ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   E Gaybana Karalahana Çiçekler Açmayasun | Etli Karalahana Sarması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391153)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

E Gaybana Karalahana Çiçekler Açmayasun | Etli Karalahana Sarması
 
Etli Karalahana Sarması


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeleri
  • 2 demet karalahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • kaynamış su
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 4 baş kuru soğan
  • 500 gr kıyma (Biraz yağlı olursa lezzet artıyor)
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım demet doğranmış maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:

Lahanaların sap kısımlarını kesip tek tek bol suda yıkayın. Büyükçe bir tencereys su koyup 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ederek, yıkanmış karalahana yapraklarını suya koyun. Su kaynamaya başlayınca lahana yapraklarını kevgir yardımı ile alt üst edin.
(Lahanalar çok taze ise fazla kaynatmayın sararken yapraklar yırtılabilir.)
Pişen lahanaları kaynar sudan alarak süzün ve soğuması için kenara bırakın.

Karalahanalar soğurken 1,5 su bardağı pirinci iyice yıkayın. 4 adet soğanı yemeklik doğrayın. iç malzemelerinin tamamını sırasıyla ilave ederek geniş bir kapta karıştırın.
Soğuyan her bir yaprağı avucunuzun ortasına alıp yaprakların içine birer tatlı kaşığı iç malzemeden koyun. yaprakların iki yanını kapatıp rulo şeklinde sarın.
Geniş ve yayvan bir tencerenin dibine 2-3 karalahana yaprağı serin. Sardığınız dolmaları tencereye yerleştirin. dolmaların üzerini birkaç yaprakla kapatın ve yarım çay bardağı sıvıyağı gezdirin.
Bir su bardağı su ile bir taşım kaynatın ki pişerken lahanalar dağılıp açılmasın.Bir taşım kaynayana dolmaların hizasında yeniden kaynamış su ekleyin ve kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.