ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Lezzetli Ve Pratik Atıştırmalıklar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391170)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Lezzetli Ve Pratik Atıştırmalıklar
 

Lezzetli Atıştırmalıklar


Lezzetli atıştırmalıklar Güneş yüzünü göstermeye başladıkça, ağır ana yemekler yerine küçük atıştırmalıklarla yetinebiliriz. İşte onlardan birkaçı:


Peynir Köftesi (iki kişilik)


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler

300 gram beyaz peynir
2 dilim bayat ekmek
6 dal dereotu ve maydanoz
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ


Peynir Köftesi Yapılışı

Peyniri geniş bir kaba koyarak çatalla ezin. Üzerine ıslatıp suyunu sıktığınız ekmekleri ekleyin. İnce kıydığınız dereotu ve maydanoz ile ayrı bir kapta çırptığınız yumurtaları da harca katın. Karabiber ve tuzu da ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız harçtan alarak avucunuzda yassı köfteler hazırlayın. Derin bir kapta sıvıyağı kızdırıp, köfteleri kızartarak sıcak servis yapın.


. .


Mantarlı Peksimetler


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler

1 kg taze mantar
1 adet soğan
2 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı un (silme)
Yarım çay bardağı süt
200 ml (1 paket) krema
1 paket tuzsuz peksimet
Tuz, karabiber


Mantarlı Peksimetlerin Yapılışı

Soğanı ince doğrayıp mantarları dilimleyin. Soğanı 2 çorba kaşığı su ile bir tencereye alın. Kısık ateşte, soğanlar suyunu çekene kadar pişirin. Dilimlenmiş mantarları ekleyip mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar pişirmeye devam edin. Un ve sütü ekleyip karıştırarak kaynatın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Son olarak kremayı ekleyin. 1-2 dakika kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Peksimetleri düz bir tabağa dizin. Mantarlı karışım sıcakken peksimetlerin üzerine yayın. Sıcak olarak servis yapın.


. .




Kroket Dolması Tarifi (6 kişilik )
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler

3 adet büyük boy patates
15-20 adet mantar
1 adet büyük boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy havuç
Yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ


Kroket Dolması Yapılışı

Patatesleri haşlayıp ezdikten sonra bir kenara alın.
İç malzemeyi hazırlamak için, 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavaya koyup eritin.

Yarım ay biçiminde doğradığınız soğanı tereyağda rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince halkalar halinde doğradığınız havucu katıp 5 dakika soteleyin.

İnce kıyılmış mantarları ekleyip, harlı ateşte 1-2 dakika daha pişirin. Harca, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp soğumaya bırakın.

Diğer tarafta ezdiğiniz patateslerin üstüne un, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun. Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Avuç içinizden taşacak şekilde elinizle açın.

Ortasına mantarlı harçtan bir çorba kaşığı dolusu koyun ve kenarlarını toplayıp kapatarak köfte şeklini verin. Malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Bol kızgın sıvıyağda kızartın. Kağıt havluya alıp fazla yağını süzdürüp, servis yapın.


. .




Mini Sandviçler ( 80 Adet )


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler

1 kg un
5 tatlı kaşığı tozşeker
60 gram yaş maya
Bir tutam tuz
Üç buçuk çorba kaşığı margarin
1 kahve fincanından az sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
5 su bardağı su

Üzerine:
Yumurta sarısı

İçine:
Krem peynir
Peynir, domates, salatalık,
jambon ya da köfte

Yapılışı

TÜM malzemeyi yoğurun. 5-10 dakika bekletin. Tekrar yoğurup, 15 dakika bekletin. Hamurdan iri bezeler koparıp, yuvarlayarak şekil verin. 15 dakika daha bekletin. Üzerine isteğinize göre yumurta sarısı (ve arzu ederseniz susam) sürün ve 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra üzerlerine, önceden yumurta sarısı sürdüyseniz sıvıyağ, sürmediyseniz su serpin. Sandviçler soğuduktan sonra içine, isteğinize göre hazırlayacağınız malzemeyi koyup, servis yapın.


. .





Bruschetta ( 2-4 Kişilik )



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg




Malzemeler

4 dilim köy ekmeği
8-10 adet kiraz domates ya da 1 adet domates
2 diş kıyılmış sarmısak
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 dal taze fesleğen
1 diş sarmısak
Tuz, karabiber


Yapılışı

Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, fesleğen, tuz ve taze çekilmiş karabiberi karıştırın. Ekmekleri önlü arkalı kızartın. Üzerlerine 1 adet sarımsak sürün. Domatesli karışımı ekmeklerin üzerlerine pay edip servis yapın.


. .





Tako Sandviçleri (Meksika mutfağı )


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler

12 adet tako kabuğu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
2 diş sarmısak
2 su bardağı haşlanmış barbunya
1 çay kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı sıcak su
2 dal taze soğan
5-6 dal maydanoz
Tuz

Üzeri için:

1 adet kırmızı biber
6 adet bebek mısır
1 adet portakalın kabuğu


Yapılışı

Zeytinyağını kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı rengi dönene kadar kavurun.

Üzerine, soyulup küp doğranmış domatesleri ve kıyılmış sarımsakları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Haşlanmış barbunya, tozşeker ve tuzu da tencereye ilave edin.

Üzerine suyu ekleyip, suyunu çekinceye kadar pişirin. Barbunya soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış taze soğanları ve maydanozu ilave edip karıştırın.

Hazırladığınız harcı tako kabuklarına paylaştırın. Portakalın kabuğunu soyup beyaz kısımlarını çıkarın ve uzun şeritler halinde doğrayın.

Kırmızı biberi de aynı şekilde doğrayın. Bebek mısırları boylamasına ikiye bölün. Tako sandviçlerini portakal kabuğu, kırmızı biber ve bebek mısırla süsleyerek servis yapın

. .




Avokadolu Piknik Kanepe


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

1 adet avokado
Yarım limonun suyu
2 adet taze soğan
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı toz kişniş
1 adet acı biber turşusu
5 dilim tost ekmeği
Tuz

Süslemek için:
Turşu, kiraz domates


Yapılışı

Çekirdeklerini ayıklayıp kabuğunu soyduğunuz olgun avokadoyu dilimleyerek çukur bir kaba alın.

Üzerine limon suyunu gezdirin. Küçük doğradığınız taze soğanı, sarımsağı, kişnişi, tuz ve biber turşusunu ekleyin. Blenderden geçirin. Saklama kabına alarak dolapta saklayın.

Piknikte, üçgen şeklinde ikiye böldüğünüz tost ekmeklerine bolca sürün. Üzerini turşu ve kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.

. .





Patlıcanlı Piknik Kanepe


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler

l3 adet bostan patlıcanı
3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı mayonez
1 çay bardağı ceviz içi
5 dilim tost ekmeği
Tuz


Süslemek için:

Mayonez , renkli biber , haşlanmış yumurta

Yapılışı

Patlıcanları kabukları ile közleyin. Bıçakla yukarıdan aşağıya çizin ve içlerini kaşık yardımıyla bir kaba boşaltın. İnce kıydığınız sarımsakları ve tuzu ekledikten sonra soğumasını bekleyin.

Soğuduğunda mayonezi ve iri çekilmiş ceviz içini ilave ederek karıştırın.

Saklama kabına alarak buzdolabında saklayın. Pikniğe gittiğinizde, üçgen şekilde kestiğiniz tost ekmeklerine bolca sürün. Üzerlerini mayonez, renkli biber ve haşlanmış yumurta dilimleriyle süsleyerek servis yapın.


. .




Sebzeli Lorlu Ekmekçikler

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

250 gram lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Yarımşar demet dereotu ve nane
Yarım demet taze soğanın yeşil kısımları
tuz, pulbiber
2’şer adet domates ve sivri biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 paket kepek ekmeği
1 paket krem peynir


Yapılışı

Lor peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, nane ve taze soğan yeşil kısımlarını bir kasede karıştırın.
Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates, ince kıyılmış sivri biber, tuz, pulbiber ve zeytinyağını ilave edip bütün malzemeyi karıştırın.

Tatların birbirine karışması için buzdolabında yarm saat bekletin.

Kepek ekmeklerinin kenarlarını alın ve üçgen şeklinde kesin. Üzerlerine krem peynir sürün ve hazırladığınız sebzeli-lorlu karışımı paylaştırın.


. .




Örgü Peynirli Patlıcanlı Kanepeler

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler

Yarım su bardağı ince kıyılmış örgü peynir
3 adet patlıcan
3 adet kırmızı biber
4-5 dal maydanoz
3 diş kıyılmış sarmısak
10 dilim tahıllı ekmek
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
10 adet kiraz domates
Tuz, karabiber

Yapılışı


Patlıcan ve kırmızı biberleri ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup ince doğrayın.

Geniş bir kaba alın. Üzerine, peynir, maydanoz, sarımsak, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.

Ekmek dilimlerini ortadan ikiye kesip üçgen şekline getirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kızartın.

Üzerlerine peynirli karışımdan koyun. İkiye bölünmüş kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.


Sofra dergisinden alıntıdır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.