ya da fırında közleyin ![]() ![]() Geniş bir kaba alın ![]() ![]() Ekmek dilimlerini ortadan ikiye kesip üçgen şekline getirin ![]() ![]() Üzerlerine peynirli karışımdan koyun ![]() ![]() Sofra dergisinden alıntıdır |
![]() |
![]() |
|