ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Brownie Tart (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391129)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Brownie Tart
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler;
110 gr. kavrulmuş ceviz içi
200 gr. bitter çikolata
45 gr. kakao
250 gr. toz şeker
3 yumurta
2 çay kaşığı vanilya
85 gr. küçük parçalara ayrılmış labne peynir
70 gr. un
bir çimdik tuz
Ganaj için;
55 gr. bitter çikolata
80 ml. krema
Önce fırını 175 dereceye ayarlayın ve cevizleri 8-10 dakika renkleri kahverengiye dönene kadar kavurun. Soğuduktan sonra çok ufak olmayan parçalar halinde dövün.
Fırın ısısını 165 dereceye düşürün ve fırın telini orta bölmeye yerleştirin. 23 cm.lik tart kalıbınızı yağlayın ve yağlı kağıt serin.
Su ile doldurduğunuz bir kabın içine, metal bir kap koyun ve benmari usulü ile yağı ve çikolatayı eritin. Eriyen çikolatayı daha geniş bir kaba aktarın.
Kakao ile şekeri, eriyen çikolataya aktarın ve iyice karıştırın. Yumurtaları teker teker ilave edin ve her ilavede güzelce karıştırın. Küçük parçalara ayırdığınız labne ile vanilyayı da karışıma ekleyin. En son unu ve tuzu ekleyerek eliniz ile iyice karıştırın. Cevizleri ilave edin. Hamuru yağlanmış ve yağlı kağıt serilmiş kalıba aktarın ve 30-35 dakika pişirin. Hamurun piştiğini kontrol etmek için bir kürdan kullanın. Kürdanı yaklaşık 2,5 cm kadar batırıp çekince kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Tartı fırından çıkarıp 5 dakika kadar soğutun. Tahta kaşığın sapını yağlayıp tart üzerinde yaklaşık 1,25 cm.lik delikler açın. Böylelikle 25-30 kadar delik açabilirsiniz. Çay kaşığı yardımı ile açtığınız deliklerin içini yeteri kadar çikolata ganajı ile doldurun. Tartı iyice soğutun, streçleyip buzdolabına kaldırın. Tartın o güzel kokusu daha güzel anlaşılacağı için, servisi bir gün sonra yapmanızı tavsiye ederim.

Afiyet Olsun..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.