Brownie Tart |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Brownie TartMalzemeler; 110 gr kavrulmuş ceviz içi 200 gr bitter çikolata 45 gr kakao 250 gr toz şeker 3 yumurta 2 çay kaşığı vanilya 85 gr küçük parçalara ayrılmış labne peynir 70 gr un bir çimdik tuz Ganaj için; 55 gr bitter çikolata 80 ml krema Önce fırını 175 dereceye ayarlayın ve cevizleri 8-10 dakika renkleri kahverengiye dönene kadar kavurun Soğuduktan sonra çok ufak olmayan parçalar halinde dövün Fırın ısısını 165 dereceye düşürün ve fırın telini orta bölmeye yerleştirin 23 cmlik tart kalıbınızı yağlayın ve yağlı kağıt serin Su ile doldurduğunuz bir kabın içine, metal bir kap koyun ve benmari usulü ile yağı ve çikolatayı eritin Eriyen çikolatayı daha geniş bir kaba aktarın Kakao ile şekeri, eriyen çikolataya aktarın ve iyice karıştırın Yumurtaları teker teker ilave edin ve her ilavede güzelce karıştırın Küçük parçalara ayırdığınız labne ile vanilyayı da karışıma ekleyin En son unu ve tuzu ekleyerek eliniz ile iyice karıştırın Cevizleri ilave edin Hamuru yağlanmış ve yağlı kağıt serilmiş kalıba aktarın ve 30-35 dakika pişirin Hamurun piştiğini kontrol etmek için bir kürdan kullanın Kürdanı yaklaşık 2,5 cm kadar batırıp çekince kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir Tartı fırından çıkarıp 5 dakika kadar soğutun Tahta kaşığın sapını yağlayıp tart üzerinde yaklaşık 1,25 cmlik delikler açın Böylelikle 25-30 kadar delik açabilirsiniz Çay kaşığı yardımı ile açtığınız deliklerin içini yeteri kadar çikolata ganajı ile doldurun Tartı iyice soğutun, streçleyip buzdolabına kaldırın Tartın o güzel kokusu daha güzel anlaşılacağı için, servisi bir gün sonra yapmanızı tavsiye ederim Afiyet Olsun |
|