|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
açmayasun, çiçekler, etli, gaybana, karalahana, sarması |
![]() |
E Gaybana Karalahana Çiçekler Açmayasun | Etli Karalahana Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() E Gaybana Karalahana Çiçekler Açmayasun | Etli Karalahana SarmasıEtli Karalahana Sarması ![]() Malzemeleri
Lahanaların sap kısımlarını kesip tek tek bol suda yıkayın ![]() ![]() ![]() (Lahanalar çok taze ise fazla kaynatmayın sararken yapraklar yırtılabilir ![]() Pişen lahanaları kaynar sudan alarak süzün ve soğuması için kenara bırakın ![]() Karalahanalar soğurken 1,5 su bardağı pirinci iyice yıkayın ![]() ![]() ![]() Soğuyan her bir yaprağı avucunuzun ortasına alıp yaprakların içine birer tatlı kaşığı iç malzemeden koyun ![]() ![]() Geniş ve yayvan bir tencerenin dibine 2-3 karalahana yaprağı serin ![]() ![]() ![]() Bir su bardağı su ile bir taşım kaynatın ki pişerken lahanalar dağılıp açılmasın ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|