![]() |
E Gaybana Karalahana Çiçekler Açmayasun | Etli Karalahana Sarması
Etli Karalahana Sarması
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeleri
Lahanaların sap kısımlarını kesip tek tek bol suda yıkayın. Büyükçe bir tencereys su koyup 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ederek, yıkanmış karalahana yapraklarını suya koyun. Su kaynamaya başlayınca lahana yapraklarını kevgir yardımı ile alt üst edin. (Lahanalar çok taze ise fazla kaynatmayın sararken yapraklar yırtılabilir.) Pişen lahanaları kaynar sudan alarak süzün ve soğuması için kenara bırakın. Karalahanalar soğurken 1,5 su bardağı pirinci iyice yıkayın. 4 adet soğanı yemeklik doğrayın. iç malzemelerinin tamamını sırasıyla ilave ederek geniş bir kapta karıştırın. Soğuyan her bir yaprağı avucunuzun ortasına alıp yaprakların içine birer tatlı kaşığı iç malzemeden koyun. yaprakların iki yanını kapatıp rulo şeklinde sarın. Geniş ve yayvan bir tencerenin dibine 2-3 karalahana yaprağı serin. Sardığınız dolmaları tencereye yerleştirin. dolmaların üzerini birkaç yaprakla kapatın ve yarım çay bardağı sıvıyağı gezdirin. Bir su bardağı su ile bir taşım kaynatın ki pişerken lahanalar dağılıp açılmasın.Bir taşım kaynayana dolmaların hizasında yeniden kaynamış su ekleyin ve kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.